Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj, ja beru apo-parox. Nebo Paroxetin. Mělo by to byt to stejne jako remood. Na co je beres? Ja na ocd. Moc mi pomáhají. Vedlejší ucinky minimální. Při vyšších dávkách jsem se v noci potila. D
Ahoj, teď nerozumím. Beres apo nebo paroxetin? Já ho beru také na ocd a hlavne úzkosti. Jsem třetí den na půlce prasku a potřebuji se dostat já celý. Jak dlouho beres a za jak dlouho ti bylo lépe? Predtim jsem měla cipralex, dva měsíce, šle žádná sláva.. ![]()
Někdy mi doktorka napíše Apo a někdy Paroxetin. Je to úplně to stejné, jenom to vyrábí jiná firma, takže se to jmenuje jinak. Ale účinná látka i její množství je v lécích stejné. Teďka to beru už podruhé v životě ale pro mě bylo vždycky až tak po dvou měsících. Jednou jsem zkoušela i sertralin A ten mi moje potíže pouze zhoršoval. D.
No a nějaké oblbováky typu neurol k tomu nemáš? Poprvé, když jsem s léky úplně začínala, vůbec jsem to bez nich nedokázala zvládnout. Měl jsem ty úzkosti strašně silné. D.
Aha, děkuji za info.. a žádné nežádoucí ucinky jsi teda neměla? já mám teda ještě problem se spankem, nemuzu moc spat, brala jsem mirtazapin, ale mám po něm živé sny
A najizdela si na lék postupně, případně po jaké době jsi najela na celý? Moc děkuji ![]()
Zvyšovala jsem asi po týdnu nebo po dvou, musela jsem brát vyšší dávky než jeden, poprvé jeden a půl a teď podruhé dva. Na tom jsem musela vydržet nějakou dobu a potom jsem postupně snižovala. Teď na podzim, poté co jsem byla v létě už na půlce, se mi to zase zhoršilo a teď beru celý a pořád se necítím úplně jako dřív. Nevím jestli to bude ještě někdy Tak dobrý. Úzkosti sice nemám, ale vnímám, že je to prostě jiný. D.
Tak to mě mrzí…ale pokud víš, že ti pomohl, tak věřím, že pomůže znovu.. já s léky žádnou zkušenost neměla, byla jsem proti lékům, ale pak jsem si řekla, že není zbytí a doufala jsem teda, že mi zaberou hned první léky a prd.. takže už mám strach, že mi nezaberou ani tyhle a že mi bude akorát špatně
..
Ony Ti zaberou. Ten Paroxetin mi přijde fakt dobrý. Ja jsem jiné než toto a ten nevyhovující sertralin neměla. Byla jsem absolutně proti lekum také. Ale nemohla jsem pak uz fungovat. D.
A ten paroxetin je silnější než sertralin? A ty mas ocd jakého rázu? Já jen myšlenkového, ale úzkosti jsou asi větší.. kolik ti je, jestli se muzu zeptat?
Já mam také myšlenkové. A to mi přijde nejhorsi. Copak na to jde kbt?? A odkud jsi? Napisu Ti kdyžtak zprávu. D.
@Anonymní píše:
Ahojky, je tu někdo, kdo bral nebo bere AD Remood? Jaké s ním máte zkušenosti, co nežádoucí účinky? Beru od včera čtvrt tablety, po změně z Cipralexu..
Ahoj, já beru remood 28 dní, teď 14dni 1-0,5-0…moc lidí tvrdí že to může trvat i 2-3mesice, než to zabere, mě zabral, jen občas tíha na hrudi, jaké máš ty zkušenosti, děkuji za odpověď
@Anonymní píše:
Ahojky, je tu někdo, kdo bral nebo bere AD Remood? Jaké s ním máte zkušenosti, co nežádoucí účinky? Beru od včera čtvrt tablety, po změně z Cipralexu..
Dobrý den, beru ho měsíc.. můžu poprosit o mail. adresu? moje je pepill@seznam.cz.dekuji P.Ch.
@Anonymní píše:HRL
Já mam také myšlenkové. A to mi přijde nejhorsi. Copak na to jde kbt?? A odkud jsi? Napisu Ti kdyžtak zprávu. D.
@Anonymní píše:
Já mám také myšlenkové. A to mi přijde nejhorsi. Copak na to jde kbt?? A odkud jsi? Napisu Ti kdyžtak zprávu. D.
Hezký den, také bojuji s pure OCD už dlouho, beru Argofan 150 mg, ale stačí, abych měla nějaký stres a sem tam se ty šílené úzkosti objeví. Chodila jsem k psycholožce, ale ta se mnou ty moje úzkostné stavy vůbec neřešila, spíše jsme řešily, z čeho ty úzkosti mám, ale samotné zvládání úzkostí, tak to ne. Uvažuji o KBT, ale v našem městě moc odborníků na OCD není. Moc bych chtěla v nejbližší době miminko, ale jak to zvládnu přes ty úzkosti je zase další kapitola… ![]()