Řešíte pomluvy v práci?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Řešíte pomluvy v práci?
Chci se zeptat, zdali se u Vás v zaměstnání pomlouvá? Jak vůbec řešit pomluvy a zapojujete se do nich? Dle mé zkušenosti jsou muži v pomlouvání na stejné úrovni jako ženy. Jak se naučit bránit?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Pomluvám se neubráníš, ani se nijak neobhájíš, vždy se najde někdo, kdo to otočí proti tobě. Naučila jsem se to neřešit, dělat si své povinnosti, pomluv se neúčastnit, nevyhledávat jejich hloučky, a usmívat se od rána až do odpoledne, ale nějak se mi podařilo od rána optimisticky být v pohodě. A ejhle už si na mne nikdo nic nedovolil, když jsem brečela a byla smutná, šly po mne jako slepice po „f…u“ a nyní docela obrat, přestala jsem se jich bát a začala jsem se na ně hodně usmívat a dělám, že to neslyším, je to o někom jiném… Když jsem dříve chtěla vysvětlit situaci, ještě to zveličily a nafoukly a obrana prostě neexistovala, do přímého kontaktu však se mnou nikdo nešel, vše to bylo bokem. A že dělá u nás 7 chlapů a 53 ženských, drbny jsou to veliké…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@gábina1976 píše:
Chci se zeptat, zdali se u Vás v zaměstnání pomlouvá? Jak vůbec řešit pomluvy a zapojujete se do nich? Dle mé zkušenosti jsou muži v pomlouvání na stejné úrovni jako ženy. Jak se naučit bránit?
Tak já třeba pomluvy nemám ráda, takže semnou by si dotyčný moc na toto téma nepoklábosil. Jako když mi řekne kdo kde nového, tak mě to zajímá. Ale nepomlouvám.
A jestli pomlouvá někdo mě, tak po tom nepátrám. A když tak dělám, že jsem nic neslyšela, neřeším to. ![]()
Akorát si dám na dotyčného později bacha a neříkám mu vše.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To je všude.
Jednou jsem dělala takovou pomocnou sílu, kde jsem trávila čas postupně v různých kancelářích. V podstatě jsem slyšela postupně jak se pomlouvají navzájem, kanceláře, pak jednotlivci, co zrovna nejsou v kanclu.
Pět minut před tím na sebe byli jako nejlepší kamarádky a sotva se zavřely dveře…
No děs.
V současné práci je to to samé.
Když něco řekneš, tak to zveličí jako pomluvu aniž by to pomluva byla, když nic neřekneš, tak tě pomluví jako první. Ženské se jen dohádají a pomluví, u chlapů je to horší. Mají větší šanci na lepší místa, protože nejsou nikdy těhotní ani na rodičáku, takže tam je to tak, že se jim leze do…, co kdyby někoho vytáhli s sebou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Toto se děje snad všude, byť je to kolektiv v supermarketu
,nebo úřadu vlády..
,to se asi v dnešní době odbourat nedá.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Delas s lidma, to mas vsude, nesmis to resit. Lepsi je se o tom nedozvedet
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To mi připomíná vtip: Sešly se kamarádky na kafe, ale nemají o čem mluvit, protože přišly všechny.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zrovna včera jsem slyšela v čekárně laboratoře, jak tam všechny „dámy“ pomlouvají nějakou další, byla jsem tam 3/4 hodiny a téma nezměnily… Asi to bylo opodstatněné, ale ty projevy…při tom mne napadlo, jak jsem byla ráda v kanceláři, kde jsme byli jen dva-šéf a já - sice se zas člověk musel potýkat se sexuálním obtěžováním, ale…
- Citovat
- Upravit
Jasně že se zapojuji, nejvíc drbu já a s chlapama
s ženskejma si fakt tak nepokecám.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nejlepší je ignorovat. A když mne někdo hodně naštve, myslím si o něm své. Koneckonců v práci jsem kvůli práci a ne kvůli kamarádění, pokud si s někým nesednu, klidně ať si o mně myslí, že jsem úplná kráva, pro mne je ale podstatné, že když se sejdeme na projektu, dokážeme spolupracovat. Jinak obecně mám za to, že kdo má tolik času a energie věnovat se životům jiných lidí, musí mít chudák dost bezbarvý vlastní život.
Příspěvek upraven 24.09.16 v 22:26
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ne, myslím si něco o pr.eli a nezapojuji se.
Hlavně, když začne pomlouvat druhe nekdo, kdo si hraje na nobl, hogo fogo strašně distingovanou a pritom je to jen obycejna pavlacova…
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Napadla me nepochybne blba otazka. Co jsou to vlastne drby? Kdyz se bavim s kamoskou a rikam ta a ta je tehotna, ta a tamta se rozvadi, ten sel tehda po ulici opily, tamten skoncil v praci… Jsou to drby? Jsem vlastne drbna?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@hartiepa píše:
Napadla me nepochybne blba otazka. Co jsou to vlastne drby? Kdyz se bavim s kamoskou a rikam ta a ta je tehotna, ta a tamta se rozvadi, ten sel tehda po ulici opily, tamten skoncil v praci… Jsou to drby? Jsem vlastne drbna?
Jsi:-D
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Klára-z-Prahy wow, to mam teda blby
Budu se nad tim muset zamyslet
Kdyz mluvim o jinych jsem drbna, kdyz mluvim o sobe jsem egoista. O cem tedy mluvite vy ostatni? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit