Řešit přes OSPOD?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
PaníKadrnožková
14.7.20 08:42

Jeste me napadlo- uacit se chovat tak, jak by to bylo pro vas skousnutelne dlouhodobe. Me taky vadil navrh a la ‚pak si dame vedet‘. Takze napsat ji dopis/email- podivej, kluk na tebe ceka a nejistota, jestli a kdy si vzpomenes, je pro vsechny spatne skousnutelna. Takze kluk bude pripraveny kazdou prvni nedeli v mesici, naobedvan, svacinu sebou a my budeme doma. Jinak budeme zit po svém a ten styk ti nemuzu zarucit, ac udelam vse pro to, aby se uskutecnil. Pokud budes v nemocnici, muzete se spojit po skypu nebo videohovorem. Budu moc rad, kdyz si kluk uchova vzpominku na to, ze mama ho ma rada a mysli na nej, takhle se jen kvuli nejistote generuji zbytecne negativni emoce. Proste zatlacit na pravidelnost, byt sporadickou.

Nevim, co s ni je, jestli fetuje nebo ma tezke deprese, nejak mi nejde do hlavy zakrok, kde je vyloucen kontakt s detmi, byt treba po telefonu :think:

A sklukem rozhodne neresit, jak se chova/nechova spravna máma, ale kazdou tu situaci oddelene zvlášť

• Citovat
  • Upravit
81521
14.7.20 08:44
@prokr píše:
Nenaděláš vůbec nic. Takhle fajnově je to u nás zavedeno-že totiž ona má práva, ale absolutně žádné povinnosti. Máš pravdu. Nemá o syna zájem a je otázkou času, kdy se na něj vykašle úplně. Podle mého názoru je taková matka dítěti úplně k ničemu, jenom mu ten kontakt s ní ubližuje. Nezbývá Ti než vyčkat až syn ještě trochu povyroste pochopí, co to je za pí. u a sám dojde k tomu, že se s ní nechce vídat. Jediné, co teď můžeš je s ním o tom mluvit a opakovně mu vysvětlovat, že je bezva kluk, chyba není na jeho straně a doma ho milujete. Netlačila bych na pilu to nemá smysl a mohlo by se to otočit proti Tobě, ale nebála bych se mu v evší slušnosti říct, že takhle se milující máma nechová a pokud by už nechtěl nemusí se sní vídat, že ho nutit nebudeš.
Je to hrozné tohle…

Hele, já bych si tím tak jistá nebyla. Na venek určitě. Nedochází k ventilaci, protože nedochází k těm okamžikům, kdy se to řeší a kdy to jde ven. Ale na to dítěti se to podepíše, zůstane to v něm a jednou to ven půjde: proč se ta máma na mě úplně vybodla? Neříkám, že jednou za měsíc v průměru to nějak spasí, ale furt lepší, než nic. Minimálně si jí neidealizuje, aby pak v pubertě zdrhal a hledal svůj zidealizovaný obraz dokonalé matky.
Se zbytkem soulas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.7.20 08:54

@PaníKadrnožková

K psychologovi chodila už dříve, to že to nemá v hlavně úplně v pořádku vím ale nic s tím neudělám. Nefetuje 100% má ještě další děti ale už starší a soběstačné o které se moc nemusí starat. Ten dopis/mail je dobrý nápad. Opravdu styk určen není a na OSPODU nám ze začátku řekli že pokud nechceme nemáme ho předávat (pokud by dělala problémy), k tomu jsme se ale nikdy nesnížili. Má údajně problémy s prsem, asi nádor. To samozřejmě chápu je to hrozné, sami jsme ji popřáli aby ji to dobře dopadlo, ale na operaci má jít až na podzim a navíc pak po operaci (dejte tomu za 14 dní) by si ho podle mě vzít mohla. Na chemo chodit nemá, že to není až tak vážné. Mám shodou okolností v rodině ženu, která má mnohem vážnější průběh a funguje normálně alespoň v rámci rodiny. Takže takhle je to s tou operací.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.7.20 08:57

