Řešíte jídlo u větších dětí?

Anonymní
27.4.24 16:22

Řešíte jídlo u větších dětí?

Řešíte jídlo u větších dětí, dejme tomu 10 a víc let? Nutite je ochutnávat, jíst, co nemají rády, děláte jim svačinky, nebo už to necháváte na nich a kdyz nejedí, je to jejich věc? Řeším zdravé děti bez nadváhy a obezity. Děti s nadváhou nebo nějakou diagnózou to mohou mít jinak.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9297
27.4.24 16:25
@Anonymní píše: Více

Proč bych měla děti nutit jíst co nemají rady? 8o Ať si jedí, co oni chtějí (samozřejmě tím nemyslím jen fast food, sladkosti aj., to jen v rozumné míře).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.4.24 16:31
@izabe píše: Více

Třeba situace, kdy dítě nemá rádo brambory, ale sní je, i když si je samo nevybere.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.4.24 16:32

@izabe takže nenutíš obědvat, snídat, večeřet, když celá rodina je u stolu, ale dítě nechce?

• Citovat
  • Upravit
18222
27.4.24 16:37

Na společném obědu bych trvala max o víkendu, jinak ať jí, kdy má hlad, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9072
27.4.24 16:39

Ano dělám svačiny do školy. Pečivo šunku, pomazánkové máslo. K tomu zeleninu.
Večeři máme v 90% teplou, takže jí, co je vařeno. Pokud mám vařený dvě varianty, vybírají si, co si dají.
Velmi výjimečně řeknou, že si místo teplého dají nějaké pečivo. Stává se, že si chtějí ohřát nějaký zbytek z minulého dne.
Svačinu během dne, když třeba příletí z venku, si dělají samý. Děti 10 a 13. Mé děti jedí téměř vše, akorát kluk nejí špenát. Nenutíme ho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9297
27.4.24 16:40

Tak předpokládám že vaříš jídla u kterých víš, že mají děti rady ne? Že jim nedáš játra, když je nemusí. A pokud nechce, tak asi nemá hlad ne? Já třeba neměla ráda štrůdl, takže jsem na snídani měla koblihy a zbytek měl ten štrůdl - a nikdo mě nenutil jist štrůdl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
902
27.4.24 16:42

Ne, nenutim
Nabizim, vysvetlim
Ale my celkove jime jinak nez bezna domacnost, co jsem si vsimla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ariadne
27.4.24 16:44

V počtu tří dětí nevařím každému vlastní verzi. Plus mínus jí všichni všechno, takže buď mají smůlu nebo si to dají bez nějaké části. Dcera nejí syrová rajčata, tak dostane papriku, syn nejí balkánský sýr, dostane salát bez něj. Občas zkusí něco sníst, ale nenutím, jen nabízím a extra varianty nevařím. Ptám se vždy, co budeme o víkendu vařit a musíme se prostě shodnout.

• Citovat
  • Upravit
11679
27.4.24 16:49
@bigl píše: Více

Tak děcka obědvají většinou ve školní jídelně v určitý čas. Někdo lpí na rodinném stolování a na tom sejít se alespoň na večeři všichni u jednoho stolu :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11679
27.4.24 16:52

Většinou se na nic nikoho neptám a dávám na talíř. Děti jí všechno, absolutně se nebrání ochutnávek všeho možného. Svačiny jim pořád chystám já nebo manžel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36186
27.4.24 16:55

Nenutím, ale hlídám jestli něco jí. Třeba o víkendu nesnídá, protože dýl spí, tak si dá pak oběd :nevim: Někdy si dělá svačiny sama, někdy my. Když nechce třeba večeři nebo to co máme my (kromě oběda), tak si vezme něco jinýho když je možnost. Ale oběd máme většinou stejný všichni, mimo víkend večeři +-

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
27.4.24 16:56

Jídlo spolu sice celá rodina řešíme. Ale je to ve smyslu, co koupíme na vaření. Nač mají chuť. Co chtějí. My hodně vaříme podle BT. Máme všechny jeho knížky receptů. Pak Katchabu máme knihy receptů atd. To jsou všechno celkem rychlá jídla. Na vaření v týdnu po práci značka ideál. Takže na tomhle se domlouváme. Ale nikdy jsem je nenutila. Samotné se mi takové jednání příčí. Nesnesla bych to. Takže nedělám, co mi vadí. Když se jde elegantně domluvit. Je to bez problémů. Jinak mají každý své heslo na přihlášení a odhlášení obědů v jídelně. Můžou se kdykoliv odhlásit, když nechtějí na oběd, protože je tam něco, co nejí. Neřešíme to. Ať se klidně odhlásí. Doma je vždy nějaké jídlo. Ale hodně bych se zlobila, kdybych zjistila, že oběd si některý neodhlásil a propadl. To oni ví, že bych jim to strhla na kapesném.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36186
27.4.24 16:58

Obědy u nás ve škole taky tak ze 70% nejí, ale to mi řekne doma. Ale my je máme zdarma

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
27.4.24 17:02

V týdnu společné obědy u jednoho stolu nestíháme. Každý se vrací domů v jiný čas. Večeře většinou společné jo v týdnu. O víkendu obědváme společně, kdo je doma. Dnes třeba muž spal po noční a před další noční, takže ho nikdo na oběd nebudil. Přišel odpoledne na společnou kávu/čaj a dort. Jinak obědváme, večeříme, posedíme o víkendu všichni spolu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí