Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
mám takový problém, třeba jen přechodný nevím, jsme ted u mých rodiču spolu s mou 3 měsíční dcerou, nikdy ji koupání nevadilo nikdy nebrečela, ale poslední 4 dny u něj řve jak šílená…
nikdy nebrečela ani doma ani u rodiču…a o masírování a utírání není ani řeč to řve taky..nevím co se děje muj táta je s toho na nervy a že prej proč ji tedy neokoupu dříve…
tak nevím
Ahoj, nemůže jí u vašich něco vadit, třeba jiná vanička, jiné místo koupání pokoj/koupelna nebo třeba rozdílná teplota v místnosti, moc teplá nebo studená voda, může toho být spousty, zamyslete se nad tím, co u vašich děláte jinak než doma, teď už je větší a víc vnímá, tak jí může vadit něco co jí dříve nevadilo, možná bych zkusila nějaký den vůbec nekoupat jen omýt žínkou, třeba jí to přejde.
je to asi 14 dnu co jsme tu byli a na 2 týdny a nevadilo ji nic nebrečela…doma má kyblík a tady je ve vaničce nejde mi do hlavy že by ji to najednou o 2 týdny později něco vadilo??
jinak je to stejné koupání v 8 pak jidlo a spát…někdy se vzteká ještě u prsa..to je prý spurt ale že to má i u koupání…
a na masáže už ani nedojde páč řve a řve..tak ji jen v rychlosti máznu a jdem jist…
Nemůže to být teplotou vody, teď když byly ty horka, nemohlo jí vadit že to bylo moc teplý, jestli pláče až po položení do vody, mohlo by to být tím
jinak nevím , těžko říct, dobu koupání bych neměnila, ať to tatínek vydrží ono to zase určitě odezněje, chce to trpělivost ![]()
to jo jemu jde spíš o malou než o sbe, neleze mu na nervy malá ale přijde mu že ji do 8 zbytečně necháme kňourat… a pak řve…no včera řvala už u svlíkání…nebo začne řvá to chvilce co je ve vodě…myslím že celkově se ji ty vedra nelíbí..i v noci nespí tak dlouho jak spává doma…nebo prostě jen změna prostředí…chci ji samozřejmě vyhovět aby byla malá spokojená, ale když člověk neví co by si přála nooo
a pak si člověk připadá jako příšerný rodič..
![]()
Zkusila bych ji opravdu koupat dřív, jim se ten režim mění, naše malá pokud ji nezačneme koupat do půl osmý, má taky hysterák, jednou jsme přetáhli, přijeli jsme dýl domů a věděla o tom celá vesnice, řvala u svlíkání, u koupání, u jídla i u usínání
. Ono jak je přetáhneš, tak i hůř spí
![]()
ale právě třeba s usnutím problém žádnej…vždycky koupeme v 8 a pak se naji a normálně ji dám do postýlky a usne a bez problému…tady sice vstává o něco dřív než doma, ale i já spím blbě a budím se jak je to vedro…zkusím teda dneska koupat dřív a uvidíme…
nebo bych se mohla vykoupat s ni, jestli se třeba bojí..toho prostoru…
![]()
ja bych to vsechno priradila ke spurtu, ten neni jen o tom, ze se miminko vzteka u krmeni, je celkove plactivy a nervni, natahuji se dlouhe kosti a pry to hodne boli
, odpovida i ten kratsi spanek, asi nahoda, ze ho ma malicka zrovna u vasich, urco to brzy prejde ![]()
ahaaa.....no snad ji to přejde je mi líto že se tím ochuzeje o masáž po koupeli a vubec že si neužívá koupání…přitom u toho nikdy nebrečela a koupání má ráda…no je ted jak torpedo a asi je dost utahaná, snaží se palzit takže myslím že večer už musí být uplně utahaná…
no uvidíme co bude dneska ale už se toho všichni děsíme ![]()
Ahoj měli jsem něco podobného, malá asi v době 2 měsíců začala koupání z ničeho nic nesnášet, do té doby úplně v pohodě. Zkoušeli jsme všechno - různé teploty vody, jinou místnost, jiné doby, zavinutí apod. Ale nic nezabíralo, už jsme byli zoufalí a mysleli, že nebude mít ráda vodu. Ale na radu doktorky jsme nepolevili a pravidelně každý den koupali a myslím že tak za měsíc až dva to přešlo tak rázem jak to přišlo a od té doby vodu miluje a koupání taky ![]()
a nechodíte na koupaliště teď nebo tak? moje malá 17 měs dcera vodu a koupání miluje od narození ale poslední dny při večerním koupání to samé. ale zjistila jsem že to dělá jen v dny kdy jsme byli na koupališti tak asi už má té vody dost. ale může to být i z únavy, malá když je unavená tak nechce koupat nechce ani jíst takže já bych zkusila koupat dřív ![]()
ahaaa já doufám že ji to taky přejde příjde mi že tím ochuzuje o spoustu hezkých věcí..děkuji všem ![]()
na koupák nechodíme…no dneska to zkusíme tedy dřív…snad si na to nezvykne…at pak zase nemá problém z usnutím no uvidíme ![]()
tak jsme po koupeli, koupaly jsme se spolu a nic žádný řev nebyl
tak nevím sice jsme koupaly asi o 15 minut dříve ale tím to asi nebylo…takže se budeme hold koupat spolu
tím líp..mě se to taky líbí…
děkuji všem za reakce
![]()