Rekonstrukce podlahy v bytě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Janli
25.5.21 09:34
@Ju21na píše:
Myslim si, že se v problematice trošku význam a do starého baráku, do patra beton fakt ne.

Ale jo, většinou naprosto bez problémů. Ty se tím živíš?

• Citovat
  • Upravit
10461
25.5.21 09:49

@Janli nic není špatně, to je dáno vlastnostmi dřeva. Je to jako když si sedneš na dřevěnou lavičku, taky se pod tebou ta prkna trochu prohnou, i když třeba nepatrně a ty si toho ani nevšimneš. Na statiku domu to nemá vliv, ale na kosmetické (i když otravné) praskliny to vliv mít může. Proto se na ty podlahy používá anhydrit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16297
25.5.21 10:00
@LucEm píše:
A jakou podlahu by jste doporučil prosím? Máme doma koberce a plánujeme je vyměnit za jinou podlahovou krytinu. Potřebujeme aby to nebylo úplně studené ale aby to bylo dobře udrzovatelne. Vypadá to že se v tom vyznáte tak se ptám :)

Dle osobních preferencí - např. vinyl, polyuretan apod. Lamino je s udusanou hlínou nejhorší podlaha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1222
25.5.21 10:02
@Janli píše:
Ale jo, většinou naprosto bez problémů. Ty se tím živíš?

Mám v blízké rodině člověka, který se tím živí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
25.5.21 10:09
@Hoa Mai píše:
@Janli nic není špatně, to je dáno vlastnostmi dřeva. Je to jako když si sedneš na dřevěnou lavičku, taky se pod tebou ta prkna trochu prohnou, i když třeba nepatrně a ty si toho ani nevšimneš. Na statiku domu to nemá vliv, ale na kosmetické (i když otravné) praskliny to vliv mít může. Proto se na ty podlahy používá anhydrit.

Věř mi, že ani ta zeď nesmí prasknout. Nás rekonstrukce starých domů živí a první věc, která nás zajímá, je konstrukce, nosnost a pevnost stropů. Dům, kde nejde zatížit dřevěný strop slabou vrstvou betonu, rovnou odepisujeme nebo musíme počítat s vyztužováním stávajících stropů. Ty prkna neleží přímo na spodních zdech, mezi tím je ještě mocná trámová konstrukce a pokud se to celý prohne, tak he strop poddimenzovaný nebo poškozený.

• Citovat
  • Upravit
16297
25.5.21 10:40
@Hoa Mai píše:

Prohýbá se naprosto všechno, i ocelové nosníky. Řekl bych, že použití anhydritu je jiné, jinak souhlas s @Janli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
26.5.21 09:32
@Janli píše:
Věř mi, že ani ta zeď nesmí prasknout. Nás rekonstrukce starých domů živí a první věc, která nás zajímá, je konstrukce, nosnost a pevnost stropů. Dům, kde nejde zatížit dřevěný strop slabou vrstvou betonu, rovnou odepisujeme nebo musíme počítat s vyztužováním stávajících stropů. Ty prkna neleží přímo na spodních zdech, mezi tím je ještě mocná trámová konstrukce a pokud se to celý prohne, tak he strop poddimenzovaný nebo poškozený.

Kdyz chci nekoho, kdo mi tohle na dome dokaze prozkoumat, koho mam hledat, bezneho statika…? Nebo neznas nekoho schopneho? Diky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
26.5.21 09:50
@Lucie_Sx píše:
Kdyz chci nekoho, kdo mi tohle na dome dokaze prozkoumat, koho mam hledat, bezneho statika…? Nebo neznas nekoho schopneho? Diky!

My to děláme přes architekta. Ten nám pošle statika se kterým spolupracuje, protože pak na základě jeho posudku dělá projekty. Jinak to běžně dělají stavaři, co dělají stavební dozor. Takže pokud máš v plánu nějakou rekonstrukci, tak si najdi architekta, ten ti zařídí co budeš potřebovat a pokud jde třeba jen o ty podlahy, tak hledej statika, případně zavolej nějakýmu projektantovi v okolí a ten ti doporučí někoho s kým má dobrý zkušenosti. Pokud by se jednalo o nějaký bytový dům, tak se můžeš obrátit i na svj, jestli nespolupracují s nějakým statikem, který už ten dům zná..

• Citovat
  • Upravit
34322
27.5.21 02:56

@Janli Diky. Architekta nepotrebujem, takze asi ten statik, ale provereny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5766
5.6.21 22:53
@Ju21na píše:
Myslim si, že se v problematice trošku význam a do starého baráku, do patra beton fakt ne.

Souhlas. Taky chystám rekonstrukci podlahy v patře, kde je posypová dřevěná podlaha. Podlahář mi řekl, že pokud bych tam chtěla nalít beton, musel by to propočítat statik. Jsou i jiné lehčí varianty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí