Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Name6 dala ti zasteru? Dolů půjde minimální dávka, mělo by to být ok
Ja RTG u zubare odmitla (chtel mi to udelat i kdyz jsem mu predlozila tehu prukazku). Rekl ze jak chci, ale ze kdyz je ta zastera tak ze by to neva.
@Name6 Pokud jsi mela zasteru, neni zadny problem. Pokud ne, i tak je svazek paprsku velmi uzky a presne mireny, na bricho se tak nemuze dostane takova davka, ktera by prosla tkanemi.
@Name6 a a bylo to jeste pred vynechanim MS? Dabka je minimalni a kdyby doslo k poskozeni, embryo odejde s MS. Ochranu bricha proti zareni jsi mela nebo ne?
@Anonymní píše:
@Name6 a a bylo to jeste pred vynechanim MS? Dabka je minimalni a kdyby doslo k poskozeni, embryo odejde s MS. Ochranu bricha proti zareni jsi mela nebo ne?
Co pises tak intimniho, ze je nutny anonym?
@Name6 já byla s kocourem na rentgenu, musela jsem ho držet a ani jsem nevěděla, že jsem těhu. Pak jsem se samozřejmě bála, volala jsem na veterinární kliniku i mé gynekoložce a obě mě uklidnily,ať jsem v pohodě. Pokud ti nerentgenovali přímo pánev,paprsek se na bříško pravděpodobně ani nedostal
navíc dnes už jsou ty dávky slabé. Neboj se ![]()
@Name6 rentgen zubu vůbec nevadí, a když letíš letadlem, dostaneš rtg záření násobně více a přesto spousta těhotných lítá a nic se nestane
@histep píše:
Co pises tak intimniho, ze je nutny anonym?
Nepotrebuju pak zase dostavat soukrome zoravy ohledne rentgenu
jak je tady zvykem…
já na něm byla taky. Nevěděla jsem, že jsem těhotná. Holka je OK. Zubař mi pak říkal, že při letu letadlem je to záření daleko vyšší, a to většina těhotných neřeší
Tez jsem byla na rentgenu vsech zubu, sice jsem mela takovou tu kosili, ale i tak jsem pak byla pekne nervozni, co bude dal. Zjistila jsem tyden na to, ze jsem tehotna, asi 2 dny po vynechani ms. Vse bylo ok
syn je zdravy
pri prvnim tehu jsem prozmenu byla na tetanovce, tez jsem nevedela, ze jsem tehotna a vse bylo ok. Nemysli na to, vse bude vporadku ![]()
Ja jsem bla na rtg plic, kdy sme nevedela že jsem těhotná a potratila jsem. Ale rozhodně to vůbec nemuselo být tím.
Doporucuju stranky Statniho uradu pro jadernou bezpecnost (www.sujb.cz), do vyhledavani zadat rentgen v tehotenstvi..je tam hodne informaci i poradna. Obecne dle info na tech strankach jednorázovy rentgen v prvnim trimestru nepredstavuje pro tehotenstvi problem, a to ani rentgen panve apod.