@Lama Lama

To je další věc, máme strach že se v 15 sbalí protože prostě nepochopí jak to je a uteče za ní. Nejspíš by ho tam stejně dlouho nesnesla protože když tam býval občas na prázdniny déle jak 3 dny tak to byla katastrofa a oheň na střeše. Ale i tak, je to hrozná představa. Dáváme mu co můžeme, má všechno na co si vzpomene, manželka se k němu chová jako k vlastnímu a on by pak prostě odešel, nepředstavitelné. 8o

• Citovat
  • Upravit
81521
14.7.20 09:05
@Anonymní píše:
@Lama LamaTo je další věc, máme strach že se v 15 sbalí protože prostě nepochopí jak to je a uteče za ní. Nejspíš by ho tam stejně dlouho nesnesla protože když tam býval občas na prázdniny déle jak 3 dny tak to byla katastrofa a oheň na střeše. Ale i tak, je to hrozná představa. Dáváme mu co můžeme, má všechno na co si vzpomene, manželka se k němu chová jako k vlastnímu a on by pak prostě odešel, nepředstavitelné. 8o

Njn, ale tím, že na ní budeš kydat hnůj na ospodu a snažit se omezovat styk, tomu nijak nezabráníš. Spíš naopak. Já souhlasím s kadrnožkovou. Nijak to nehodnoť, nesuď. Respektive je jasné, že to hodnotit musíš, soudit taky, jsou v tom emoce, ale vyblej to na kámošku až půjdete na kafe. Ne na dítě. To tu od toho není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.7.20 09:09

@Lama Lama

Nene, rozhodně nemám v plánu kydat hnůj, to jsem už přešel. Jen jsem chtěl vědět jestli nemají zkušenost, nedokážou poradit co udělat kdyby se třeba opravdu rok neozvala. Paní Kadrnožková, má každopadně pravdu souhlasím s ní.

• Citovat
  • Upravit
PaníKadrnožková
14.7.20 09:09
@Anonymní píše:
@Lama LamaTo je další věc, máme strach že se v 15 sbalí protože prostě nepochopí jak to je a uteče za ní. Nejspíš by ho tam stejně dlouho nesnesla protože když tam býval občas na prázdniny déle jak 3 dny tak to byla katastrofa a oheň na střeše. Ale i tak, je to hrozná představa. Dáváme mu co můžeme, má všechno na co si vzpomene, manželka se k němu chová jako k vlastnímu a on by pak prostě odešel, nepředstavitelné. 8o

Hele, to se bohuzel muze stat, mame v okoli tenhle pripad. Tatka si vysoudil do pece, dali mu ‚vsechno‘ a on v 18 rekl čau a utekl k matce a s nima se nestyka. Takze zkouska nervů pro tebe/pro vás, ale fakt netlacit.

Jo, a jeste neco. Davat si velky pozor na pusu. Muj synek 8 na nas s otcem a na macechu ted zacal vytahovat veci, ktere se dely pri rozpadu rodiny, pred 5 lety. Kdo co rekl, kdo se jak tvaril, kdo co udelal. Ted si pro sebe lovi nejake bobřiky a vsechny zkouší. Treba na me vybafl: mami, ale ty mi stejne lžeš, viď. 8o ja v šoku, tak opatrne odpovidam: hele, odjakziva se snazim nelhat nikomu, zivot je pak jednodušší, ale co jsem ti zalhala? Bych to rada vysvetlila?…odpoved: zatim nic, ale kdyby neco, tak víš co!… 8o na jednu stranu jsem ráda, ze zacal ventilovat vse, o cem se nemluvilo, na druhou stranu koukam, co vsechno si pamatuje. A manipulaci deti poznaji vzdycky a nemaji ji rady. Ony to jen neumi pojmenovat, ale moc dobre vědí, ze je to spatne. Blbce z nich neudelas :nevim:

Jestli je matka psychicky nemocna nebo labilni - a opet - to, ze chodi k psychologovi vubec nemusi znamenat, ze je blazen na svobode :nevim:, tim spis opatrne na vyjadreni a na činy. Mel bys proste mit ciste svědomí :hug:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.7.20 09:17

@PaníKadrnožková

Tak to je strašné, to bychom asi nedali. 8o Je to strašné.

Už jsem si taky všiml že si syn pamatuje některé věci jak měl třeba 3 roky. To mě hrozně překvapilo, ale nebylo to nic ohledně tohoto tématu.

Netvrdím že je šílenec na svobodě. :D K psychologovi se samozřejmě dostane i docela normální člověk, který chce jen poradit. U ní ale vím že byla hrozně labilní když se tak nějak začal rozpadat vztah atd…bylo toho hodně a pak to pokračovalo dál a u toho jsem už nebyl. Tam je taky problém, že už když byla těhotná říkala že ho nechce, nechovala se k němu nikdy jako matka, nevzala ho na klín, nepřitulila se…prostě se u ní asi nevyvinul nějaký ten mateřský cit co bývá.

• Citovat
  • Upravit
81521
14.7.20 09:20
@Anonymní píše:
@PaníKadrnožková

Už jsem si taky všiml že si syn pamatuje některé věci jak měl třeba 3 roky. To mě hrozně překvapilo, ale nebylo to nic ohledně tohoto tématu.

Netvrdím že je šílenec na svobodě. :D K psychologovi se samozřejmě dostane i docela normální člověk, který chce jen poradit. U ní ale vím že byla hrozně labilní když se tak nějak začal rozpadat vztah atd…bylo toho hodně a pak to pokračovalo dál a u toho jsem už nebyl. Tam je taky problém, že už když byla těhotná říkala že ho nechce, nechovala se k němu nikdy jako matka, nevzala ho na klín, nepřitulila se…prostě se u ní asi nevyvinul nějaký ten mateřský cit co bývá.

NO tak přiznejme si, že byla nejspíš už dost labilní, když sis jí vybral. :think: Jen jsi si to buď nepřipouštěl nebo ti to vyhovovalo, že jsi ochránce, chrabrý rytíř pro slabou ženu, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.7.20 09:25

@Lama Lama

Právě že se mi zdá, že to tak nějak začalo pomalu gradovat až po 1. roce vztahu. Ona mě docela deptala a vozila se po mě. To já jsem si nechtěl nechat samozřejmě líbit, ale spíš si myslím že mě chtěla tak nějak manipulovat. Ale to už byl na cestě malý a já nechtěl rozbíjet rodinu, pak to bylo ještě horší, tak jsem šel. Rozhodně to nebyla slabá žena, naopak dost sebevědomá. :roll:

• Citovat
  • Upravit
81521
14.7.20 09:28
@Anonymní píše:
@Lama LamaPrávě že se mi zdá, že to tak nějak začalo pomalu gradovat až po 1. roce vztahu. Ona mě docela deptala a vozila se po mě. To já jsem si nechtěl nechat samozřejmě líbit, ale spíš si myslím že mě chtěla tak nějak manipulovat. Ale to už byl na cestě malý a já nechtěl rozbíjet rodinu, pak to bylo ještě horší, tak jsem šel. Rozhodně to nebyla slabá žena, naopak dost sebevědomá. :roll:

No tak jsi šel do dítěte zbytečně brzy, aniž bys budoucí matku svého dítěte poznal. Svůj díl viny na tom neseš taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.7.20 09:31

@Lama Lama

Netvrdím že to nebylo brzo. Kdoví jak by to bylo kdyby neotěhotněla, možná by byla v pohodě. Byla to spíš “nehoda” než plánované. Proto to možná taky je tak jak je. Hlavně ať je malý v pohodě, o to nám doma jde.

Ještě jednou díky za rady.

• Citovat
  • Upravit
PaníKadrnožková
14.7.20 09:31
@Anonymní píše:
@PaníKadrnožková

Netvrdím že je šílenec na svobodě. :D K psychologovi se samozřejmě dostane i docela normální člověk, který chce jen poradit. U ní ale vím že byla hrozně labilní když se tak nějak začal rozpadat vztah atd…bylo toho hodně a pak to pokračovalo dál a u toho jsem už nebyl. Tam je taky problém, že už když byla těhotná říkala že ho nechce, nechovala se k němu nikdy jako matka, nevzala ho na klín, nepřitulila se…prostě se u ní asi nevyvinul nějaký ten mateřský cit co bývá.

Drzim palce, fakt je to o nervy :hug:

Jestli sem chodis, jeste bych cetla @Lama Lama, ona ma nejlip zmaknutou tu praktickou stránku, bez ohledu na emoce ;) hodne inspirujici. Proste v te dane situaci neresit komplexne tu matku a vasi rodinu (tim se spolehlive dostanes do mlejnu emoci), ale tu konkretni situaci. Mama neprijela, kurnik, pockame hodinu a jedeme na brusle. Mne se obcas v pripade komplikaci vraci ta ‚generalni nas. ranost‘, ale bez ni je kazda ta situace vlastne dost jednoducha a celkem snadno uvhopitelna a resitelna a synek to vnima a je klidnější.

Jo a jeste, ty děti jsou strasne spravedlive. On neprestane tu mamu mit rád ‚jen‘ proto, ze se o nej nestara. Znam jednoho otce, ktery (tezka dusevni choroba) se nestykal, byl zalezly v pokoji u rodicu. Matka se znovu vdala a porodila dalsi dite. A ptala se dcerky, jestli si nechce vzit s nimi prijmeni (vlastni otec souhlasil). A ona rekla, ze nechce, aby tata nezustal sam 8o chapes to? 8o

• Citovat
  • Upravit
81521
14.7.20 09:34
@PaníKadrnožková píše:
Drzim palce, fakt je to o nervy :hug:

Jestli sem chodis, jeste bych cetla @Lama Lama, ona ma nejlip zmaknutou tu praktickou stránku, bez ohledu na emoce ;) hodne inspirujici. Proste v te dane situaci neresit komplexne tu matku a vasi rodinu (tim se spolehlive dostanes do mlejnu emoci), ale tu konkretni situaci. Mama neprijela, kurnik, pockame hodinu a jedeme na brusle. Mne se obcas v pripade komplikaci vraci ta ‚generalni nas. ranost‘, ale bez ni je kazda ta situace vlastne dost jednoducha a celkem snadno uvhopitelna a resitelna a synek to vnima a je klidnější.

Jo a jeste, ty děti jsou strasne spravedlive. On neprestane tu mamu mit rád ‚jen‘ proto, ze se o nej nestara. Znam jednoho otce, ktery (tezka dusevni choroba) se nestykal, byl zalezly v pokoji u rodicu. Matka se znovu vdala a porodila dalsi dite. A ptala se dcerky, jestli si nechce vzit s nimi prijmeni (vlastni otec souhlasil). A ona rekla, ze nechce, aby tata nezustal sam 8o chapes to? 8o

Jo, to jsou prostě i pro mě nepochopitelný a nevysvětlitelný záležitosti. Protož čistě z racionálního hlediska to přece není možné. Ale je to tak.
Z tohoto důvodu jsou podporovány kontakty dětí v pěstounských rodinách s bio rodiči, kteří jsou ještě uplně jiný matroš, než výše zminovaná matka. A ač to na první pohled nedává vůbec smyl, ja už je zkrátka ověřeno, že uplné odříznutí i od těch patologických rodičů nefunguje. Pro mě obtížně pochopitelné, ale věřím tomu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
14.7.20 10:22
@prokr píše: ......že takhle se milující máma nechová...........

Já bych tohle fakt nedělala.
Tím mu jasně říkáš, že jeho máma ho nemiluje. To je medvědí služba. Dítě se pak musí vyrovnávat s tím, proč ho nemiluje, proč to není lepší, jak by to mohlo být super, kdyby…

Daleko lépe se vyrovnává s tím, že ona je prostě taková, líp to neumí, každý je jiný, prostě má trochu jinou mámu, než ostatní.

Máma je v životě docela klíčová osoba, to není jen tak se vyrovnat s tím, že ho máma nemiluje. To nezvládne kolikrát ani dospělý, natož dítě. Pozor na to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí