Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj holky,
budeme prodávat byt a chtěla jsem se zeptat, jestli nemáte nědod zkušenost s realitkou remax? ![]()
Tchánovci prodávali dům.Neměli žádný velký problémy.Jen bych řekla,že to chtěli za každou cenu prodat a tak je tlačili k nižší ceně než by to možná prodali.
Boo já teda nemám zkušenost, ale myslím si, že je lepší, když ho prodáte sami a ne přes realitku, ta chce vždycky spoustu peněz. ![]()
zrovna vcera sem zakladala diskuzi o realitkach, nevim jakou si vybrat, Remax bych nebrala, taky sem slysela, ze se snazi prodat za kazdou cenu a hlavne maji tak moc zakazek, ze se tomu nemuzou poradne venovat
ja premyslim nad Dum realit a Finnem
Majo jinak realitce plati kupujici, takze prodavajiciho to v podstate nic nestoji a kdyz nepodepise exkluzivni smlouvu tak si to klidne muze i prodavat sam zaroven.
: Většinou jsem teda na straně nakupující i když s nedotaženým koncem
ale byla jsem vždy spokojená.
Prodej vždy záleží kolik chceš ale pokud je to za tu cenu neprodatelné tak ti to řeknou.Pokud na té ceně trváš tak ti vyhoví a nechají to tak 3 měsíce,pak tě přemluví na snížení ceny aby se nemovitost prodala ![]()
je sice fakt, že provizi atd. platí kupující, ale prodávající dostane o to míň peněz. Proto ta realitka chce po prodávajícím, aby nastavil co nejnižší cenu, aby si mohla sama přihodit nějakou tu výši na provizi.
Pettulle píše:
je sice fakt, že provizi atd. platí kupující, ale prodávající dostane o to míň peněz. Proto ta realitka chce po prodávajícím, aby nastavil co nejnižší cenu, aby si mohla sama přihodit nějakou tu výši na provizi.
Na cenu ti ale přijde odhadce.Už několikrát jsem se jela podívat na rd který byl dražší než byla jeho skutečná cena a pak je docela problém i s hypotékou.Dum třeba má hodnotu 3 000 000 nenažranej majitel chce 4000 000 ale pak když přijede odhadce z banky tak ani uvěr nedají proto že převyšuje skutečnou hodnotu a proto realitka cenu dá na skutečnou hodnotu.Vždycky nám ale vyšla remax vstříc i když jsme problemový zákazníci ![]()
švára dělá realitního makléře dělá teď na sebe, a snažili jsme se koupit nemovitost, Remax nám rozmlouval, že hodně couvá od svých závazků, když se pak i vyskytne nějaký problém a tak, mají i blbě prý postavené smlouvy..byli i několikrát v tv, lidi jaký s nima mají problémy, já bych do remaxu nešla.
Díky holky
, tak uvidíme co bude. Já bych exkluzivní smlouvu nikdy nepodepisovala, je na nic. Takže asi zkusíme jak nějakou realitku bez exkluzivity, tak to prodat sami. ![]()
ahoj, co vím, tak REMAX není jedna realitní agentura, ale společenství, které zastřešuje obrovské množství malinkých realitek. Jsou to jakoby franšízy- je to vidět i na názvu REMAX plus, REMAX century nebo REMAX grand atrd - ty konkrétní názvy jsem si ted vymyslela ![]()
Takže nelze říct remax je dobrej nebo špatnej - vždy záleží na konkrétní menší realitce.
my kupovali dvě nemovitosti a vždy přes nějakou REMAX realitku - prodej proběhl bez potíží i když v první byli trošku amatérští…v druhé naprostá spokojenost
Za mě bych řešila prodej přes realitku, která vám poskytne servis nebo alespoň s právníkem - dobrá věc je i právní úschova (peníze se posílají kupující do úschovy k právníkovi, přepis na katastru proběhne až po uložení peněz u právníka…Prodávající dostane peníze od právníka, když je na katastru vše v pořádku zaevidováno na kupujícího)…právní služby stojí několik tisíc navíc, ale v těchto případech je kravina šetřit - jde o miliony a malá chybička ,může znamenat šílenej průšvih
Boo - loni jsme prodávali byt v Praze. Podepsali jsme exkuzivitu u jedné malé realitky. Byly to nejlépe investované peníze!!!! Jednání super. A hlavně náš kupec byl nějaký totální blb. Takže nás zachránili nakonec jen dobře udělané smlouvy od právníka, kterého platila ta realitka z provize, vč.advokátní úschovy. Sama kdybych to dělala, tak bych za právníka dala taky spustu peněz. Realitka ještě k tomu udělala hezký fotky, starala se o inzerce na webu a o prohlídky. Takže za mě rada: bez realitky ani náhodou. Řekli si myslím tenkrát o 3%. Prodali za cenu kterou jsme chtěli a kupce našli do měsíce.
Představa jen zvedání telefonátu a vyřizování dotazu apod…pro mě to fakt byly dobře investované peníze.
určitě bych nedávala exkluzivitu, ale jen bych jim dovolila ten byt prodávat. Pak bych oslovila ještě nějakou místní realitku.. Do více jak dvou či tří bych prodej nedávala.
My si prodáváme sami a pak oslovujeme 2 makléře z místních poboček různých realitek, kteří se nám zdají být nejlepší.
Je to o lidech, jednotlivých makléřích…
Enio - právě když jsme hledali dům, tak nás vždycky nejvíce odradilo, když daný dům byl třeba na sreality asi tak 5× za sebou a nejlépe ještě pokaždé s jinou cenou, protože ho tam dala každá realitka, která s prodejcem jen tak domluvila. Musím říct, že mě jako zájemce to dost odrazovalo. Takže při prodeji bytu jsem sázela na kvalitu a maximální využítí služeb. Vím, že jsme měli smlouvu na 2měsíce na exkluzivitu a na danou prodejní cenu, pod kterou jsme nechtěli jít.
Ale ono to záleží na tom, jak píšeš, na koho narazíš. Můžeš mít super exkluzivitu ale když je realitka na prd, je to blbý.
Taky záleží na tom, kde se nemovitost prodává a jak je vůbec prodejná. Mě v Praze přišlo jistější dát na doporučenou a prověřenou realitku než na kdejakýho debila, kterých ti volá spousta, když si sama dáš inzerát, že prodáš byt.
Nakonec nejdůležitější je mít pořádné smlouvy, které myslí na všechno.
Kamča.dalmatinka píše:Pettulle píše:Na cenu ti ale přijde odhadce.Už několikrát jsem se jela podívat na rd který byl dražší než byla jeho skutečná cena a pak je docela problém i s hypotékou.Dum třeba má hodnotu 3 000 000 nenažranej majitel chce 4000 000 ale pak když přijede odhadce z banky tak ani uvěr nedají proto že převyšuje skutečnou hodnotu a proto realitka cenu dá na skutečnou hodnotu.Vždycky nám ale vyšla remax vstříc i když jsme problemový zákazníci
No tak ani to neni pravda. My si před 2 roky kupovali barák na hypotéku, jak jinak. Cena byla stanovená, pak se ale město rozhodlo pro obálkovou metodu, naštěstí jsme ji vyhráli i když jeden zájemce dal vyšší částku, ale po termínu. Cena baráku byla tak o milion vyšší, takže v případě, že by odhadce odhadl cenu nemovitosti vyšší, tak by jsme měli nárok na 70% hypotéku. Jenže se bohužel odhadce asi špatně vyspal, takže odhadl cenu nemovitosti na cenu, která byla určená - daná námi, tak jsem skončili se 100% hypotékou. Podotýkám, že odhadce jsme měli 2, takže víme, že ta cena nemovitosti byla vyšší, ovšem banka musela mít svého odhadce a ten ji odhadl na tu stanovenou cenu, takže pro nás smůla.