Rekonstrukce domu - cena?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
54
1.10.19 11:53

Rekonstrukce domu - cena?

Zdravím, mám dotaz na vás, co jste rekonstruovali/rekonstruujete dům. ???? Asi budeme kupovat velký dům, který je v super stavu, moc hezký, ale ještě mi tam přeci jen pár věcí chybí - uvažuji o propojení obýváku s kuchyní, což by byla otázka jen vybourání jedné příčky a chtěla bych z okna udělat francouzské okno, maličkou vyvýšenou terasu (odhadem tak metr nad zemí) a vstup na zahradu. Terasa by byla opravdu malička, v podstatě opravdu jen tak, aby bylo možné z obýváku sejít přímo na zahradu, maximálně by tam byl malý stůl a 2 židle. Asi poslední věcí jsou nové interiérové dveře. A do budoucna ještě zateplení, ale to až později. Máte někdo cca představu, v jakých cenových relacích bychom se tak mohli pohybovat? A ohledně zvětšení okna (pouze prodloužení dolů, nerozšiřovali bychom) - je potřeba stavební povolení, příp. co to obnáší? Díky moc za pomoc ????

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
19606
1.10.19 12:06

@Aaajik povolení asi bude treba-menis vzhled budovy…My chtěli zazdít okno, ale raději jsme to nechali-nebyl na papirovou válku čas.. se zbytkem bohužel neporadím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
842
1.10.19 12:14

@Aaajik Záleží jak moc to budete dělat svépomoci. Jestli vše až na vysoce odbornou část uděláte sami - pak počítej jen náklady na materiál + odbornou práci - nebo jestli bude vše dělat firma. Taky záleží odkud jste - ceny se dle regionů mohou hodně lišit. Když píšeš, že vybouráš příčku asi budete dělat i podlahu, ne? U okna taky záleží jestli máš pod ním radiator nebo něco vedené pod ním/kolem něho ve zdi - pokud ano, pak je potřeba počítat i s tím, že budeš muset tohle upravit když tam dáš francouzské okno. Pokud nebudete dělat svépomoci tak se poptej v okolí na dobrou firmu nebo mistra a nech si udělat několik nabídek - a uvidíš jestli se vejdete do rozpočtu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54
1.10.19 12:24

Tak my máme rozpočet ještě docela dost s rezervou, spíš tak nějak vůbec netuším s čím počítat. A ptám se jako naprostý laik, jsou to jen mé představy, takže vůbec netuším, co třeba by bylo nutné udělat navíc. Jako třeba ta podlaha - to mě vůbec nenapadlo. Předpokládám, že z větší části bychom dělali svépomocí, přítel je kutil. Ale určitě ne vše. Třeba kolik tak můžou stát interiérové dveře - je jich tam tuším 10. Vůbec nemám představu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1222
1.10.19 12:28

Interiérové dveře seženeš v Obi za 1000,–. Ale taky můžeš mít za 20000,– :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3424
1.10.19 12:37

Nevím jak je to se stavebním povolením každopádně když chcete bourak příčku měli by jste hlavně vědět jestli to je jen příčka nebo jestli není náhodou nosná zeď.
Co se týče dveří záleží jaký dveře chcete jaký futra atd. stavíme RD a dveře jsme vybrali bezfalcové dutinková dřevotříska bez skla a 8 dveří vč těch obložek 110 tisíc ale třeba ty samé dveře s falcovým provedením by stali 88 tisíc opravdu je to o tom co si vyberete těžko ti to tady spočítáme

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.11.19 14:17

rekonstrukce domů a koupelen

Dobrý den,
právě jsem převzala koupelnu po celkové rekonstrukci, je to opravdu nádhera.
Jsem šťastná, že ještě existuje kvalitní firma, která nezklamala.
Budete-li uvažovat o podobných opravách, tak se obraťte na mě a já vám ráda předám telefonní číslo na majitele firmy.
 Vlasta

Edit admin – smazán osobní kontakt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí