Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Milé ženy a muži,
totálně rekonstruujeme byt, po starém pánovi, tzn. úplně vše pryč, bude se měnit dispozice, rozvody, prostě všechno kromě nosných zdí. Spolupracujeme s báječnou architektkou, ale přesto bych se ráda zeptala i vás na různé tipy a vychytávky. S čím jste doma spokojeni, nebo naopak, co byste už neudělali. Třeba moje mamka má takový 3D vzorek na dlažbě a nesnáší to, kolegyně zas nemůže vystát svou (dost drahou) pracovní desku v kuchyni z masivního dřeva, že je s ní moc práce s údržbou. Takže pokud máte nějaké užitečné rady, budu moc ráda a díky!
V předchozím bytě jsem mela bilou matnou dlažbu, všechno na ni šlo vidět, takže uz jsem poučená
Vyplatí se hodně premyslet nad uložnym prostorem, aby všechny věci mohly mít své místo … Nejhorší je, když to není kam dat ![]()
@anjeliik za mě: vzorované podlahy, resp. ne jednolitou barvu (pak na ní jde vše vidět, ať už je tmavá nebo světlá), ale např. vzorovaná dlažba, vinyl v imitaci kamene nebo dřeva, pravá dřevěná podlaha atd. Nábytek, pokud lze, tak vestavěný (skříně, kuchyňské spotřebiče) a závěsný (koupelnové skříňky, WC, apod.). Na WC geberit. U linky mám desku z lamina - dřevo to není, ale u nás se vaří pořád a navíc máme děti, museli jsme vzít něco odolného. Ale co si nemůžu vynachválit jsou skříňky z lamina v úpravě acrylic matt a velký keramický dřez Blanco- vypadá luxusně i při minimální údržbě. A čím víc úložného prostoru, tam lépe.
Ja jsem nejvíce spokojená s komorou. Původně tu nebyla, ale zuzila jsem kuchyň a mame v byte 2,5m2 komoru a tam se vleze bordelu
.
Světlo nad vanou, světlo nad sprchou. Pisoár, bidet nebo aspoň bidetová sprška vyvedená že stupaček vedle WC. V kuchyni už teď naplánovat místo na pověšení utěrek. Vypínače světla i u postele v dětských pokojích.
To s tím 3d vzorkem mohu potvrdit. Mám za kuchyňskou linkou obklad imitace cihel a úplně to nenávidím, protože je to o drhnutí jedné spáry vedle druhé. Příště si tam chci dát kuchyňskou desku, jak se to teď hodně dělá. Je to jednolitá plocha a ta se bude mít sama ![]()
Nedavat mycku hned od zeme, ale pod ni nejakou skrinku, aby byla vys. Truhlar na me koukal nejdriv jak na blazna, ale jsem za to rada. Do mycky lezu nekolikrat za den a nemusim se porad ohybat.
A potom dat vypubac svetla v obyvaku taky ke gauci.
Do kuchyně převážně šuplíky. Na tmavém nábytku je vidět prach víc než na světlém. Nerezová plynová deska je k vzteku ( její údržba). Stejná podlahová krytina opticky zvětšuje prostor. Barva obkladů v koupelně dle tvrdosti vody. Umístění lustru dle rozmístění nábytku.
@Dendiss diky moc! na to uz jsme koukali, manzel je plotynkar, takze mene ohybani jen dobre!