Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj holky,
potřebovala bych si opravit jedny staré dveře, které vyráběl manželův děda někdy ještě před válkou. Manža si chtěl dveře v domě nechat, kvůli památce, ale vypadají opravdu strašně a tak jsem se rozhodla, že si je zrenovuji. Bohužel mají atypické rozměry, takže je nemůžeme vyměnit za nové z obchodu a nechat udělat dveře na míru není zrovna nejlevnější. Takže si je chci zkusit opravit sama - horší než je to teď už to určitě být nemůže
. potřebují zatmelit, vybrousit a pak na ně asi plácnu tu samolepící folii. Ale je v tom háček. Nevím jaký mám koupit tmel a jak se pracuje s tou folii ( a kolik asi tak stojí?). Nemáte náhodou zkušenosti. A nevíte, kde by se v Praze dala ta folie sehnat? Díky za typy
Ahoj,
já mám za sebou rekonstrukci dveří na chalupě a musim se pochválit,dá se na ně i koukat.
Nevim,čím máš teď dveře natřené.My měli dveře s několika nátěry,snad ve škále od bílé po černou.Nejdřív jsem opálila horkovzdušnou pistolí co šlo,zbytek jsem sundala rozžíračem nátěrů.Jako tmel mi truhlář poradil umíchat v kelímku jemné piliny,spíš dřevěný práček s lepidlem na dřevo,tu pastu našmrlat kde je potřeba a druhý den přebrousit-i to dopadlo dobře.Nakonec jsm je natřela syntetickou barvou,jedny i mořila.
A jak už jsem psala,dá se na ně koukat…
Stepiku, prosímtě, jak moc fungoval ten odstraňovač starých nátěrů??
Já teď renovuju dřevěné zárubně, chceme to nechat bez nátěru, jen lazuru. Odstraní to jednu tenkou vrstvu, která nejde opálit? Zkoušíme to brousit, ale jde to mizerně..
Díky Jazzi a Matýsek
Tterko,
osobne bych se na tu folii vykaslala, lepsi je nater. S folii se to musi umet, jinak se ti muze stat, ze to v lepsim pripade nebude vypadat dobre, v horsim ji vyhodis a budes nastvana. Pokud chces folii tak je lepsi to nechat odbornikum (mam vlastni zkusenost, nikoli s dvermi, ale se skrinkou resp. dvirky - a to byla ta dvirka mnohem mensi nez dvere).
Aja
Tterko,
osobne bych se na tu folii vykaslala, lepsi je nater. S folii se to musi umet, jinak se ti muze stat, ze to v lepsim pripade nebude vypadat dobre, v horsim ji vyhodis a budes nastvana. Pokud chces folii tak je lepsi to nechat odbornikum (mam vlastni zkusenost, nikoli s dvermi, ale se skrinkou resp. dvirky - a to byla ta dvirka mnohem mensi nez dvere).
Aja
Já bych se té fólie zas tak nebála. Barvou určitě nevytvoříš iluzi dřeva. Dveře budou pouze natřené, ale sterilní a bez nápadu. Mrkni sem http://www.e-color.cz/page/shop.php?…