Družinářka ve škole

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
22.9.16 14:11

Družinářka ve škole

Zdravím holky :mavam: Nevíte prosím jaké musí mít vzdělání družinářka ve škole?

Děkuji za odpovědi :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
232
22.9.16 14:15

Ahoj:) já mám středni skolu pedagogickou obor predskolni a mimoskolni pedagogika a v druzine bych delat mohla ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.9.16 14:19

A nevíš jestli je možné dělat toto zaměstnání i když nemám pedagogickou školu, ale jinou střední s maturitou. Popř. nestačila by nějaká rekvalifikace?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
257
22.9.16 14:21

Koukla jsem na to, takže musíš mít vystudovanou bud pedagogickou školu- předškolní a mimoškolní pedagogika. Nebo Vš- speciální pedagogika- vychovatelství, pedagogika volného času atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.9.16 14:27

Díky za odpovědi holky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2834
22.9.16 14:42

Nebo si k maturite dodelat DPS.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1086
22.9.16 17:31

Pokud máš maturitu, tak musíš mít nejmíň DPS Vychovatelství. Pokud máš VŠ tak tam tuším stačí kurz vychovatelství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
326
22.9.16 23:10

@janulenka307
Dobrý večer,
jen se chci zeptat, jestli v tomhle máte praxi nebo alespoň s vedením celého oddělení, kde je 30 dětí. Ono to vypadá z venku jako jednoduchá práce, ale je to dřina na psychiku. Zvažte to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.5.22 20:54

Chtěla jsem se zeptat, jakým způsobem je placená druzinarka? Jakou máte pracovní dobu? Jaké ma vzdělání? Jakou má náplň práce?

Naše družina je rano a potom od cca 12 h. Jde mi o to, že má být družina do nějaké doby, ale v podstatě tam nikdy tak dlouho druzinarka není a všechny nás tlačí na dřívější vyzvedávání. Předpokládám, že je placena dle úvazku a ne podle toho, jak dlouho tam opravdu je. Neměla bych problém, kdyby tak placena byla a když už tam není žádné dítě, tak by šla domů. Jenže co vím, tak hodně lidí natlacila k tomu, že si dítě vyzvedávaji raději dříve. Asi bychom to měli řešit. Já jsem samozřejmě ta, která vyzvedava dítě poslední a často to poslouchám. Samozřejmě není ani příjemné, že díky tomu je tam mě dítě vždy poslední. Máte s tímto nějaké zkušenosti? Jelikož budu mít od příštího roku vyšší úvazek, nemám šanci dítě vyzvedavat. Tatínek také ne - bude pracovat ještě déle než já.

• Citovat
  • Upravit
64975
24.5.22 20:57
@Anonymní píše:
Chtěla jsem se zeptat, jakým způsobem je placená druzinarka? Jakou máte pracovní dobu? Jaké ma vzdělání? Jakou má náplň práce?Naše družina je rano a potom od cca 12 h. Jde mi o to, že má být družina do nějaké doby, ale v podstatě tam nikdy tak dlouho druzinarka není a všechny nás tlačí na dřívější vyzvedávání. Předpokládám, že je placena dle úvazku a ne podle toho, jak dlouho tam opravdu je. Neměla bych problém, kdyby tak placena byla a když už tam není žádné dítě, tak by šla domů. Jenže co vím, tak hodně lidí natlacila k tomu, že si dítě vyzvedávaji raději dříve. Asi bychom to měli řešit. Já jsem samozřejmě ta, která vyzvedava dítě poslední a často to poslouchám. Samozřejmě není ani příjemné, že díky tomu je tam mě dítě vždy poslední. Máte s tímto nějaké zkušenosti? Jelikož budu mít od příštího roku vyšší úvazek, nemám šanci dítě vyzvedavat. Tatínek také ne - bude pracovat ještě déle než já.

tak má daný úvazek, určitý počet hodin, ten by měla dodržovat. Je tam sama?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1147
24.5.22 21:02
@Anonymní píše:
Chtěla jsem se zeptat, jakým způsobem je placená druzinarka? Jakou máte pracovní dobu? Jaké ma vzdělání? Jakou má náplň práce?Naše družina je rano a potom od cca 12 h. Jde mi o to, že má být družina do nějaké doby, ale v podstatě tam nikdy tak dlouho druzinarka není a všechny nás tlačí na dřívější vyzvedávání. Předpokládám, že je placena dle úvazku a ne podle toho, jak dlouho tam opravdu je. Neměla bych problém, kdyby tak placena byla a když už tam není žádné dítě, tak by šla domů. Jenže co vím, tak hodně lidí natlacila k tomu, že si dítě vyzvedávaji raději dříve. Asi bychom to měli řešit. Já jsem samozřejmě ta, která vyzvedava dítě poslední a často to poslouchám. Samozřejmě není ani příjemné, že díky tomu je tam mě dítě vždy poslední. Máte s tímto nějaké zkušenosti? Jelikož budu mít od příštího roku vyšší úvazek, nemám šanci dítě vyzvedavat. Tatínek také ne - bude pracovat ještě déle než já.

Paní vychovatele se pravděpodobně nechce být v práci do konce pracovní doby. Platí to, že když odejde poslední žák, vychovatelka může jít domů. Takže pokud vám družina končí standardně v 17 hodin a děti si rodiče vyzvednou už v 16:10,paní vychovatelka má padla. Takže chápu, že natlačila rodiče do toho, aby si děti vyzvdavali dřív. Dovolit si to nesmí a divím se, že jí to teda prochází 8o 8o
Placené jsou samozřejmě podle úvazku. Ale u nás je družina ráno a pak od 11:40-17:00. Některé vychovatelky končí například už v 15 hodin, ale ty pak předávají děti dál těm vychovatelkám, které tam mají pracovní dobu do 17:00.
Klidně bych paní vychovatelku slušně upozornila, do kdy má pracovní dobu a že si tohle nesmí dovolit. :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
24.5.22 21:08

Moje pracovní doba na pozici vychovatelky je od 11:40 - 16:00. Můj úvazek je přes 0,6. U nás se družina zavírá v 16h.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
526
24.5.22 21:08

Normálně bych řekla že to z práce dřív nestíhám. Hotovo, vyřešeno. Ona ty děcka nemůže vyhnat :lol: a to že někoho k něčemu donutila je problém těch lidí. Ty dřív nemůžeš a tečka. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33018
24.5.22 21:14

Nechápu, jak jako „natlačila“? Upřímně jiní rodiče a jejich děti jsou mi buřt. Takže pokud má družina nebo školka ofiko do 16:30, tak když mi má pracovní doba neumožní nebo nebudu chtít vyzvednout dítě dřív, jak v 16:29, tak tam s mým dítětem prostě do těch 16:29 bude. A paní druzinarka/učitelka by se klidně mohla stavět na hlavu a odstrkovat ušima. :nevim:
Pokud ji všechny děti odejdou v 15h, ať si jde klidně domu- to už je podle mě na základě dohody mezi ni a vedením.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6956
24.5.22 21:15
@Anonymní píše:

Hele z mých zkušeností, když jsem dělala vychovatelku; nemá tě k ničemu tlačit. My měli družinu otevřenou do 18:00 a dokud tam byly děti, nebo jen jedno jediné, tak jsme neřekly ani popel. Prostě do těch 18:00 jsme tam musely být, pokud tam nějaké děti byly - to byla naše pracovní doba, tedy povinnost, a mě by huba upadla, kdybych nějaké z rodičů „tlačila“ do dřívějšího vyzvedávání. Ale! Zas je povinností rodiče si to zařídit, aby si stihnul dítě vyzvednout do konce družiny. Bohužel mám i zkušenosti takové, že rodiče opakovaně přicházeli ( a pořád to byly ty stejné děti) pozdě, třeba no pět, deset, dvacet minut, však ono se to nepos.ere, žejo. Ale omyl. Ona i ta vychovatelka má po práci třeba nějaký program, nebo stíhá nějaké spoje, případně si chce taky vyzvedout děti z kroužků apod. Jenže někteří rodiče nebyli schopni toto akceptovat, a ani třeba zavolat, když už věděli, že to do konce družiny nestihnou (telefonní číslo na družinu dostupné). Takže to je zas moje opačná zkušenost.

Nicméně tě to ničeho tlačit nemůže, ona tam prostě musí do konce být, i kdyby sis dítě vyzvedávala každý den v 17:59.

Jinak z lidského hlediska: měli jsme tam několik dětí (v průběhu cca deseti let), které zůstávaly v družině téměř každý den samy. Třeba jedna holčička prvačka, zcela nekonfliktní typ, bezproblémová, a když si předposlední dítě vyzvedli v 17:10, tak pak ona tam téměř každý den zůstávala s jednou z vychovatelek sama, 50 minut. Jasně, že jsme se snažily ji zabavit, hrát si apod., ale po čase bylo vidět, jak ji to mrzí, tím spíš, když maminka chodila opravdu v těch 18:00, navíc toho času na mateřské s druhým dítětem, bytem 5 minut od školy :nevim: tak to je ti pak líto a nechápeš. Kdyby to bylo občas, jasný, nějaké důvody najdeš, ale 90% času? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat