Rentgen v prvním trimestru

8743
21.3.19 17:46

@Name6 dala ti zasteru? Dolů půjde minimální dávka, mělo by to být ok

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
436
21.3.19 17:47

Ja RTG u zubare odmitla (chtel mi to udelat i kdyz jsem mu predlozila tehu prukazku). Rekl ze jak chci, ale ze kdyz je ta zastera tak ze by to neva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5178
21.3.19 17:59

@Name6 Pokud jsi mela zasteru, neni zadny problem. Pokud ne, i tak je svazek paprsku velmi uzky a presne mireny, na bricho se tak nemuze dostane takova davka, ktera by prosla tkanemi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.3.19 18:03

@Name6 a a bylo to jeste pred vynechanim MS? Dabka je minimalni a kdyby doslo k poskozeni, embryo odejde s MS. Ochranu bricha proti zareni jsi mela nebo ne?

• Citovat
  • Upravit
5178
21.3.19 18:06
@Anonymní píše:
@Name6 a a bylo to jeste pred vynechanim MS? Dabka je minimalni a kdyby doslo k poskozeni, embryo odejde s MS. Ochranu bricha proti zareni jsi mela nebo ne?

Co pises tak intimniho, ze je nutny anonym?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
21.3.19 18:06

@Name6 já byla s kocourem na rentgenu, musela jsem ho držet a ani jsem nevěděla, že jsem těhu. Pak jsem se samozřejmě bála, volala jsem na veterinární kliniku i mé gynekoložce a obě mě uklidnily,ať jsem v pohodě. Pokud ti nerentgenovali přímo pánev,paprsek se na bříško pravděpodobně ani nedostal :) navíc dnes už jsou ty dávky slabé. Neboj se ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76754
21.3.19 18:17

@Name6 rentgen zubu vůbec nevadí, a když letíš letadlem, dostaneš rtg záření násobně více a přesto spousta těhotných lítá a nic se nestane

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.3.19 18:37
@histep píše:
Co pises tak intimniho, ze je nutny anonym?

Nepotrebuju pak zase dostavat soukrome zoravy ohledne rentgenu ;) jak je tady zvykem…

• Citovat
  • Upravit
23966
21.3.19 21:12

já na něm byla taky. Nevěděla jsem, že jsem těhotná. Holka je OK. Zubař mi pak říkal, že při letu letadlem je to záření daleko vyšší, a to většina těhotných neřeší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
95
22.3.19 00:26

Tez jsem byla na rentgenu vsech zubu, sice jsem mela takovou tu kosili, ale i tak jsem pak byla pekne nervozni, co bude dal. Zjistila jsem tyden na to, ze jsem tehotna, asi 2 dny po vynechani ms. Vse bylo ok :palec: syn je zdravy :hug: pri prvnim tehu jsem prozmenu byla na tetanovce, tez jsem nevedela, ze jsem tehotna a vse bylo ok. Nemysli na to, vse bude vporadku :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1804
23.3.19 09:45

Ja jsem bla na rtg plic, kdy sme nevedela že jsem těhotná a potratila jsem. Ale rozhodně to vůbec nemuselo být tím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43
23.3.19 18:46

Doporucuju stranky Statniho uradu pro jadernou bezpecnost (www.sujb.cz), do vyhledavani zadat rentgen v tehotenstvi..je tam hodne informaci i poradna. Obecne dle info na tech strankach jednorázovy rentgen v prvnim trimestru nepredstavuje pro tehotenstvi problem, a to ani rentgen panve apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí