Rekvalifikace x práce?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
30
28.2.13 11:24

Rekvalifikace x práce?

Ahojte holky,
prosím poradte. Mám vystudovanou VŠ, titul BC. a stejně jsem od listopadu bez práce. Dělala jsem ve fabrice a školu dodělávala dálkově. Pak bohužel neprodlužovali smlouvy a po 2 letech mě vyhodili. Na konci března mi končí podpora, práci sehnat nemůžu – nemám praxi. Do obchodů mě nechtějí, proto, že mám zase titul a asi si myslí že jim uteču A na místa jako asistentka a pod. raději vezmou někoho, kdo má obchodku a je čerstvý maturant :roll:

Nicméně mi ted na UP nabídli rekvalifikaci na Účetnictví, je to od ESF – Správná volba. Nemáte někdo zkušenost?
Neberu rekvalifikaci jako prodloužení podpory, ale doufám v to, že po absolvování získám co nejdřív pracovní místo.
Ale vzhledem k tomu, že bydlím sama a nemá mě kdo živit, nevím asi si mám dál snažit hledat práci -a když nějakou najdu vzít ji a nebo mám jít na rekvalifikaci? Protože ani nevím, jestli budu pobírat nějakou podporu a v jaké částce. Účty totiž platit musím a na louce se nenapasu. :,(

Na UP mi k tomu nic kloudnýho neřekli, nevíte některá bližší info? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1224
28.2.13 11:40

Na rekvalifikaci bych rozhodně šla a když se nějaký místo naskytne dřív než ti skončí rekvalifikace tak jí můžeš předčasně ukončit. Mě to tak bylo řečeno když jsem si rekvalifikaci dělala. Ale nevím jak je to s podporou při rekvalifikaci, prý už na ni není nárok. Zeptej se na ÚP tam by ti měli všechno vysvětlit :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
28.2.13 11:44

Pokud hledáš místo na kase v obchodě, tak do životopisu nepiš titul. Když se tě zeptají, cos dělala ty roky, tak odpověz - studovala, ale nedostudovala. A rázem pro ně budeš jako potenciální zaměstnanec zajímavější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
28.2.13 11:46

Jinak rekvalifikace na účetnictví je jenom začátek dlouhé cesty - na konci kursu z tebe zkušená účetní ještě nebude. To chce pak vynaložit „krev, pot a slzy“… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
28.2.13 11:54
@Jura007 píše:
Jinak rekvalifikace na účetnictví je jenom začátek dlouhé cesty - na konci kursu z tebe zkušená účetní ještě nebude. To chce pak vynaložit „krev, pot a slzy“… :think:

No to je mi jasné, ale bude to další papír, který mi nikdo nevezme

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
28.2.13 11:55
@mexxx píše:
Na rekvalifikaci bych rozhodně šla a když se nějaký místo naskytne dřív než ti skončí rekvalifikace tak jí můžeš předčasně ukončit. Mě to tak bylo řečeno když jsem si rekvalifikaci dělala. Ale nevím jak je to s podporou při rekvalifikaci, prý už na ni není nárok. Zeptej se na ÚP tam by ti měli všechno vysvětlit :)

Prý je to tak, že pokud rekvalifikaci pořádá UP máš nárok na podporu (pokud si ovšem pracovala a máš na ní nárok normálně). Pokud si rekvalifikaci zvolíš sama, tak nárok na podporu nemáš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1224
28.2.13 12:21
@Sariina píše:
Prý je to tak, že pokud rekvalifikaci pořádá UP máš nárok na podporu (pokud si ovšem pracovala a máš na ní nárok normálně). Pokud si rekvalifikaci zvolíš sama, tak nárok na podporu nemáš.

aha tak to já přesně nevím jak to je. Já byla na rekvalifikaci před dvouma rokama a podporu jsem měla i když jsem neměla odpracovaný rok

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5799
28.2.13 12:27

Mám obavu, že i jako rekvalifikovanou účetní bez praxe tě nikdo nevezme :nevim: nevím tedy co máš za školu, ale titul ti ještě nazajistí práci a hlavně spíš ti v „nižších“ postech dělá problémy, páč tě zaměestnavatel nezaplatí. Musíš chodit, ptát se, cpát všude životopisy, jen pracák ti jí nenajde :nevim: na ifo se musíš zeptat na pracáku u vás, protože na každým ti řeknou něco jiného, bohužel, vím to z vlastní zkušenosti :zed: taky mě to čeká, s tím rozdílem, že já ještě nemám doštudováno :think: hodně zdaru

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.2.13 13:01

No jo, studovat se nevyplácí… Taky jsem 5 let dálkově studovala a jsem bez práce na ÚP. Též rekvalifikační kurz mám a nic. Když práce není, tak není a když je, tak jen přes známý. Jedině Ti poradím, tak jako ostatní, neuváděj titul do životopisu na místa, kde je k ničemu.

• Citovat
  • Upravit
30
28.2.13 13:07

Asi na tom něco bude.. je to smutný.. člověk studuje a pak aby se za ten titul pomalu styděl :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
28.2.13 13:20
@Sariina píše:
Asi na tom něco bude.. je to smutný.. člověk studuje a pak aby se za ten titul pomalu styděl :roll:

Neviděl bych to tak černě. Prostě máš pak „možnost manévru“.
Můj nadřízený je taky Bc. a po práci dělá ještě „aplikaci autokosmetiky“ (víte co tím chci říct… po práci umývá auta). No a z obojího si vydělá doooost slušně - aspoň jeho rodina je spokojená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
28.2.13 13:22

A jen pro upřesnění - pro velkou část šéfů starého ražení (na věku přitom nezáleží ;) ) je titul Bc. jenom „půltitul“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11522
7.5.13 19:53

Ahoj maminky i nemaminky :D snad to nebude bráno jako nějaká reklama (žádné firmy či OSVČ nebudu a nechci jmenovat :D ) ale třeba někomu tímto pomůžu.. Vím o jednom místě vhodné pro masérku/maséra, kosmetičce apod. Je to v Ostravě. Tak jestli by měl někdo zájem, tak písněte SZ :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat