Třetí dítě a bydlení

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
2941
14.9.12 21:25
@cetrina píše:
Ahoj @Vladka23 furt držím ty palečky. :mrgreen: :mavam:

moc dekuji doufam ze to dopadne:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
cher
14.9.12 21:27
@Anonymní píše:
@Gladys to já si myslím, že třetí dítě bude v dnešní době sakra v rozpoču znát. Třeba tři děti v pubertě uživit, zaplatit jim koníčky a pak do budoucna taky nějaké vzdělání nebude sranda. Nechci aby děti měli vše na co si ukáží, ale nějaký standart, aby nebyly mezi vrstevníky jako chudí příbuzní a taky aby mohly studovat.

Naprosto tě chápu. A jak se k tomu staví manžel? A jaký máte vztah s jeho rodiči?

• Citovat
  • Upravit
6263
14.9.12 21:29

No u nas by to bylo jednoduche, ja nejsem schopna ani mouchu placnout, takze pokud bych neplanovane otehotnela, tak ani nemam jinou moznost, nez si to dite nechat. Sice bych si uvedomovala, jak jsme si to zkomplikovali, ale srovnat bych se s tim musela. Ono treti dite urcite nestoji tolik, jako prvni, spousta veci se podedi, uvari se v jednom hrnci, to uz je jedno. Ale pak je take spousta nakladu, ktere se opravdu znasobi trema (skolkovne, obedy, cestovne, skolni pomucky…). My treba ted resime dovolene na pristi rok a zjistujem, ze se v peti asi nevejdem do jednoho pokoje, coz cenu prodrazi fakt o dost. Ja ty tve financni obavy naprosto chapu, my ted kvuli tretimu diteti kupovali i jine auto :nevim:, ale jak pisu vyse, pro me jina volba nebyla, nez si i neplanovane nechat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
14.9.12 21:35

Jo, a bydlení se to teda netýká, ale těch dvou sourozenců - občas e nám stane, že se sejdeme na takových těch vesnických akcích u nás večer na sále. Tak pak se cítím fakt jak „velká ségra“, když jdeme všichni tři na panáka na bar…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
181
14.9.12 21:38

@teredes No právě. Něco jinýho by bylo kdyby to plánovali a rozhodovali se. Takhle když se „rozhodlo“ za ně? Určitě je to znát, jestli jedno nebo tři, ale zakladatelka má kde bydlet. Nevím teda jaké mají vztahy atd. Ale takže řešit bydlení není nutnost no a až bude řešit školku, školu a ostatní náklady, tak zase půjde už do práce, tak si myslím že by to mohli zvládnout. No ale je pravda, že taky záleží co je pro koho a jak důležité. Chce to si sednout a promyslet všechna pro a proti, ale jak říkám, já osobně bych to měla asi rozhodnutý hned.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.9.12 21:38

@sieta.m manžel je spíše nakloněn si miminko nenechat a vyřešit si svoje bydlení. Ale pokud já se rozhodnu si ho nechat, nebude proti a podpoří mě. No a co se týče vztahů s tchánovci, to je horší. Tchýni nemůžu pomalu ani cítit, to je na delší vyprávění. Bydlení s rodiči není žádný med. Máme sice prostorný byt, velikou zahradu, ale to soukromí mi chybí. Když si zalezu do bytu, tak mám klid.od jisté doby chodí nahoru minimálně nebo když tady nejsem.

• Citovat
  • Upravit
2214
14.9.12 21:51

Ad všechny co se tváří že třetí dítě do rozpočtu díru neudělá :think: netuším nakolik máte tento názor podložený, ale jak už zde někdo spolu se zakladatelkou psal-mám kamarádku se třemi dětmi a její prvotní slova byla 2 nebo 3 to už je jedno a že to není průměrná rodina, nakonec sama přiznala že je tato myšlenka veliký omyl a velmi scestná :-O

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5173
14.9.12 22:05
@Anonymní píše:
Právě že pokud bychom si dítě nechali, tak bychom už pak hypotéku neutáhli a museli bychom zůstat žít tady s tchánovci 8o :roll: :roll: Tři děti v dnešní době nebude sranda, náklady porostou, nároky dětí taktéž. Jsme bohužel jen průměrná rodina. Takže je to buď a nebo. Bydlení nebo dítě. Což zní hrozně já vím.

ahoj budu rejpna a tohle všechno jsi nevěděla předtím? Co třeba nějaká ochrana :think: teď řešíš co když, nechceš dítě ok di na potrat a řeš ochranu, chceš dítě hold budete muset žít u tchýně nebo v podnájmu. Taky neberu antikoncepci a ochranu nepoužíváme, ale moc dobře víme, že otěhotnět můžu a tak nějak s tím i počítáme :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.9.12 22:08

@tetma okolo ovulace používáme kondomy, bohužel nám kondom praskl a já nepočítala, že tahkle dlouho před ovulací otěhotním.

• Citovat
  • Upravit
4034
14.9.12 22:09

Tři děti nejsou zase takový závratný finanční problém. Věcí dokupuju jen minimálně, takže peníze, které třeba malý dostává od babiček na narozeniny spořím a mám už dost velkou finanční rezervu až bude třeba. Hračky taky nové skoro nekupujem, vystačí si s tím, co má a je spokojený. Navíc počítám s tím, že ve 3 letech půjdu zase do práce, takže přijem bude větší. Pravda, děti něco stojí, ale taky za něco stojí. Náš třetí byl taky neplánovaný a je to mazlíček celé rodiny. Přišlo s ním tolik radosti, že bych nikdy neměnila a jsem šťastná, že ho máme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5173
14.9.12 22:12
@Anonymní píše:
@tetma okolo ovulace používáme kondomy, bohužel nám kondom praskl a já nepočítala, že tahkle dlouho před ovulací otěhotním.
:mrgreen: :mrgreen: o to si umíš pečlivě spočítat kdy máš ovu… hele a, že ti doktor do 24 hodin může napsat postinor to taky nevíš… já chápu když tu píše 17 nácka nečekaně jsme otěhotněla, ale matka 2 dětí… osobně bych si dítě nechala a s hypoškou počkala, jestli je tchýně mrcha šla bych do podnájmu
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.9.12 22:18

@tetma ovulaci poznám bezpečně podle hlenu, bolesti, náladovosti a také si měřím bazální teplotu. O postinoru samozřejmě vím, ale v té době kdy nám praskl kondom, jsem byla hned po MS a nic nenasvědčovalo blížící se ovulaci, tak jsem postinor neřešila. Ovulace nastala až 6-7 dní po styku a hle dítko je tady.To bych opravdu nečekala, že spermie tak dlouho přežijí.

• Citovat
  • Upravit
5173
14.9.12 22:22
@Anonymní píše:
@tetma ovulaci poznám bezpečně podle hlenu, bolesti, náladovosti a také si měřím bazální teplotu. O postinoru samozřejmě vím, ale v té době kdy nám praskl kondom, jsem byla hned po MS a nic nenasvědčovalo blížící se ovulaci, tak jsem postinor neřešila. Ovulace nastala až 6-7 dní po styku a hle dítko je tady.To bych opravdu nečekala, že spermie tak dlouho přežijí.

otěhotnět nemusíš jen při ovu - malý si nech, dá ti víc než hypotéka a byt ;),tchýně tu věčně nebude

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.9.12 22:25

@tetma děkuji za podporu :)

• Citovat
  • Upravit
24379
14.9.12 22:32
@Anonymní píše:
Právě že pokud bychom si dítě nechali, tak bychom už pak hypotéku neutáhli a museli bychom zůstat žít tady s tchánovci 8o :roll: :roll: Tři děti v dnešní době nebude sranda, náklady porostou, nároky dětí taktéž. Jsme bohužel jen průměrná rodina. Takže je to buď a nebo. Bydlení nebo dítě. Což zní hrozně já vím.

Co na to říct. Tady ti nemůžem radit, myslím že toto ani neni na diskusi, protože se nézory budou hodně rozcházet a je to pro hodně žen citlivé téma..Já osobně jsem pro to mít tolik dětí, kolika mohu něco nabídnout, než živořit a vyčítat si to.Ale potrat je velice emoční zkouška, pokud nejsi rozhodnutá pevně zachovat standart rodiny a nechat si jen dvě-což nejsi jinak by si nezakládala diskusi tak to budeš muset zkousnout a přežít se třema. Třeba pak zjistíte že to takové terno není :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí