Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, je mi to líto. Za mě zkušenost s revizi: sla jsem na sál, uspali mě, podle hodin jsem tam byla max. 15 min, probudila sem se, cely zbytek dne lehké krvácení a MS bolesti, odešla jsem po cca 2 hodinách po svych, druhy den jsem fungovala úplně normálně. Příští mesic jsem otehotnela a vše bylo ok. Spontánní potrat sem nezažila, ale četla jsem tu několik případu kdy holky čekaly až miminko odejde několik dnů a jedna i několik týdnu, občas to i tak konci revizi protoze tam něco zustane. Kamarádka takto potratila a říkala ze to z ni najednou všechno vyjelo a byla to docela jatka. Je to na tobě, ja byla rada za revizi, protoze jsem to měla vyřešené hned a věděla jsem, ze je to ok a mohla se přes to přenést a uzavřít si to, čekat několik dni až se to “stane” a navíc všechno uvidím, muže mě to zastihnout v blbou chvíli atd. by bylo pro mě výrazně horší. Drz se ať se rozhodneš jakkoli ![]()
@NelkaK píše:
Ahoj, je mi to líto. Za mě zkušenost s revizi: sla jsem na sál, uspali mě, podle hodin jsem tam byla max. 15 min, probudila sem se, cely zbytek dne lehké krvácení a MS bolesti, odešla jsem po cca 2 hodinách po svych, druhy den jsem fungovala úplně normálně. Příští mesic jsem otehotnela a vše bylo ok. Spontánní potrat sem nezažila, ale četla jsem tu několik případu kdy holky čekaly až miminko odejde několik dnů a jedna i několik týdnu, občas to i tak konci revizi protoze tam něco zustane. Kamarádka takto potratila a říkala ze to z ni najednou všechno vyjelo a byla to docela jatka. Je to na tobě, ja byla rada za revizi, protoze jsem to měla vyřešené hned a věděla jsem, ze je to ok a mohla se přes to přenést a uzavřít si to, čekat několik dni až se to “stane” a navíc všechno uvidím, muže mě to zastihnout v blbou chvíli atd. by bylo pro mě výrazně horší. Drz se ať se rozhodneš jakkoli
U toho samovolného se bojím že se to nerozjede hned, včera jsem krvácela, dneska vůbec nic.. a že nakonec stejně na revizi za dva týdny stejně půjdu.
Po revizi jsi ještě čekala na menzes a pak jste se začali snažit? Nebo jsi to už vůbec nedostala?
Děkuju za zkušenost ![]()
@Anonymní píše:
U toho samovolného se bojím že se to nerozjede hned, včera jsem krvácela, dneska vůbec nic.. a že nakonec stejně na revizi za dva týdny stejně půjdu.
Po revizi jsi ještě čekala na menzes a pak jste se začali snažit? Nebo jsi to už vůbec nedostala?
Děkuju za zkušenost
Ja čekala na revizi na termín asi 5 dni a taky jsem mírně začínala krvacet, ale nerozjelo se to a doktor mi dělal pred zákrokem utz a říkal ze by to ještě trvalo.
Myslím ze sem jednu ms dostala slabší par dni nato, další pak už ne. Doktor říkal ze je vše ok ze nemusíme držet sestinedeli a můžeme hned a vyšlo to.
@NelkaK píše:
Ja čekala na revizi na termín asi 5 dni a taky jsem mírně začínala krvacet, ale nerozjelo se to a doktor mi dělal pred zákrokem utz a říkal ze by to ještě trvalo.
Myslím ze sem jednu ms dostala slabší par dni nato, další pak už ne. Doktor říkal ze je vše ok ze nemusíme držet sestinedeli a můžeme hned a vyšlo to.
Děkuju ti za tvou zkušenost ![]()
Zatím jsem rozhodnutá pro revizi, nekrvacim teď vůbec a prostě čekat na potrat.. ne to bych nedala. ![]()
@Anonymní píše:
Děkuju ti za tvou zkušenost
Zatím jsem rozhodnutá pro revizi, nekrvacim teď vůbec a prostě čekat na potrat.. ne to bych nedala.
Ono se to muže rozjet kdykoli, za pět minut pět dni nebo vůbec. Když jsem to pak říkala par kamarádkám tak se ukázalo ze většina z nich tím taky prošla, je to velmi časté bohužel, ale nikdy jsme to neřešila až když se mi to stalo.
Jo a ještě jedna věc mě napadla v souvislosti s revizi. Doktor vše co odebral poslal na genetiku a tam se potvrdilo, ze to byla blba náhoda a ne nic u čeho je předpoklad, ze by se to mělo opakovat. Což by se u samovolného samozřejmě nestalo. Nemáš zač, ať ti to dobre dopadne a rychle se z toho oklepes ![]()
@NelkaK píše:
Ono se to muže rozjet kdykoli, za pět minut pět dni nebo vůbec. Když jsem to pak říkala par kamarádkám tak se ukázalo ze většina z nich tím taky prošla, je to velmi časté bohužel, ale nikdy jsme to neřešila až když se mi to stalo.Jo a ještě jedna věc mě napadla v souvislosti s revizi. Doktor vše co odebral poslal na genetiku a tam se potvrdilo, ze to byla blba náhoda a ne nic u čeho je předpoklad, ze by se to mělo opakovat. Což by se u samovolného samozřejmě nestalo. Nemáš zač, ať ti to dobre dopadne a rychle se z toho oklepes
Taky jsem zjistila kolik známych si tim prošlo. Sestra, sestřenky, spolužačky… děkuju ![]()
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.
Ahoj holky, včera jsem potratila v 8+3, začala jsem krvácet tak jsme jeli na pohotovost a srdíčko už nebilo
Doktor mi dal na výběr jestli chci samovolný potrat, nechat tělo se s tim samo vypořádat a nebo zítra přijít na revizi. Já nevím jak se rozhodnout, radši bych volila aby si to tělo samo vyřešilo, z revize mám strach. Ale zase co když se všechno samo nezvládne a stejně na revizi budu muset….. radu prosím? Děkuju