Družinářka ve škole
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@vokishka píše:
@Kelsey kolik je plny uvazek prima cinnost?
To teď nevím. Já nemám plný. Plný má naše služebně nejstarší kolegyně. My se sejdeme v jídelně, když si každá dovedeme své prvňáky
.
Už vím. To by mělo být těch 30h. týdně. Takže 6 hodin denně. U nás se toleruje, že plný úvazek nemusí nastoupit v 10h., ale nastupuje denně těch 11:30, kdy si jde pro svoji skupinu před obědem. Když občas supluje. Tak se volá na těch 10h., ať se nemusí platit suplování.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@OpportunityNox U nas v skolke ani nie trojrocne dievcatko - rano v skolke prve a podvecer odchadzalo posledne. Mama doma na materskej. To bolo take smutne
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@OpportunityNox píše:
Hele klid, na mě si to nevylejvej - já napsala svou zkušenost, navíc jsem nepsala nic o tobě, to sis zbytečně vztáhla nasebe. Btw, u vás je družina do 16:00, u nás byla do 18:00, to má každá škola jinak![]()
![]()
Být tebou se na nějaký její „tlačení“ na dřívější vyzvedávání vykašlu, prostě vyzvedávej, jak budeš stíhat, pokud to bude do konce družiny. Ale je mi teda divný, že máte družinu jen do těch 16:00
Každopádně prostě a jasně: ona na tebe nemá co tlačit. Na nikoho. Možná bych se zeptala ostatních rodičů, co si o tom myslí, třeba vás tam pak bude víc, kterým to nevyhovuje, a tvoje dítě tam pak nebude samo poslední, ale bude tam mít do těch čtyř aspoň pár kamarádů, se kterýma si bude moci hrát.to musí být opravdu malá škola, když je tam na všechny děti sama…
To nemělo být vylévání, jen vysvetleni. Taky nechápu, když někdo je doma a nechává dítě ve škole a v družině co nejdéle. Tak jsem jen chtěla vysvětlit, že já to nedělám. Zatím, s kým jsem to řešila, tak si to každy radši nějak zaridil. Nikdo tam ani po domluvě to dítě nenechal déle. Takže moje dítě čeká oblečené u dveří. To určitě dítěti příjemné není. Zkusím ještě s někým o tom pokecat. Letos se to už asi nevyřeší.
- Citovat
- Upravit
@Mkmkz píše:
@OpportunityNox U nas v skolke ani nie trojrocne dievcatko - rano v skolke prve a podvecer odchadzalo posledne. Mama doma na materskej. To bolo take smutne
Přesně
tahle holčička taky byla ráno už v ranní družině. Takže vlastně nějakých 11 hodin trávila v kuse ve škole. Máma na mateřské. Hlava mi to nebere
a to nebyl jediný případ.
A tříletá holčička, kterou si její máma nedokáže vyzvednout ze školky dřív, když je doma s dalším dítětem… To je fakt hrozně smutný.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Svistice píše:
Asertivita ti nic neříká? Proč jsi z té ženské a jejich požadavků tak priposrazena?
Očividně jsou všichni rodiče. Já vyzvedávám poslední. Nikdo to neřeší.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
To nemělo být vylévání, jen vysvetleni. Taky nechápu, když někdo je doma a nechává dítě ve škole a v družině co nejdéle. Tak jsem jen chtěla vysvětlit, že já to nedělám. Zatím, s kým jsem to řešila, tak si to každy radši nějak zaridil. Nikdo tam ani po domluvě to dítě nenechal déle. Takže moje dítě čeká oblečené u dveří. To určitě dítěti příjemné není. Zkusím ještě s někým o tom pokecat. Letos se to už asi nevyřeší.
To jo, to mu určitě příjemné není ![]()
No, letos bych to asi nechala být, ale další rok bych se fakt zeptala ještě jednou ostatních rodičů, jestli jim tato vychovatelka nepridelala starosti, a jestli by jim nevyhovovalo, kdyby děti nechávali také trochu déle. Jako ona tě fakt nemá právo do něčeho natlacit, samozřejmě ani ty ostatní rodiče. Se divím, že se nechali, ona bude asi nějaká ostrá, ne? Se s ní asi nechtějí dohadovat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mkmkz píše:
V kolik to bylo odpoledne? A proč ráno brzo? Když jsem byla doma s mladším, tak jsem jezdila do školky co nejpozději. A vyzvedávala jsem brzo - po obědě, až u předškoláka po spaní. Vím, že někdo třeba pracuje, studuje, má různé povinnosti, ale třeba známá kolikrát vyzvedává dítě ve školce mezi posledními, přestože je doma (dělá dvanáctky) - starší dítě chodí ze školy než to školkove. Někdo to tak má. Jde taky o to, jak to zvládá to dítě. Druzinarka tlačila i maminku, která nepracuje, aby si vyzvedávala dítě po obědě - jenže to dítě chce být v družině se spolužáky - doma kamarády nemá.
- Citovat
- Upravit
@OpportunityNox píše:
To jo, to mu určitě příjemné není
No, letos bych to asi nechala být, ale další rok bych se fakt zeptala ještě jednou ostatních rodičů, jestli jim tato vychovatelka nepridelala starosti, a jestli by jim nevyhovovalo, kdyby děti nechávali také trochu déle. Jako ona tě fakt nemá právo do něčeho natlacit, samozřejmě ani ty ostatní rodiče. Se divím, že se nechali, ona bude asi nějaká ostrá, ne? Se s ní asi nechtějí dohadovat
Tak je docela ostrá, ale já to ignorovala - doteď. Vždy jsem jí to vysvětlila, proč jsem třeba přijela pozdě (pozdě znamena později oproti jindy o max. 15 minut. - ale pořád absolutně včas v porovnání s původním časem) a hodila řeči za hlavu. Teď mě ale už dost něčím naštvala a těch řeči je čím dál tím víc. Letos to nějak zvládnu, ale od září to bude horší. Třeba az půjde paní do důchodu a bude tam jiná, tak to bude lepsi. Doufejme.
- Citovat
- Upravit
A kolik druzinarky máte a za jaký úvazek? U nás je to totiž dobrá práce a doporučila bych ji. I vzhledem k náplni a „velké“ aktivitě. ![]()
- Citovat
- Upravit
Přestaň používat neexistující slovo družinářka a třeba budou na tebe v té škole milejší.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kelsey píše:
Přestaň používat neexistující slovo družinářka a třeba budou na tebe v té škole milejší.
To je pravda ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kelsey píše:
Očividně to používá více lidí, protože jsem nezaložila novou diskuzi - použila jsem stejne označení. Tak správně je vychovatelka? Já to nevidím jako hanlivé.
A ve škole to nepoužívám. ![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
V kolik to bylo odpoledne? A proč ráno brzo? Když jsem byla doma s mladším, tak jsem jezdila do školky co nejpozději. A vyzvedávala jsem brzo - po obědě, až u předškoláka po spaní. Vím, že někdo třeba pracuje, studuje, má různé povinnosti, ale třeba známá kolikrát vyzvedává dítě ve školce mezi posledními, přestože je doma (dělá dvanáctky) - starší dítě chodí ze školy než to školkove. Někdo to tak má. Jde taky o to, jak to zvládá to dítě. Druzinarka tlačila i maminku, která nepracuje, aby si vyzvedávala dítě po obědě - jenže to dítě chce být v družině se spolužáky - doma kamarády nemá.
Tak to by si u nas nikto nedovolil - povedat/naznacit rodicom cas, kedy maju deti vyzdvihnut. Ale myslim, ze sa poznamkami da rodicom „naznacit“ kedy by bolo vhodne, aby svoje deti vyzdvihovali. A ti ostatni sa snazia potom prisposobit „tlaku“, aby neboli ti posledni, co pridu po dieta. Moja sestra to tak ma s dcerou - lebo ucitelky to nemaju rady, lebo dieta posledne v skolke..
Ale skolka aj druzina su tu pre deti, ktorych rodicia su v praci, alebo sa rozhodli, ze to dieta bude do urciteho casu v druzine. A to by ten zamestanec mal respektovat. Dolezite je podla mna aj to, aby dieta vedelo, ze mama je v praci a preto tam zostane napr. posledne. Aby to oni doma mali vysvetlene.
A to dievcatko v skolke - nemalo ani 3 roky a celkovo jeho matka posobila dojmom, akoby ho emocionalne vytesnovala. To nebolo len o case, ktory travilo mimo domov. U nas bolo od siedmej rana (prislo s otcom) do siestej vecera, teda 11 hodin.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak třeba u nás starší jezdí záměrně s manželem ráno brzo a odpoledne škemrá aby jsme ho nechali v družině má tam kamarády a pohraje si, doma kamarády nemá
ten se vysloveně těší a vyptává jak dlouho tam může být, takže ono to litování dětí a pomlouvání matek že si je nevyzvednou není vždy tak úplná pravda
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mně tohle strašně vadí, že si někdo dovolí napsat matka doma na mateřské a druhé dítě od rána do večera v zařízení.
Nikdo nevíte, proč to tak může být.
Některé mámy bohužel musí pracovat,
já třeba mladší dávala hned ráno na 6 do jeslí, protože jsem prostě do práce jít musela. A starší dceru jsem dopravila přes celé město do školní družiny a šla prostě ideálně na 7.00 makat.
Takže proč bych se měla svěřovat ve škole, že mám dítě v jeslích a chodím makat a tím pádem je starší v družině od rána a totéž odpoledne.
Co je komu po tom?
Prostě končím po 8 a půl hodinách, tak prostě nejdříve vyzvednu 15.50h, hotovo. Z jesli ještě později.
Taky jsem si vyslechla spoustu řečí.
Strašně mě to zranovalo a co jsem jako měla asi tak dělat.
A ty tlaky na vyzvedávání existují, to se běžně děje i ve školce, tady jako nebudeme dělat, že to neexistuje. Prostě rodiče se nikomu nemusí zpovídat co a jak a proč. Nechápu, proč mají tyhle pracovnice potřebu tohle analyzovat.
Ano, někteří systému využívají a děti tím mohou trpět a strádat, ale nikdy nevíte, jak je to ve skutečnosti.
Pojem druzinarka používá i třídní učitelka naší starší dcery.
- Citovat
- Upravit