Rekonstruovali byste?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
14546
4.9.12 17:05

rekonstruovali by jste?

Ahoj, nedá mi delsí dobu spát jedna věc. Rekonstruovat, či ne.
Máme dům 3+1 - strašně špatně řešený a ve špatném stavu. Je třeba udělat:

1. nová kompletní střecha - firma
2. elektřina, voda, topení, plyn - známý řemeslníci
3. bourat vnitřek - sami
4. nové podlahy, zdi, štuky, omítky -sami
5. odizolování -?
6. okna, dveře - sami
7. fasáda, dvorek

• vybavení

je tu někdo, kdo toto absolvoval? Nebo více jak polovinu prací? podlahová plocha je cca 70m2 přízemní dům (patro asi nikdy dodělávat nebudeme)

díky vám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14546
4.9.12 17:08

Ještě bych dodala, že občanská vybavenost je 2km vzdálená a že jde o tzv. údolí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19976
4.9.12 17:09

Právě dokončujeme rekonstrukci baráčku, sice jsme dělali komplet celý, ale nějak nevím, co přesně je Tvým dotazem… já bych rekonstruovala, pokud jsou peníze a chuť..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
4.9.12 17:11

Hlavně jde asi o to zhodnotit možnosti v případě, že byste do rekontrukce nešli - stavěli byste novej, šli do bytu??? Na práci je toho hodně, to jo, ale dá se to třeba aspoňtrochu přizpůsobit tomu, jak chceš (?)…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14546
4.9.12 17:12

Tak mě by zajímalo, jestli to má smysl nebo nemá. dělat v podstatě všechno.
co jste dělali a kolik vás to stálo?
mě říkají, že nás to sežere :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14546
4.9.12 17:14

Bydlíme v obecním bytě, chuť by byla, hlavně touha mít něco svýho.. potřebovali bysme z větší části úvěr. představuji si tak 700-800tisíc, že bychom se mohli vejít, ale nevim, jestli je to reálný

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19976
4.9.12 17:16

Napíšu ti sz ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
4.9.12 17:18
@jadviga píše:
Tak mě by zajímalo, jestli to má smysl nebo nemá. dělat v podstatě všechno.
co jste dělali a kolik vás to stálo?
mě říkají, že nás to sežere :(

Myslím, že smysl to má v případě, že nejste zatížení hypotékou, je v tom domečku možnost bydlet i při rekontrukci, můžete si udělat opravy (úpravy) podle sebe… Finančně to vyjde asi možná i nastejno jako to „shodit“ a svépomocí si postavit domek novej - pokud máte pozemek… My rekontruujem postupně, hold na všechno nejsou hned teď peníze. Známí maj za sebou kompl. rekonstrukci (odhaduju že velikostně možná jak vy, 2+1 s možností dobudovat vrch) a už teď do toho narvali 1,5M (nový podlahy, okna, zatepletí, střecha, kuchyň, izolace, vybavení atd.)… A to by měli určitě (na vlastním pozemku) za ty prachy novej domeček (když vezmu stejnou velikost atd).. Akorát při rekontrukci ti to tak nepřijde, tam dáš 20 tis. za to, tam 50 za ono, ale jak se to nasčítá třeba za 3 roky, tak bys zjistila, že bys mohla mít domek novej. My chtěli stavět, ale vzhledem k cenám hlíny jsme šli do staršího a (klepu) nelitujem… :) Sice to není úúúpně podle našeho, ale řešený to je dobře. 2. patro budem dělat podle sebe úplně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1966
4.9.12 17:19

Podobnou rekonstrukci jsme prodělali cca před osmi lety:). Nakonec nám zůstaly jen 4 obvodové zdi, aniž jsme plánovali až takový rozsah rekonstrukce. Prostě to vyplynulo ze situace.

Pusťte se do toho, pokud máte chuť, odhodlání, sílu a motivaci. Jen nevím, jak se v současnosti pohybují ceny, ale naše investovaná částka byla vyšší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
4.9.12 17:19
@jadviga píše:
Bydlíme v obecním bytě, chuť by byla, hlavně touha mít něco svýho.. potřebovali bysme z větší části úvěr. představuji si tak 700-800tisíc, že bychom se mohli vejít, ale nevim, jestli je to reálný

Bytě? Na baráčku by ti 700-800K podle mě nestačilo, kor pokud to je i s vybavením (kuchyň, obývák, koupelna…) Vždyť jen střecha je darda jak prase :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14546
4.9.12 17:20

Hypotéku nemáme, bylo by to jediný zadlužení, ale počítala jsem s maximem 800tisíc :zed: spíš míň, v podstatě vše svépomocí, kromě střechy a plynu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6637
4.9.12 17:21

No pokud v tom nebudete bydlet, tak bych do toho šla. 800tisíc určitě nevyjde. My si půjčovali necelý milion a celkově to bude tak 3× tolik. Děláme ale vše na pořádek. Topení zasekané do zdi, nové omítky vše v perlince, nové stropy atd. Těch 800tisíc ani náhodou jen střecha pokud si budete dělat sami vyjde kolem 200tisíc s nejlevnější krytinou. Pokud firma tak 400tisíc určitě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1966
4.9.12 17:22

@Seizdra ta zmiňovaná částka byla + - i u nás (bez dodělaného podkroví a bez vybavení). Ale zase jsme nevolili úplně ty nejlevnější materiály. Spíš zlatou střední cestu a je to přeci jenom již pár let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14546
4.9.12 17:24

@Seizdra známý nám říkal za střechu 200tisíc kompletní
dost kamarádek rekonstruovalo a svépomocí a do půl milionu bez střechy se vešli, ale jsou to buď patrové nebo menší domy, ten náš je k tomu všemu ještě řadový :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19976
4.9.12 17:24

800tisíc je fakt málo,,, to se nevejdete, i když budete dělat svépomoc :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie