Řešení matematické úlohy
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Řešení matematické úlohy
V rámci udržování funkčních mozkových závitů po padesátce řeším různé testíky a kvízy, většinou úspěšně. Beznadějně jsem se zasekla na následující úloze:
Když
4 + 5 = 41
2 + 8 = 68
7 – 2 = 45
pak
6 + 7 =?
Má to být 85, ale nemůžu vymyslet proč a děsně mne to vytáčí.
Největší ránu mé hrdosti zasadil fakt, že je to snad úloha pro ZŠ podle Hejného ![]()
Prosím nakopněte mě některá, dík.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@Samamama teď jsem nakoukla že si zaluštím a ty už máš hotovo..nooo vzhledem k času zveřejnění jsi hlavička
jen mě teď štve, že nevím, za jak dlouho bych to vyluštila já ![]()
- Citovat
- Upravit
@verulicek Hele, normálně jsem na sebe pyšná, ale bude to spíš náhoda, první, co mě napadlo
. Já jsem totiž spíš matematický negramot, na gymplu mi občas hrozila i 4… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Samamama no joo, ale gymp, to je jiná matika..to co se bralo ve čtvrťáku, to jsem na žádné střední probírat neslyšela ![]()
- Citovat
- Upravit
No JASNĚ! Na druhou to má být. Dík moc, lámala jsem si hlavu od včerejška
Se jdu zahrabat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Samamama No vidíš, jak si šikovná
V každém z nás je vlastně zakuklený matematik ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@verulicek No já se nechytala občas už v prváku, paradoxně v tom čtvrťáku to bylo lepší
.
@Globula To tak bývá, že když nad tím moc přemýšlíš, napadají tě nejnemožnější řešení a pak jde kolem matematický blb jako já a má kliku
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Samamama No rozhodně jsem tady za blba já, kdybys viděla ty krkolomné postupy, které jsem vymýšlela při vaření borůvkových povidel
Ale zas jak jsem měla na sebe vzteka, krásně jsem míchala pěkně ode dna ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Terdul No když Ti u dveří zazvoní 5 kg borůvek, tak co už s tím, že
Ale vypadalo to chvilkama jako v pařezové chaloupce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Globula píše:
@Samamama No rozhodně jsem tady za blba já, kdybys viděla ty krkolomné postupy, které jsem vymýšlela při vaření borůvkových povidelAle zas jak jsem měla na sebe vzteka, krásně jsem míchala pěkně ode dna
hele, víš, že borůvková povidla jsou nejlepší lepidlo zedníků?
Zrovna dneska mi to říkal zedník, když mu nedržela dlaždička, se u to vztekala ptal se, jestli nemám borůvková povidla, že je to učili ve škole, že to když zaschne, nikdo to neodtrhne ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@terinka4444 To jako fakt, jo
To abych navařila víc, napřesrok plánujeme stavební úpravy
Abych byla připravená ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Globula píše:
@Samamama Mám to z těchhle stránek, kdybys byla namlsaná a chtěla ještě
Dík, ale nerada bych tak snadno nabytý záchvěv matematického sebevědomí zas pohřbila 100 metrů pod zem.
Evidentně to tak vesmír chtěl, teda to, abys pořádně míchala povidla, kdybys to hned vyřešila, nemělo by to tu razanci.
Hm, dala bych si povidlo… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit