Revize dělohy, nebo čekat na potrat?

1044
2.12.12 09:05

revize dělohy nebo čekat na potrat?

Chtěla jsem se zeptat jestli některá z vás řešila zamlké těhotenství vyčkáváním na spontální potrat…v pátek jsem byla 6+4 a doktorka řekla že dítě nevidí jen váček a poslala mě na revizi…ale já nekrvácim, nemám žádný potíže…rozhodla jsem se že na revizi nepůjdu a počkám…ráda bych slyšela vaše názory a zkušenosti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
300
2.12.12 09:13

@terkam1 já bych určitě počkala. Nemůže být mimi třeba mladší, že vidí jen váček? a za týden může vidět víc? Ale i kdyby ne, počkala bych třeba týden, 10 dní, pokud ti samosebou nebude zle nebo tak něco. Nemyslím, že by tě to nějak mělo ohrozit. Ale taky záleží na tobě, jestli je pro tebe snažší revize a mít to rychle za sebou, nebo čekat, ono to může být na psychiku dost náročný. Já tedy potratila v 6+2, ale začla jsem normálně krvácet. Ale chápu tě, být v tvé situaci, taky bych nešla hned.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1044
2.12.12 09:18
@veru324 píše:
@terkam1 já bych určitě počkala. Nemůže být mimi třeba mladší, že vidí jen váček? a za týden může vidět víc? Ale i kdyby ne, počkala bych třeba týden, 10 dní, pokud ti samosebou nebude zle nebo tak něco. Nemyslím, že by tě to nějak mělo ohrozit. Ale taky záleží na tobě, jestli je pro tebe snažší revize a mít to rychle za sebou, nebo čekat, ono to může být na psychiku dost náročný. Já tedy potratila v 6+2, ale začla jsem normálně krvácet. Ale chápu tě, být v tvé situaci, taky bych nešla hned.

no já jsem po IVF…znám stáří oplodnění…ale taky si myslim, že když mi nic není tak že přece můžu vyčkávat…nevim nahlali mě do gynekologický ambulance že mi udělaj předoperační vyšetření a objednaj mě na výkon…jako byl to děsnej šok…čeklalla jsem že už uvidim miminko a místo toho mi řekla dr…je mi líto nic tam není chcete na výkoén tady nebo u vás doma…myslela jsem že to je zlej sen…podstoupila jsem teda vyšetření před výkonem, ale jsem přesvědčená, že tam v pondělí nenastoupim… je to moc brzo nejsem na to připravená…raději bych to normálně odmenstruovala…ale nikdo se me ně nic neptal…prostě mě nasunuli kam chtěli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14662
2.12.12 09:32
@terkam1 píše:
Chtěla jsem se zeptat jestli některá z vás řešila zamlké těhotenství vyčkáváním na spontální potrat…v pátek jsem byla 6+4 a doktorka řekla že dítě nevidí jen váček a poslala mě na revizi…ale já nekrvácim, nemám žádný potíže…rozhodla jsem se že na revizi nepůjdu a počkám…ráda bych slyšela vaše názory a zkušenosti

A HCG ti nestoupá jak má?
Ona se asi i dr bojí mimoděložního, pokud ti HCG roste pomalu a v tom 6+4 nic nevidí.
Mně tak poslali dvakrát a dvakrát to mimoděložní bylo.
Jednou jsem měla ZT, ale to jen HCG pomaleji rostlo, nakonec byl vidět i váček a srdíčko, ale to brzo skončilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
300
2.12.12 09:34

@terkam1 mám naprosto stejnou zkušenost. Sice jsem špinila, i se smiřovala, že to nevyjde, ale v nemocnici hned, no, to je neprosperující, to vám vezememe krev, za hodinu výsledky a půjdete na revizi. Když jsem řekla, že na ní teda rozhodně okamžitě nepůjdu, že chci počkat, a že nejdřív chci mluvit se svojí dr (sloužila až druhý den) tak se na mě dívali jak na blázna a snad 20minut mi přesvědčovali. Ano, vím o rizicích a vzala jsem si je na triko. Drž se, moc mi mrzí, co tě potkalo, a hodně štěstí do budoucna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1044
2.12.12 09:41
@Renatt píše:
A HCG ti nestoupá jak má?
Ona se asi i dr bojí mimoděložního, pokud ti HCG roste pomalu a v tom 6+4 nic nevidí.
Mně tak poslali dvakrát a dvakrát to mimoděložní bylo.
Jednou jsem měla ZT, ale to jen HCG pomaleji rostlo, nakonec byl vidět i váček a srdíčko, ale to brzo skončilo.

no HCG stoupalo od začátku pomaleji než u prvního těhotenství…a i jsem jednu chvíli krvácela a vypadalo to všelijak, ale pak jsem přestala v děloze viděli váček a ujistili mě že to bude OK…za týden na to ale…tohle…takže mimo dělohu to není…nevím prostě se nějak nemůžu smířit s tím, že nechám své dítě jen tak odstranit…zejtra zavolám svý doktorce a nějak se s ní domluvim na konzultaci…raději bych spontánní potrat…já jinak než po IVF neotěhotnim a řekli mi že další mi dřív než za 3 měsíce neudělaj…takže rozměr času je pro mě ted naprosto zbytný…strašně mě to bolí…vím že nejsem ani první ani poslední…ale tím ještě jak to máme komplikovaný že normálně mít děti nemůžem tak je to dvakrát tíživější než asi kdybych si mohla říct…no tak to za měsíc zkusíme znovu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1044
2.12.12 09:44
@veru324 píše:
@terkam1 mám naprosto stejnou zkušenost. Sice jsem špinila, i se smiřovala, že to nevyjde, ale v nemocnici hned, no, to je neprosperující, to vám vezememe krev, za hodinu výsledky a půjdete na revizi. Když jsem řekla, že na ní teda rozhodně okamžitě nepůjdu, že chci počkat, a že nejdřív chci mluvit se svojí dr (sloužila až druhý den) tak se na mě dívali jak na blázna a snad 20minut mi přesvědčovali. Ano, vím o rizicích a vzala jsem si je na triko. Drž se, moc mi mrzí, co tě potkalo, a hodně štěstí do budoucna.

Veru děkuju…přesně tohle potřebuju slyšet, že si taky někdo myslí, že okamžitý ukončení není nejlepší…mám to podobně jako ty…taky jsem si říkala že je to takové podezřelé, ale když mi naposlední kontrole už řekli že to vypadá dobře a že je všechno OK začala jsem tomu věřit…a ted je pro mě strašně těžké říct tak ted konec…to je možná pro ně takové jednoduchí řešení…prostě udělaj výkon a pro ně je to skončený, ale jáí to tak rychle prostě nezvládnu vzdát se toho malinkého tvorečka se kterým už jsme počítali…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1134
2.12.12 09:52

@terkam1 Mrzí mě co se ti stalo. Mám stejnou zkušenost. Hcg po IVF růstlo hodně pomalu. Na utz. byl vidět jen gestační váček, který pořád růstl. Dr. čekal do 9.týdne, pak jsem šla na revizi, protože v tom týdnu už není šance, že by se to obrátilo k lepšímu. Ty jsi v 7. týdnu, tak bych možná ještě počkala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65455
2.12.12 09:56

@terkam1 taky bych počkala aspoň na tu tvojí dr.
Vím, jak to je.....po KETU se mi stalo to samé…
drž se

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1044
2.12.12 09:58
@Dasha01 píše:
@terkam1 Mrzí mě co se ti stalo. Mám stejnou zkušenost. Hcg po IVF růstlo hodně pomalu. Na utz. byl vidět jen gestační váček, který pořád růstl. Dr. čekal do 9.týdne, pak jsem šla na revizi, protože v tom týdnu už není šance, že by se to obrátilo k lepšímu. Ty jsi v 7. týdnu, tak bych možná ještě počkala.

děkuju…taky si myslim, že na revizi je ještě čas…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1044
2.12.12 09:59
@Petra Z píše:
@terkam1 taky bych počkala aspoň na tu tvojí dr.
Vím, jak to je.....po KETU se mi stalo to samé…
drž se

děkuju…jsem ráda, že tu jste i holky taky po umělku…já když to slyšela viděla jsem to jako strašnou zptávu nejen že děti mít normálně nemůžem, ale ještě tohle…kdyby to nedopadlo hned tak si člověk řekne OK zkusíme to další měsíc…ale tohle dvouměsíční trápení je strašný

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65455
2.12.12 10:00

@terkam1 to máš pravdu…
já byla od té doby na 4.KETECH a stále nic…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14662
2.12.12 10:02
@terkam1 píše:
no HCG stoupalo od začátku pomaleji než u prvního těhotenství…a i jsem jednu chvíli krvácela a vypadalo to všelijak, ale pak jsem přestala v děloze viděli váček a ujistili mě že to bude OK…za týden na to ale…tohle…takže mimo dělohu to není…nevím prostě se nějak nemůžu smířit s tím, že nechám své dítě jen tak odstranit…zejtra zavolám svý doktorce a nějak se s ní domluvim na konzultaci…raději bych spontánní potrat…já jinak než po IVF neotěhotnim a řekli mi že další mi dřív než za 3 měsíce neudělaj…takže rozměr času je pro mě ted naprosto zbytný…strašně mě to bolí…vím že nejsem ani první ani poslední…ale tím ještě jak to máme komplikovaný že normálně mít děti nemůžem tak je to dvakrát tíživější než asi kdybych si mohla říct…no tak to za měsíc zkusíme znovu…

Takže první viděla v děloze váček a po týdnu už ne?
Mně třeba v CAR nechali čekat na revizi až do 8TT.
Takže bych ještě počkala a nechala to za týden zkontrolovat.
Kdyby tam ani pak nic nebylo, tak už nemá cenu čekat kvůli možné další infekci.
Já jsem bez vejcovodů a taky bez IVF neotěhotním.
Teď jsem těhotná z 5IVF takže jsem si taky prošla svým.
Ale první syn mi vyšel hned z prvního IVF.No vždyť mám vše v podpisu ;)
Držím moooc pěstičky, aby to dopadlo co nejlíp :kytka: :kytka:

Příspěvek upraven 02.12.12 v 10:03

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1044
2.12.12 10:02
@Petra Z píše:
@terkam1 to máš pravdu…
já byla od té doby na 4.KETECH a stále nic…

Ach Petro to je strašný…já mám ještě dvě embryja zamražená…a pak musíme do celého cyklu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1134
2.12.12 10:04

@terkam1 Přesně tenhle pocit jsem měla taky. Snažila jsem se utěšovat tím, že už jedno dítko máme. Kdybych žadný neměla, tak by to bylo ještě horší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty