Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dithiaden je dryak. Zbytecne. Je dost uspavaci. Bodejt by ti nespal. Pouzila bych jine. Ne tak silne. Fenistil kapky treba. Prothazin, ten je asi na predpis.
Nicmene pri takovych nocnich zachvatech kasle by nemel byt ve skolce. Doporucuju vyter z krku a „protikaslaci“ opatreni - studeny vlhky vzduch,,dosttek tekutin, aromaticke oleje, tymianovou mast na hrudnik a apodob.
Ja bezne pri takovych stavech Dithiaden davam… bezne = cca 2. do roka dve, tri noce.
Dithiaden prosim nedávat, ten neni na kašel. Je to antihistaminikum takže na potlačování alergických reakci. Ze Vam spí je jasne. Tlumí to centrální nervovou soustavu. Rozhodne bych řešila s Dr a pro zacatek dávala spíše kapky typu ditustat nebo tussin na suchý kašel a zvlhcila vzduch v místnosti.
@Alyss1 píše:
Dithiaden je dryak. Zbytecne. Je dost uspavaci. Bodejt by ti nespal. Pouzila bych jine. Ne tak silne. Fenistil kapky treba. Prothazin, ten je asi na predpis.Nicmene pri takovych nocnich zachvatech kasle by nemel byt ve skolce. Doporucuju vyter z krku a „protikaslaci“ opatreni - studeny vlhky vzduch,,dosttek tekutin, aromaticke oleje, tymianovou mast na hrudnik a apodob.
tak předepsala to přímo doktorka, musíme chodit do práce a přes den je v pohodě takže nevidím důvod proč ho nedávat do školky
@Anonymní píše:
tak předepsala to přímo doktorka, musíme chodit do práce a přes den je v pohodě takže nevidím důvod proč ho nedávat do školky
Ty bláho. A důvod, že to nachrchlá na ostatní děti a jejich rodiče pak nebudou moct chodit do práce tě nenapadá?
![]()
Nebo máš pocit, že se v noci dusí a kašle jen tak ze srandy?
@Gnozka píše:
Dithiaden prosim nedávat, ten neni na kašel. Je to antihistaminikum takže na potlačování alergických reakci. Ze Vam spí je jasne. Tlumí to centrální nervovou soustavu. Rozhodne bych řešila s Dr a pro zacatek dávala spíše kapky typu ditustat nebo tussin na suchý kašel a zvlhcila vzduch v místnosti.
dithiaden primárně na kašel není. nicméně u nočního kašle se dává (nebo jiná antihistaminika), protože snižují otok a prokrvení. tím rozšiřují dýchací cesty a není potom takové dráždění ke kašli.
předpokládám, že zakl. u doktorky byla, takže léky na kašel typu tussin má. nicméně ty u takovejchle nočních záchvatů už moc nepomáhají.
že dithiaden je dryák je jasné, ale dříve se běžně dával na noc kodein…
Záleží na tom, čím je kašel způsobeny, dithiaden je na alergii, zkuste vyměnit peřiny, může se dusit z prachu, anebo alergie na roztoče, zkuste ho jeden den dát spát jinam než tam kde spí obvykle, pokud bude ok, tak je jasné, že spouštěč je někde v jeho pokoji ![]()
Pokud to je zpusobene jen tim nachlazenim, tak mu zkuste přidat polštář at se v noci nezadusi, a ma polohu v polosede/leze
Dithiaden dávám synovi u dávivého kašle běžně = tak cca 3× do roka, zhruba po tři noci. Hlavně když míval laryngitidy. Jak se kašel zmírní, dávám fenistil. K tomu na noc ten tussin nebo první dny laryngitidy ten ditustat.
Antihistaminika uklidňují sliznice, snižují jejich otok a tím se líp dýchá, jak je psáno výše..
@Elenloth píše:
Ty bláho. A důvod, že to nachrchlá na ostatní děti a jejich rodiče pak nebudou moct chodit do práce tě nenapadá?![]()
![]()
![]()
Nebo máš pocit, že se v noci dusí a kašle jen tak ze srandy?
Presne tak!
Holky v cem je tento lek tak hrozny pro male deti??? Mala ma 16m ma hrozny kasel, dve noci uz skoro nespala tak jsem ji dnes na radu dr dala tento lek, ale jak procitam diskuze tak hodne maminek pise ze je to hrozny drijak a diteti by to nedali. Ted mam vycitky ze jsem ji ho dala
ach jo ![]()
Pracuji ve zdravotnictví. Dithiaden tbl se podávala dřív jako premedikace před ct vyšetřením. Já ho dostala před operací trochu mě utlumil. Jinak se podává při nesnesitelnem svědění kdy dojde také k utlumení pocitu svědění. Dítěti nevím jestli se může podat ale pokud to v příbalovým letáku nezakazují tak bych si nic nevyčítala. Mně mamka dávala větší drijáky a neublizilo mně to ![]()
@tvetinka Uklidni se. Malé to pomůže, aspoň se vyspí. Je to sice dryák, ale účinný. Když ho neužíváš často, nic hrozného se nestane.
Teď čtu že jste ho podala po domluvě s MUDr tak to bych se vůbec nebála. Některé maminky jsou úzkostlivé a bojí se cokoliv dítěti dát. Zas takový drijak to není ![]()
Já beru dithiaden leda když mě pichne vcela, na alergii. Dítěti jsem nikdy nedávala, ale asi se dává běžně. Jenom mi přijde hrozně silný, i mě jedna tabletka vyřadí na celé odpoledne z provozu…
Dobrý večer, syn měl běžné nachlazení, přes den už je víceméně v pohodě, občas zakašle a trochu rýma, ale ve školce už normálně je. Ale večer hlavně když usne tak se začne šíleně dusit až se z toho skoro zblije. Dávám tedy už třetí večer půlku Dithiadenu a pak spí krásně celou noc.
Ale asi to bude driák že? Používáte to někdo u dítěte i na kašel? Naše doktorka nám to předepsala ale všude se dočítám jen o alergii.
A jak dlouho se může užívat?
Děkuji