Třetí dítě a bydlení

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8071
16.9.12 22:29
@Anonymní píše:
@Cuarentena takže se to finančně dá zvládnout

Ono jde asi o to, jaký kdo má na život nároky a jaké má životní priority. My máme rádi děti a na druhou stranu si dokážeme odpustit jiné věci nebo pro nás nejsou tak důležité.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
346
16.9.12 22:31
@Anonymní píše:
@Cuarentena takže se to finančně dá zvládnout

Jasně, že dá - máme to podobně akorát s tím rozdílem, že úča jsem jen já (toho času na RD), manžel je tabulkový státní zaměstnanec v jiné branži :mrgreen:. Jenže my neplánujeme „co by, kdyby“ na 15 a více let dopředu (a svým způsobem obdivuju ty, kteří tak dlouhý časový úsek dokáží odhadnout). Pro mě je zatím horizont konec základky a další etapu začnu řešit, až to začne být aktuální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
16.9.12 22:57

Třetí bych si nechala.

Můžeš plánovat jak chceš, a stejně pak bude všechno jinak. Tak to prostě bývá. Bydlení se může vyvrbit, ani nevíš jak, ale pokud půjdeš na interupci, třetího prcka už zpátky nikdy „nevrátíš“.
Finančně to vždycky nějak jde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2214
17.9.12 00:24

Zakladatelko na názory tady se koukni, ale doma se rozhodněte sami za sebe, vím jak se cítíš, sama jsem byla v podobné situaci, ono totiž nejde dát na radu typu nechala x nenechala, nebo nějak bylo nějak bude, protože každý jsme nakonec zodpovědný sám za sebe a tím i svoje činy a je jedno co si o nich pomyslí ostatní
Přeji ti hodně sil a stěstí ať už se rozhodneš pro jakoukoliv variantu řešení vaší situace
Vezměte s manžou papír a všechny klady a zápory si napište a sami uvidíte :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silverien
17.9.12 09:50
@tini píše:
Musis ty vedet, jaka jsi, moje znama sla na interupci a vlastne dodnes pocita, uz by tohle, uz by tamto, ted rikala, uz by sel do prvni tridy. Mam strejdu, s kterym sla moje babi zadat o potrat ze stejnych duvodu jako ty a to je to 45let, prisla do cekarny a tam bylo na nastence Maminko, ty mne nechces? Babi to vzdala a strejda je nejvic super z tech tri. Pokud do toho pujdes, musis to uzavrit.

souhlas, ne nadarmo se v pohádkách píše: král měl 3 dcery/ syny, ale ta/ten nejmladší byl/byla ze všech nejhodnější, nejkrásnější, nestatečnější, nejlaskavější, nejšikovnější…

i když v reálu se najde spousta vyjímek, tak já ve své práci (dělám se seniory) vidím, že většinou jsou to ti nejmladší, kdo rodičům ve stáří nejvíce pomáhají :think: :nevim:.

• Citovat
  • Upravit
335
17.9.12 10:10

Já se vůbec nechci pouštět do „nechat, nenechat“, ale jen moje zkušenost s vysokou školou bez podpory rodičů: Odjela jsem do zahraničí na rok nazkušenou, pak tam zůstala. Po čtyřech letech jsem se rozhodla studovat, u toho jsem pracovala a sama to utáhla. A jak jsem byla na sebe pyšná, že jsem to SAMA dokázala. Ve věku, kdy děcka jdou na VŠ(a třeba ani nebudou chtít nebo toho nebudou schopni), si můžou docela v pohodě vydělávat… I třeba jen o prázdninách, aby mohli trošku přispět do rodinného rozpočtu. To jde i při SŠ. Jen jim to prospěje, muset si trochu vydělat nejen na mobily ale i na učebnice… Takže to jde si myslím i s více dětmi a s málo penězi.

Tak ať se dobře rozhodneš. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3780
17.9.12 11:34

Taky jsem potřetí otěhotněla neplánovaně - s tím rozdílem, že jsem se nemusela rozhodovat - třetí jsem si stejně přála, jen přišlo trošku dřív - a věřím, že proto, že jsme ho „potřebovali“ že vše se děje z nějakýho důvodu. Jsou věci, kterých jsem se musela vzdát (teď nemyslím jen finance), ale to co mi to přineslo je nesrovnatelný. Pravda, nejsme na tom tak, že bych musela uvažovat, jestli budu mít na troje zimní boty, ale některý „finančně náročnější“ sny se holt posunou :nevim:
Asi je jiný rozhodování, pokud má někdo vyloženě existenční problémy,
ale to si holt musí každý „spočítat“ sám.
Zakladatelce přeju, ať už se rozhodne jakkoli, ať svého rozhodnutí nelituje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.9.12 19:12

Už jsem byla na 100% procent rozhodnutá, že si ho nenechám, ale už zase váhám. Je to opravdu hrozné, tohle se nemělo nikdy stát, teď si vyčítám, že jsme se líp nechránili. Navíc nejsem nejmladší a mám k tomu dvě malé děti, teď ještě třetí. :nevim:
Opravdu holky moc děkujiza názory. :srdce:

• Citovat
  • Upravit
423
18.9.12 12:23

Zakladatelko, zkus neuvažovat ve zkostnatělých stereotypech, které jste si s manželem vytvořili a naplánovali (prostě hypo, velkej byt a hotovo, jinak to nejde). Jsem si naprosto jistá, že se bude dát najít řešení, které se bude dát skloubit s třeťátkem i bytovou situací.

Napíšu ti konkrétní příklad ze života: Kamarádka čekala neplánovaně čtvrté, také chtěli začít stavět, vzít si hypo, jít do práce a najednou bum…navíc bydleli se třemi dětmi ve dvou!!! místnostech. Dítě si nechali, vyprdli se na to, co si malovali v hlavě, koupili starej domek za prachy, který byly v té chvíli k dispozici. Měli víc místa, soukromí, klidu. Odpiplali čtvrtě, vzali hypo, dali okna, zateplili a přistavěli patro :).

Chtěla bych tě jen povzbudit, že pokud na ten potrat jít nechceš, tak nechoď! A ujistit Tě, že se to určitě zvládnout dá.

Lucka. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
423
18.9.12 12:27

Jo a ještě dodám, že sama rozhodně nejsem typ, co by rodil bez rozmyslu a říkal: „Nějak bude.“, ale zrovna s tím bydlením si myslím, že se to rozhodně dá vyřešit i jinak. Jen přemýšlet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.9.12 15:43

Zdravím zakladatelku, tak jak ses nakonec rozhodla?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí

Roborock S5 Max