Rett syndrom

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Why
858
27.3.13 15:55

To je dobře, že je genetika OK. Pokud vím, dr. Krejčířová již nové klienty nepřijímá, ale zkusit to můžeš
 http://www.ftn.cz/…ke-oddeleni/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1497
28.3.13 13:19

Ahoj holky, tak jsme dneska byli u dětský na druhém priorixu, doufám že to bude bez nějakých vedlejších účinků, docela mám z téhle vakcíny strach. Zkonzultovali jsme vývoj Adélky, dala nám doporučení k dětskému psychologovi, bohužel jsme objednaní až za 1,5 měsíce. Vše ostatní, jako třeba ty léky nebo ranou péči prý necháme až po tom, jak dopadnem u psychologa. Mě se to však zdá strašně dlouho, tak jsme na tu ranou péči přeci jenom napsala, tak uvdíme co mi dopoví. Zkoušela jsem volat i k neurologovi, že bych se zeptala na ten lék, jenže mi to nikdo nebral. On bohužel ordinuje jen pondělky, ale myslela jsem, že tam bude aspoň sestra nebo ten, kdo ho zastupuje, ale asi drží velikonoční prázdniny. Každopádně uvažuju o změně, protože jeden den v týdnu mi přijde strašně málo, když člověk něco potřebuje. Bohužel nevím, jestli bude kam přestoupit. V našem městě je jeden, jenže to je takový blbec, že radši nikam než k němu a jestli je kolem ještě někdo kromě toho ke kterému chodíme nevím.

Jinak mi dětská říkala i o té Krejčířové, že by jsme ji pak eventuelně zkusili, tak nevím :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1804
28.3.13 15:56

@klaraB : :roll: No tedy, to je pece…dobre jsi udelala, ze jsi do te rane pece napsala, klidne jim i zavolej, na nic necekej, treba by ti aspon mohli doporucit, na jake odborniky se obratit ve vasem kraji (pises, ze jsi z Pardubic, ale treba je nekdo dobry v Chrudimi, v Hradci, do ja vim…). Jakou specializaci ma ten psycholog, kam jsi objednana? Psychologie je opravdu siroke pole, bylo by dobre sehnat nekoho, kdo je specializovany na detskou diagnostiku, nebo jeste lepe detskou neuropsychologickou diagnostiku ci diagnostiku vyvojovych poruch, jinak se muzete dostat k nekomu, kdo tohle dela jen obcas a to je na prd, kazdy ma svoji specializaci, to je jako jit k usnimu s bolestma bricha, jinak, sice maji oba medicinu, ale to nestaci…Krejcirova je prave detsky diagnostik, to je na tom to dobre.

Jinak pokud ti nejaky doktor pripada jako blb, tak k nemu nechod, to nema smysl, duvera je dulezita.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1497
28.3.13 16:03

@AnnaF My jsme přímo z Chrudimi a je to nějaká klinická psycholožka PhDr. Převrátilová

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1804
28.3.13 16:15

@klaraB : Klinicky psycholog je hodne siroka specializace, to jsou vsichni od tech, co pracujou predevsim jako terapeuti s dospelymi s psychiatrickou diagnozou, az po ty, kteri diagnostikuji deti…samozrejme nikdo neumi vsechno, jako usni ti nevynda slepak. Prvni zaklad uspechu kontaktu s psychologem je ten, ze jdete tam, kde nabizeji to, co vy ocekavate (a vy chcete vedet, co je s malou, jaka je prognoza a jak s ni cvicit). Ta psycholozka, kam jdete, funguje v ramci nejakeho oddelni v nemocnici, nebo funguje mimo? Mozna v te rane peci by ti poradili, kam jit a urcite budou vedet, zda je ta pani specializovana na tohle nebo ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1497
28.3.13 17:15

@AnnaF V nemocnici není, má ordinaci na klasické poliklinice, kontakt na ni mi dala dětská. Já doufám, že se co nejdřív ozvou z té rané péče a příp. mi poradí někoho jiného. Zkoušela jsem ji dohledat na internetu, ale nic moc jsem o ní nenašla. Známá mi dala ještě kontakt na někoho v Pardubicích, ale toho jsem na netu nenašla vůbec, oni prý k němu chodí v rámci stacionáře. Ale z té rané péče by ho určitě taky měli znát. Každopádně rozhodně nechci čekat až na výsledek vyšetření, proto jsem tu ranou péči zkontaktovala hned. Jsem totiž čím dál víc přesvědčená, že to malá sama nezvládne a nedožene, jak nám od začátku všichni tvrdili, a že bude potřebovat nějakou speciální péči. Jenže tu mi musí někdo ukázat, na tu sama nepřijdu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1804
28.3.13 17:58

@klaraB : Presne tak, jak rikas, potrebujete, aby vam nekdo rekl, jak s malou pracovat. Doufam, ze ti z te rane pece odpovi co nejdriv, kdyztak nevahej a volej, nebo tam i treba zajdi, aspon si to okouknete a dozvite se lepe, jak to funguje.

Do jakeho stacionare chodi ta znama a proc (s jakymi obtizemi?)? Pokud je to neco podobneho, mozna nic neztratis, kdyz tomu jejich psychologovi taky zavolas a poptas se. Neni treba se bat, myslim, ze jsou i kolegove v Cechach zvykli, ze k nim volaji casto lide, co moc nevi, zda jsou tam spravne, a take kolegove urcite vedi, ze jen zvednout telefon a zavolat je etapa az pote, co volajici urazili poradny kus cesty sami, ze to, vyhledat pomoc, neni uplne jednoduche…

Preju hodne sil a stesti!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Why
858
5.4.13 09:41

@klaraB Ahoj Klarko, co je nového?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1497
5.4.13 12:04

@Why Ahoj, nového zatím nic, z rané péče se ještě neozvali, tak se tam chystám po neděli zavolat. Já totiž od velikonoc ležím s chřipkou, takže jsem na nic neměla sílu, ani na malou, starali se mi o ni rodiče. Dneska jsem aspoň zvládla zavolat do gastroporadny, máme jít na odběr na metabolický vady, tak jestli mi řeknou kdy. No a vzhledem k tomu, že mají kvůli chřipkám plný oddělení a nás musí na noc přijmout, tak se to zatím odkládá, až se situace zlepší, aby tam malá ještě něco nechytla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Why
858
5.4.13 12:20

Jj, taky jsem měla chřipku a bylo to perný…tak se drž a dej vědět!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1804
5.4.13 14:15

@klaraB: Zatracena chripka. Preju, at se to co nejrychleji pohne a at co nejrychleji najdete nekoho, kdo vam zodpovi vase otazky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Papia
12.6.13 17:40

@klaraB
něco nového? drzim palce at je mala ok :hug:

• Citovat
  • Upravit
1497
13.6.13 12:21

Ahoj, nového je to, že máme za sebou metabolické testy, nic se nenašlo. Malá postupně přibírá, ale stále je strašně pozadu, hlavně po mentální stránce, i když určité pokroky jsou znát (např. si sama vezme hrníček s pítkem a napije se - to ještě před měsícem neuměla). Požádala jsem o PnP, tak uvidíme, ale paní ze sociálky to viděla nadějně. Taky k nám dochází z raný péče, tak snad to bude mít nějaký efekt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Papia
17.6.13 20:11

@klaraB
tak to jsou v podstate dobre zpravy :hug: a budou ještě něco zkoumat?
tak hlavne ze se nepotvrdil ten rett…
mam kamarádku a ta ted také ceka na výsledky testu u dvoulete holcicky :(
drzim palce at se male dari porad lip a lip :hug:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí