Revmatoidní artritida u dítěte

1561
21.9.17 20:40

Revmatoidní artritida u dítěte

Ahoj holky, mátě některá zkušenosti s revmatoidní artritidou u dětí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3409
21.9.17 20:42

Ano

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3409
21.9.17 20:43

Syn ji měl po mononukleoze, trvala asi tři roky, možná dva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.9.17 20:57

Ja sama ji mam-tedy v detstvi to byla juvenilni idiopaticka artritida, mela jsem klouby -zapesti, prsty, kolena, kotniky. Pak se pridaly i ramena a kycle. Zezacatku to byly silene lecby s kortikoidy, imunosuprese - pak se to zklidnilo.. Asi od 20 jen imunosuprese a pak to utichlo a jen obcas pri relapsu kortikoid. Mela jsem ale stesti-ac to byl prvnich par let blby prubeh, pak se to zklidnilo a kdyz cvicim a staram se o sebe, je to fajn. Klouby me bolivaj a po porodu se to vzdy zhorsi. Mam ale kamaradky, co s tim bojuji desne. Ale vetsinou vsechny mame deti :-)

• Citovat
  • Upravit
1561
21.9.17 21:44

Ted prave cekame na posledni vysledky a budeme se domlouvat na lecbe, tak me zajima co to obnasi a bojim se tech kortikoidu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1561
21.9.17 21:45

Je mozne ji dostat po streptokokovi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2969
21.9.17 23:01

Přítel ji měl když byl malý, měl to vyvolaný oslabenou imunitou, když měl několikrát po sobě penicilín. Několik let pak bral chemo v tabletkách. Přesný název prášků nevím, mohu zjistit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2969
21.9.17 23:04

https://www.praktickelekarenstvi.cz/…14/06/02.pdf vzpomněla jsem si, tohle mu dávali několik let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.9.17 07:39

Ahoj - zalezi na stavu. Ja jsem pak kortikoidy uz nemela a podle toho, jak jsem se bavila s moji byvalou dr, tak je davaj jen na kratko, kdyz to jde. Jsou pak jine leky - sulfasazin, metotrexat a uz i biologicka lecba. Drzim pesti. Mne to tehdy zaclo z niceho nic… proste otekly klouby.

• Citovat
  • Upravit
1561
22.9.17 08:39

A jak jsi byla stará, bolely tě i nohy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.9.17 21:52

@RadkaOR Zacalo to ve 12letech-kolena, zapesti a lokty, postupne se to sirilo dal-kycle, ramena a zapesti a ruce a kotniky. Jednu dobu to bylo blbe a skoro jsem nemohla chodit a neunesla v ruce hrnek. S tema lekama se to ale spravilo. Ze zacatku jsem toho brala hodne-z tech korikoidu jsem byla jak koule, ale postupne se to spravilo, hak se vysazovaly. Metotrexat jsem jednu dobu pichala misto tablet (nebylo po pichanem spatne). Drzim pesti!

• Citovat
  • Upravit
1561
25.9.17 20:28

Mame jeste ctrnact dni pockat na uplne potvrzeni a pak jedeme na revmatologii. A ted jsi na tom jak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.9.17 21:19

Je mi dobre. Ono je te juvenilni formy artritidy nekolik forem a kazda muze mit jiny prubeh a prognozu. U me to vicemene utichlo po letech-zustaly nejake potize (v nekterych kloubech mam omezeny pohyb, musim tedy cvicit, abych udrzela rozsahy, nekdy po chripce neco otece-ale rychle se to zvladnout lekama). Je fakt, ze me ty klouby bolivaji, ale to uz mam jako soucast zivota. Da se s tim zit-jen trebas nemuzu nejake sporty (poskakovani atd.-jak mi bylo jednu dobu velmi dobre a byla jsem dost zhubnuta, tak jsem i pravidelne behala, ale to jsem byla fakt v klidu). Ted mam dve deti, tehotenstvi slo, starani o deti je narocne-jak se „pretezuju“-tak mi ty klouby obcas otikaji. Zaroven nemam cas chodit na rehabku a tak obcas kulham a obcas si proste pravidelne beru leky (celecoxib). Porad jsem ale vdecna, ze jsem byla dobre lecena a ze jsem mela stesti na formu… Drzim vam pesti…Kolik je synovi a co jej boli/ma otekle?

• Citovat
  • Upravit
1561
28.9.17 11:33

Dcera ma 6 let, ted nam prave rekli, ze je potreba jeste jeden tyden pockat aby probehly 6tydenni priznaky a pak pojedeme do Brna na tu revmatologii. Dneska treba chodi hrozne, ale vetsinou po ranu je to horsi. Bere po 6hod ibumax, ale i tak noc probrecela, ze ji boli ruka, pak noha, ale taky vcera se vic nabehala s navstevou.Boli ji snad uz celej clovek. Navic je hubenounka, tak je to pro ni asi i horsi. Uz aby ji na to neco dali a zaclo se to lepsit. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.9.17 21:23

Chudinka holcicka-ale to bude urcite dobre! V Brne je skvela revmatologie-v detske nemocnici. Taky jsem tam chodila :-) Drzim moc pesti, at se dobre podari diagnoza a lecba zabere! Chce to ale trpelivost a potom s temi kloubami i cvicit! (Jo a to je prave typicke pro revmatoidni artritidu, ze je to rano horsi anebo taky po nejakem klidu, trebas kdyz se dyl sedi…se pak nekdy rozchazim jak starenka). Moc drzim pesti! Kdyz tak pak napiste, jak to probiha a jake to bylo na revmatologii (ja tam chodila daaavno jiz tomu, kdovi, mozna tam jeste budou stejni doktori a hlavne doktorky-ty byly skvele). :srdce:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA