Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj,
byla bych moc ráda, kdyby jste mi někdo poradili:
Máme v panelákovém bytě balkon zadělaný plastovýma oknama. Rádi bychom ho vylepšili, laicky řečeno navýšení podlahy, dlažbu, protiplísňový nátěr, vymalování.
Našli jsme zedníka, který nám udělal nabídku v celkové sumě 10.650,– Kč. Zdá se nám to moc ![]()
Na nabídce rozepsal jednotlivé práce takhle:
Cena materiálu + práce je 10.650,– Kč
Dlažbu jsme si koupili sami.
Poradíte někdo, je to optimální cena?? předem děkuji ![]()
a kde bydlite? dala bych info na znameho zednika,ale bydli u brna…zdravi iva
maltik2008 píše:
a kde bydlite? dala bych info na znameho zednika,ale bydli u brna…zdravi iva
jejda my jsme okres K.Vary…trošku z ruky ![]()
ale dík, si hodná! ![]()
Ahoj,zeptam se manzela,az prijde domu,je zednik,ale uprimne si myslim,podle toho co vsechno bude pan delat,to zase vysoka cena.Jen to oskrabat a pak vse vystukovat plus ta perlinka…no nevim
,ale manzel bude chtit vedet,jak mate velky balkon?Tohle se preci pocita na metry ctv.
Jejda jsem jelito, na plochu jsem zapomnela, je to 4,5 m2! diky moc, Jarko!
Nemas zac,ale musis vydrzet.Nevim kdy konci hokej,manzel sel vedle k sousedovi koukat,tak potom hned prijde.Treba se mylim s tou cenou,no uvidime,sama jsem zvedava
.
Tak jsem tu
.Manzel by si vzal za vse 8 az 9000kc vcetne materialu.Jenze jde o to,kolik material stoji ted,nejsme uz pres rok v CR.
Jde asi taky o to,ze pokud si budete shanet jineho zednika,tady toho odmitnete,muzete narazit jeste na drazsiho.Tak dobre promyslete
.
Jej si zlata, diky moc za odpověď!
No tak musíme promyslet, co a jak.. upřímně, mně to přijde kopa peněz, no ale chceme to mít v pořádku konečně..
Nemas zac.Tahle prace se mi ale vubec nelibi,je to fakt makacka,ja se nedivim,ze za to chteji tolik penez.Ja byt chlap,nedelala bych tuhle praci ani za zlate prase
.
Slalomačko-když občas vidím,co si řemeslíci za práci berou,tak jsem z těch cen také trochu vedle.Chtěli jsme udělat okap na stání na auta a altán…byl tu řemeslník,sdělil,že materiál cca tisíc korun,za odpoledne to má hotový a přesnou cenu donese.Za týden dojel s tím,že to vyjde na 10 500,–tak jsme odmítli a dodnes okapy nejsou.
A nyní jsme uvažovali nad zetelpením baráku.Nízký domek,dohromady necelých 100 m2-počítala jsem cenu do 100 tis.,ale rozpočet řemeslníci donesli na 220 tisíc.
Takže asi tak-mám pocit,že řemeslíci nevědí,co by si za práci řekli.Švagrový manžel je zedník na živnosťák,pracuje cca 6 hodin denně a finančně super.Říká,že za pár korun by nedělal.Je v klidu,odpočinutý…
A když občas slyším diskuze,že učitelé a zdravotníci jsou hrozný,že chtějí přidat a často od podobných lidí,co nevědí,co oni by za práci chtěli,tak mám dost vztek.
No tak je mi jasné, že ta rekonstrukce balkonu není jednoduchá, že to bude poměrně náročné, ale souhlasím s Lasičkou, že ty ceny jsou už dost přehnaný ![]()
Jelikož ale manžel se do té práce nechce dát, ptala jsem se ho několikrát, jestli by to nezkusil udělat s bráchou, jsou oba inženýri, ale poměrně šikovní, i když zase ne takoví, že úplně všechno si udělají sami. No manžel i švagr mi říkali, že zrovna tento balkon by radši nechali udělat profíkovi.
Tak jsem psala „mistrovi“, že by jsme tu jeho nabídku brali, kdyby to podrobně rozepsal, přesné částky za jednotlivé práce a materiál, takhle je to docela nepřehledné. Manžel pak dohledal na netu cenník zednických prac a zdaleka mu taková suma nevycházela.
Samozřejmě ale nechceme dopadnout, jak Lasička píše, že bychom ten balkon neměli udělaný, vypadá to tam totiž hrozně.
No a mistr se nám neozval, tak nevím, jestli když to nechce rozepsat, jestli nás opravdu nechce natáhnout.
10,5 tisíc je hodně peněz, to není jen tak ![]()
Není zedník jako zedník,… ![]()
Manžel je taky zedník dělá na sebe,… Můžu se ho taktéž zkusit zeptat!
Ale je fakt že si taktéž nemyslím že je to cena vysoká,… Ono se to nezdá ale vše je celkem makačka, hlavně kolikrát člověk musí čekat až něco vyschne apod,…
No jestli vydržíš do večera? Manža dnes dodělává jednu zakázku obkladů tak by se třeba v pátek nebo o víkendu příp.mohl přijt podívat na balkon a pak zaslat nabídku? Vše raději vidí osobně,…
Písni kdyžtak SZ,… Pokud budeš mít zájem ![]()
Verumin píše:
Není zedník jako zedník,…
Manžel je taky zedník dělá na sebe,… Můžu se ho taktéž zkusit zeptat!Ale je fakt že si taktéž nemyslím že je to cena vysoká,… Ono se to nezdá ale vše je celkem makačka, hlavně kolikrát člověk musí čekat až něco vyschne apod,…
No jestli vydržíš do večera? Manža dnes dodělává jednu zakázku obkladů tak by se třeba v pátek nebo o víkendu příp.mohl přijt podívat na balkon a pak zaslat nabídku? Vše raději vidí osobně,…
Písni kdyžtak SZ,… Pokud budeš mít zájem
Ahoj, díky moc za ochotu, ale už je balkon udělaný, nakonec jsme se domluvili s jiným pánem a udělal to za 8,5. Dlažbu jsme si teda kupovali sami. Jsme spokojeni.
Jinak jak jsem viděla, opravdu to bylo hodně práce..
Ale jsem horzně šťastná, že je to hotovo, už jsme tam dětem dali i bazén, radost veliká ![]()
Ahoj mám v bytě ještě starý okna s dřevěnou příčkou (pouze balkon). Fond oprav plánuje zateplení celého domu takže se musí všechny starý balkony opravit. Nevíte kolik může stát vyzdění+plastová okna? Mám možnost si to zařídit sama a zaplatit si to ze svýho a nebo z fondu oprav takže pořád ze svýho
ale nemám tušení kolik to může stát.
Nevím přesně co chceš dělat, ale v první řadě bych se obrátila na členy výboru. Ti by ti měli říct, jeslti potřebuješ na o od nich povolení, jeslti si to mlžeš udělat na svůj náklad, či jesztli ti to zaplatí z FO.
Tím, že jsem v paneláku nikdy nebyla, tak se přiznám, že ani netuším, co chceš vlastně opravovat. Podle toho, co chceš opravotat bude i záležet jeslti ti to povolí, či ne za z čeho se to zaplatí.
Pokud ti neporadí členové výboru, obrať se na správcovskou firmu.