Řešení neplodnosti hned?

Anonymní
11.5.25 08:41

Řešení neplodnosti hned?

Nechranime se 3 měsíce, je to první dítě, tak jsme preventivně šli na testy a oba máme „nějaký“ problem. Teď jdu ke svému lékaři a nevim, všude čtu, že řeší neplodnost až po roce. Vubec nechápu, proč bych měla čekat rok, když už vidím, že je něco špatně. Mám „vystřelený“ jeden z hormonů. Bude to řešit hned, nebo mám raději zalhat, že se snažíme rok? Máte někdo osobní zkušenost?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1851
11.5.25 08:57
@Anonymní píše: Více

Když je nějaká příčina, tak není důvod čekat. Určitě to bude řešit nebo si na tom trvej

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7950
11.5.25 08:59
@Anonymní píše: Více

no tak ono záleží co konkrétně máš za problém. A co má za problém partner? A vyšetřená jsi byla kde? Proč to neřeší tam co ses nechala vyšetřit? Co se týče hormonů taky záleží jestli jsi byla vyšetřená ve správný den cyklu. Ovšem samozřejmě že pokud je tam nějaký zásadní problém bránící přirozenému otěhotnění tak pak by se to mělo řešit hned. Např. pokud ženská nemá vejcovody (po mimoděl. těhotenství), tak se rovnou přistupuje v IVF, protože jinak otěhotnět nemůže. Pokud chlap má chlap jen velmi málo životaschopných spermií, tak si taky myslím, že doporučí rovnou IUI. U tebe je důležité zjistit zda máš ovulaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6913
11.5.25 09:10

Proč bys měla lhát? Jestli je problém, dokonce na obou stranách, začne se samozřejmě řešit..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14706
11.5.25 13:35

Logicky. U zdraveho paru je normalni doba poceti 6 - 9 mesicu a 90 % zdravych paru pocne do roka (pokud tedy mam spravne info, ale tak nejak to bude). Takze kdyby kazdy par chodil na vystereni plodnosti dejme tomu po 3 mesicich nezdaru, tak by se zbytecne vyhazovala spousta penez ze zdravotniho pojisteni.

Ale kdyz uz vis, ze mate problem, tak ho samozrejme muzete resit hned. Ja jsem treba vedela, ze mam endometriozu, cca 1,5 roku pred zacatkem pokusu o poceti, takze jsme samozrejme necekali rok.

Proste ty informace a pravidla je potreba chapat v kontextu. Napr. se rika, ze miminko se po nakojeni musi dat odrihnout. Jenze moje miminko pri jakekoliv podobne manipulaci v okamziku vyzvracelo komplet cely zaludek. Takze jsem ho samozrejme nedavala odrihnout. A ani jsem o tom nikomu nelhala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
11.5.25 16:54

Pokud máte problémy s početím měla bys je řešit na soukromé klinice, která se samozřejmě platí. Nevěřím tomu že gynekolog by ti v tomhle mohl pomoc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí