Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Dobrý den nechal jsem si nacenit rekonstrukci střechy pokrývačem kde střecha výjde na 343 677 kč. ale mám tam napsané toto a nevím jestli je to ok nebo raději najít někoho jiného kdo nebude vyžadovat zálohu děkuji za rady případně zkušenosti s placením zálohy.
Záloha: 230 000,00 Kč splatná do 7 dnů od podpisu smlouvy o dílo.
Doplatek: do 8 dnů od předání díla a konečné faktury
Záruka na provedené práce: 36 měsíců
Realizace: od ledna 2022 dohodou
Platnost cenové nabídky 14 dní (důvodem je neustálé zvyšování cen.)
Úkony nutné provést nad rámec této cenové nabídky (výměny napadených trámů apod.) budou, po dohodě s objednatelem, účtovány jako vícepráce.
V případě zájmu prosím o včasné potvrzení cenové nabídky, dále bude třeba složit zálohu na nákup materiálu.
Nevím jak to funguje, ale měla bych strach, že než to ta firma příští rok začne dělat, nebude už ani existovat…
No mne se to zda ok. Zaloha je proto, aby hned nakoupil material, ktery jde, hlavne co se dreva tyce, raketove nahoru co par dni. A za sve to kupovat nebude
Nasi ted taky davali zalohu na nakuo tasky a dreva na strechu, prestoze se bude realizovat za x mesicu po dohodě, a to jim to dela dobry znamy.
A bez zalohy na matros ti imho nikdo nic tak velkeho delat nebude. Termin práce se mi zda v tomto oboru taky ok. Muze mit rozjednane nejake vetsi zakazky a podle toho pak vmackne tebe nekde mezi.
Sam musis vedet, co za firmu sis nasel a jake ma ohlasy, ale jakykoliv aspon prumerny remeslnik v dnesni dobe fakt nezkrachuje.
Realizace od ledna dohodou muze byt pruser, to nemusi zacit nikdy..
My dáváme zálohu jen v ceně materiálu(nejde teda o střechu, ale o rekonstrukci ano.
Neprovedenou práci nikomu platit dopředu nehodlám.
Záloha mě připadá hodně vysoká a splatná dlouho předem. Do toho bych nešla.
@JancaS84 píše:
Záloha mě připadá hodně vysoká a splatná dlouho předem. Do toho bych nešla.
já to pochopila tak, že ten materiál bude kvůli zdražování kupovat už teď…
@ivašot. píše:
já to pochopila tak, že ten materiál bude kvůli zdražování kupovat už teď…
Ja tez. Ale soudim fakt jen podle toho, ze shodou okolností teď jak my, tak rodice hodne rekonstruujeme a delaji nam to znami, ci řemeslníci, se kterými uz jsme hodne spolupracovali a vsichni ted vybiraji prachy hned na maximum materialu, protoze ty ceny jdou fakt tyden od tydne vejs. Proto si myslím, ze nez se ptat na anonymni firmu na foru pro zensky, poptala bych se konkretne na zkusenosti s danou firmou, ci po okoli, po sousedech apod.
@Villanelle píše:
Ja tez. Ale soudim fakt jen podle toho, ze shodou okolností teď jak my, tak rodice hodne rekonstruujeme a delaji nam to znami, ci řemeslníci, se kterými uz jsme hodne spolupracovali a vsichni ted vybiraji prachy hned na maximum materialu, protoze ty ceny jdou fakt tyden od tydne vejs. Proto si myslím, ze nez se ptat na anonymni firmu na foru pro zensky, poptala bych se konkretne na zkusenosti s danou firmou, ci po okoli, po sousedech apod.
pracuju ve stavebnictví a teď je to poměrně běžná praxe, koupit materiál co nejrychleji. To zdražování je opravdu hodně rychlé.
Jen se zeptám jak to funguje když řemeslník dostane zálohu tak mi pošle fakturu o koupi materiálu? a koupený materiál bude u něj nebo u mě.
Tak nevím jestli můžu srovnávat, ale my jsme minulý týden měnili střešní okna a postup byl následující. Oslovila jsem řemeslníka, ten mi vyjednal u prodejce objednávku, poslal mi fakturu, kterou jsme platili přímo prodejci. Poté co okna dorazila k prodejci, řemeslník sám přivezl a domluvil kdy bude montáž, zálohu žádnou nechtěl. Práci jsme platili v den, kdy bylo hotovo.
@petrkopecky921 on chce od tebe tu velkou zalohu +jeste zalohu na material?
A termin od ledna 022 - v zime se asi strechy moc nerekonstruuji, ne?
Tvoje uvaha o tom, ze koupeny mat.bude u tebe, neni vubec spatna, protoze tak budes mit jistotu, ze ho nepouzije pro nekoho jineho a k tobe aby pak opet nenatahl ruku.
Jake jsou sankce smerem k remeslnikovi? Dala bych si tam termin predani dila trebas do 31.5.022 a kdyz ne, tak nejake to procento za zdrzeni z celkove ceny za kazdy den, at mas na nej taky paku.
No celkove jr to s remeslnikama dnes na pikacu, nechtelo by se davat nekomu ctvrt mega s velmi nejistym vysledkem. Jeste bych se poohledla po dalsi nabidce radsi, ten jeho natlak se mi vubec nelibi.
@Roznova píše:
@petrkopecky921 on chce od tebe tu velkou zalohu +jeste zalohu na material?
A termin od ledna 022 - v zime se asi strechy moc nerekonstruuji, ne?Tvoje uvaha o tom, ze koupeny mat.bude u tebe, neni vubec spatna, protoze tak budes mit jistotu, ze ho nepouzije pro nekoho jineho a k tobe aby pak opet nenatahl ruku.
Jake jsou sankce smerem k remeslnikovi? Dala bych si tam termin predani dila trebas do 31.5.022 a kdyz ne, tak nejake to procento za zdrzeni z celkove ceny za kazdy den, at mas na nej taky paku.
No celkove jr to s remeslnikama dnes na pikacu, nechtelo by se davat nekomu ctvrt mega s velmi nejistym vysledkem. Jeste bych se poohledla po dalsi nabidce radsi, ten jeho natlak se mi vubec nelibi.
já jsem si nechal udělat nabídku u stavební firmy a tam to právě vypočítali na 416.000 kč a tam právě zálohu nechtějí. tak nevím jestli to riskovat nebo našetřit co mi chybí a udělat střechu později
@petrkopecky921 pokud by ta stavebni firma zacla v dohledne dobe, tak jdu s nima do toho.
Podminky a jednani remeslnika se mi nelibi ani trochu.
@Roznova píše:
@petrkopecky921 pokud by ta stavebni firma zacla v dohledne dobe, tak jdu s nima do toho.
Podminky a jednani remeslnika se mi nelibi ani trochu.
stavebni firma muze zacatkem zari tohoto roku ale to rozhodne nestiham nasetrit tak že bych se snima dohodl na leto