Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj/ Dobrý den,
tímto bych chtěla hlavně upozornit na výše uvedenou RK. Kupovala jsem si přes ní byt. První schůzky a jednání byly OK. Paní makléřka a pan ředitel byli opravu vstřícní. To se ale změnilo v den, kdy pan ředitel volal a začal vyhrožovat smluvní pokutou jestli se vše nestihne vyřešit do termínu 30.8. Z mé strany bylo vše vyřízeno, jen pan prodávající je velice vytížený člověk a sehnat ho někdy trvalo i týden. Potřebovala jsem panem prodávajícím podepsat kupní + zástavní smlouvy. Volala jsem tedy makléřce do RK ať to zařídí, ta mi ovšem sdělila, že se nemůže neustále starat jen o pana prodávajícího a ať si ho seženu a zajdu si s ním na poštu ověřit podpisy sama. Opravdu vám povím, hrůza a děs. Pan ředitel neřekl ani bů když mu nakonec dorazily peníze a on byl spokojen. Prosím vás, pokud možno. Vyhněte se této RK. Pokud jde vše jak má, jsou velmi ochotní, ale jakmile jde do tuhého, začnou vyhrožovat, co je ale horší, nechají klienty ať si vyřeší vše sami a dávají ruce pryč.. Jedná se RK v OV Centru. Někdo s podobnou zkušeností??
Víš, proč trvali na termínu 30.8.? konec měsíce chtěli mít další prodej, tudíž mít větší prachy. Většina RK je motivována právě měsíčním obratem a prodejem.. je to hnus, ale je to tak. Není to jen u této RK.
Jo já vím, já jsem s nimi měla podepsanou smlouvu, že do 30.8. budou mít peníze. S tím jsem souhlasila. Šlo ale o to, že kolem 15.8. mi volal ředitel a vyhrožoval, že jestli se to nestihne, tak ať počítám s pokutou. Nezajímalo ho, že z mé strany mám vše vyřízeno a jediný problém je v prodávajícím, který ji najal právě jejich RK. A ten přístup, prý ať si ho někde seženu sama…Nakonec jsem s ním já musela jet na poštu ověřit podpisy, né RK kterou si na to najal. Oni to měli úplně v ř. ti, protože pokud by se to do 30.8. nestihlo vyřídit tak by měli jistou alespoň tu mojí pokutu. To je ten největší hnus. A když ti makléřka řekne, že nemá čas se starat jen o to…Tak jako kde jsme? Od čeho tam potom je? No jednání otřesnéé!
Je to otřesný, bohužel se to děje, nejen u nich. Chce to mít smlouvu bez termínu, případné pokuty. Solidní RK žádné termíny nedává..
Přes realitní kancelář Monet jsme kupovali byt v Ostravě a byli jsme spokojení. Pan ředitel i paní makléřka na nás působili profesionálním dojmem. Pan ředitel působil jako znalec svého oboru a pomohl nám vyřešit složitější problém. Ověřit podpisy jsme taky jeli sami s prodávajícím. To mi ale nepřišlo nenormální, protože RK za mě ověřit můj podpis na smlouvě nemůže (teda alespoň myslím
). Termín jsme měli taky do konce měsíce, ale to bylo z důvodu, že prodávající měl na bytě zástavu a žádala se banka o vyčíslení a ta požadovala splacení částky do konce měsíce. Pokud by se to nestihlo, musel by pan prodávající znovu žádat banku o vyčíslení, sepsat se nové smlouvy s novými termíny a ty pak znnovu ověřit… prostě celý maraton znovu, takže to popohánění jsem taky vcelku chápala. Pokud to tedy chápu dobře.
No a že solidní RK termíny nedává
. Pokud budu prodávat byt a ve smlouvě nebudu mít napsáno do kdy mi má kupující zaplatit
nevím jak vy, ale mě to moc logické ani bezpečné nepřijde
No to já vše naprosto chápu, ale vyhrožování pana ředitele mě, a taky mojí fin. poradkyni nepochopím a nezkousnu. Choval se jak naprostý hulvát. Taky proto jsem psala, že pokud jde vše jak má lezou Vám do zadku, ale jakmile se musí vyřešit problém, dávají ruce pryč, nic je nezajímá a vše si vyřeště sami.. Pan ředitel nakonec nebyl ani taky vychovaný aby při pozdravu ale slespoň pozdravil..FUJ ![]()
Je pravda, že nás popoháněli, ale vyhrožování, to určitě ne. Byl to náš druhý obchod s bytem a poprvé jsme měli tu „čest“ s RK REKIN. Tam jsme měli svého finančního poradce, vše vyčíslené, smlouvy nachystané a realitka nám začala vyhrožovat, že pokud si nevezmeme jejich finančního poradce, garantuje nám, že termíny nestihneme a příjdeme o zálohu. To byl tehdy obrovský tlak a naprosto jasné vyhrožování. Ještě jsem si vzpomněla, že jsme tehdy museli s prodávajícím
polovinu věcí vyřešit sami bez jejich pomoci včetně vložení smluv na katastrální úřad. Právě proto mi přijde, že RK Monet byla oproti naší zkušenosti s Rekinem velmi vstřícná a pohodová.
Na katastru jsem byla taky sama vkládat smlouvy. Alespoň teď vím jak to chodí, protože realitka za mě nevyřešila teda absolutně nic, takže jste určitě měla štěstí
No prostě a jasně, realitka jen shrábla provizi a čáááááu!! Jediná schopná byla asistenka paní makléřky. Ta jediná se chovala jako člověk.
Ještě, že s bytem obchodujeme párkrát za život
. Někdy jsou to nervy
My jsme měli napodruhé štěstí, ale báli jsme se do toho jít znovu. S paní asistentkou jsme téměř nekomunikovali, takže nemůžu říct, ale asistentky bývají většinou milé.
@lenka.janatova píše:
Ještě, že s bytem obchodujeme párkrát za život. Někdy jsou to nervy
My jsme měli napodruhé štěstí, ale báli jsme se do toho jít znovu. S paní asistentkou jsme téměř nekomunikovali, takže nemůžu říct, ale asistentky bývají většinou milé.
Souhlasím ![]()
My máme s RK Monet velmi špatnou zkušenost. Kupovali jsme dům a měli složenou zálohu ale makléř nám sdělil že dům už není na prodej protože tam je právní problém, že jakmile bude budou nás okamžitě kontaktovat nebo nám nabídnou jiný dům. Samozřejmě se vůbec neozvali a dům do měsíce prodali. S touto realitkou bych nedoporučovala nikomu spolupracovat jelikož má velmi neprofesionální jednání.
My máme velice špatnou zkušenost s M&M Reality Holding v Ostravě. Za nás nemůžeme doporučit. Více se o tom, jak s námi bylo jako s jejich klienty zacházeno, dočtete zde:
http://ztdonline.cz/…-nikdy-vice/
Naše zkušenost s RK Monet je velmi kladná, chtěli jsme koupit byt, paní makléřka s námi byla na prohlídce asi na 8 bytech, byl to běh na dlouhou trať, protože jsme se stále rozhodovali, ale spolupráce s RK byla na úrovni. Jakmile jsme si byt vybrali, podepsali jsme rezervačku, pan majitel nám popsal, jak bude celý obchod probíhat (kupovali jsme byt poprvé) a pak už šlo vše dle dohodnutých termínů docela rychle. Takže za nás vřele doporučuji.
Reaguji, jako vlastník RK … je nám líto že jste byla nespokojená s našimi službami, kancelář provozujeme již delší dobu, a záleží nám na našem dobrém jméně, ke všem klientům se snažíme chovat slušně, není lehké vyjít vstříc všem požadavkům zákazníků a vyhovět prodávajícím i kupujícím. … dotčené paní se tímto omlouváme ( reakce na starší příspěvek )
UPOZORNĚNÍ na realitní kancelář RK MONET Prosím dávejte jsi pozor u této společnosti na lživé a klamné informace od paní makléřky Michaely Bohumské a pana jednatele Ing. Tomáše Ščurka. Měli jsme prohlídku bytu(nemovitosti) kde paní Bogumská nám oznámila, že jsme první zájemci a je to její první prohlídka. Další den jsme se s paní makléřkou domluvili písemnou formou, že nemovitost bereme ať nám zašle rezervační smlouvu, že jsi jí přečteme a podepíšeme a zašleme rezervační poplatek. S nátlakem na paní makléřku ať nám pošle rezervační smlouvu pořád neodpovídala a vymlouvala se a říkala, že má moc práce, jednání apod, že pošle později. Poté jsme kontaktovali pana jednatele Ing. Tomáše Ščurka, který nám oznámil, že je více zájemců a kdo podepíše rezervační smlouvu dřív ten má nárok na byt. A slíbil nám, že nám makléřka zavolá a pošle potřebné dokumenty. Což se nestalo. Pak nám paní makléřka vzdělila, že zájemci přihodili na ceně, tak jsme vzdělili, že jsi připadáme jak na aukci či dražbě, ale že jsme schopni přihodit a nabídnout víc. Na to paní makléřka řekla, že vyřídí a zítra nám dá vědět. S očekáváním, že jsme byli první opravdoví zájemci a nemovitost a byli jsme schopni připlatit paní makléřce „do její kapsy na její příčesek či nevkusnou falš kabelku MK“ o co jsi paní makléřka řekla. Dočkali jsme se akorát opravdového zklamání a rozsudku, že zájemci po nás jsi vytiskly sami rezervační smlouvu a poslali poplatek. S dodatkem když jsme řekli že na jejich oficiálních stránkách RK MONET rezervační smlouva není tak nám nebyla schopna dát kloudnou odpověď. PROSÍM POKUĎ JSTE SE ROZHODLI NAJÍT SVŮJ VYSNĚNÝ DOMEČEK, BYTEČEK A CHCETE VKROČIT SPRÁVNOU NOHOU A S RADOSTÍ NEVOLTE TUTO REALITNÍ KANCELÁŘ. Nemají proaktivní přístup k zákazníkům, jen co chcou rychle, lživě a nekvalitně prodat.