Kampilobakterióza - strava

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
50
19.9.17 22:03

kampilobakterioza strava

Prosim maminky, ktere maji zkusenosti s kampilobakterii u ditete, co jste davali za stravu. Dcera/3roky/drzi dietu, obedy klasicky brambory, mrkev, ryze apod.Ale jde mi o svaciny, co davat? Banan a stary rohlik prece nemuze jist 14dni.Co jste davali k dopoledni a odpoledni svacine?
 Diky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4396
19.9.17 22:36

Malému jsem první 2-3 dny dávala jen suché pečivo, rýži, mrkev. Banány nejí :(
A pak jak už to bylo kapku lepší, tak jsem ten chleba mízla úplně průhlednou vrstvou másla. Maso jsem dávala až asi 5 den a po týdnu jsem dávala normálně vše krom mléčných výrobků jako je mléko, pribinák a takové. Mléko jsem vrátil až po těch cca 14 dnech.
Ty průjmy ustoupili v podstatě do 2 dnů, pak se na jeden den na 2-3 stolice vrátil hlen s krví a pak už to bylo dobré. Ale i je psané, že v době kdy je to zdánlivě pryč dojde k recidivě. Jinak výtěr měl pozitivní i po měsíci, ted byl znova po dalším měsíci a výsledky budou v pátek.
Víte z čeho to má? U nás se na nic nepřišlo, měl to jen on sám a já jsem kuřecí anii jiné drůbeží nedělala ani jsme nikde nebyli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
19.9.17 23:14

@sarink U nas také neni pricina známá a ze školky to asi také nemá. Pořád mi brečí ze ma hlad a kdyz se naji, tak ji bolí břicho. Nevim, cim ji zasytit, aby to bylo dietní. Je zvyklá svacit ovoce, jogurt, ale to ted teda nemuze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.9.17 23:29

Tady je od lékaře dieta den po dni, snad tam najdete trochu inspirace podle zdravotního stavu dítěte. http://www.ordinacehaman.cz/…5%AFjmu.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3671
20.9.17 06:37

@kacuch my jsme měli přenáší se špatně upraveným kuřecím masem ale dr. Řekl ze i veprove tuto bakterií může mít. no dietu jsme měli dlouho bez mléka A mléčných výrobků 3-4 týdny. :roll: mala měla v tu dobu 1.5 roku. přenáší se kontaminaci takže ze skolky to muze mit v pohodě staci si sednout na infikovany záchod po nekom chytnout za kliku dat ruku do pusy a je vymalováno. Ve skolce bych to rekla bohužel znam par rodicu co jsou schopni dat dítě se salmonelou do skoly :roll: zvýšená hygiena a ne do kolektivu. A fskt se přenáší jen kontaminaci ne vzduchem…křeče v břiše jsou u tohoto typu bakterie obvyklé a po jídle břicho může bolet víc. holt tu dietu budete muset vydržet piškot Zelenina brambor banány suchary…ja se nakazila v kfc 8o a malá zřejmě jak v tu dobu všechno ochytavala kliku apod.to chytla taky..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6865
20.9.17 07:57

My s tímto bojovali v létě malý dva roky, měl to z masa kuřecího. Dr také nasadila dietu ale malý silně bojkotoval a raději byl úplně hlady kdy ni už nejedl pátý den šla jsem zpět k dětské a ta říkala když nechce dietu raději at kg normálně, lepší než vůbec nic. A světe div se au. S jídlem nebo bez bylo mu úplně stejně. Takže za nás to šlo i bez diety a malý měl aspoň sílu. Teď už máme i výsledky čisté ale stejně po každém jídle si malý stěžuje chvíli že bolí bříško, je to prý běžná reakce která může trvat i dva měsíce než se celé zažívání zcela upraví

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6865
20.9.17 08:06

A k tomu přenášení ohledně kolektivu dítě je infekční po celou dobu co má průjem, až je bez a i kontrolní stěry jsou zcela čistě je v pořádku a může do kolektivu, opravdu stačí aby navštívil toaletu po utření dupky sáhl na prkynko pak se chytí druhé a už to může dostat, infekční je právě ona stolice jinak to přenést nejde, ale to vás určitě kontaktovala hygiena a všechno vysvětlila ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4396
20.9.17 10:36

Tak malý měl rok a půl, takže si nestěžoval. Celkově to zvládl fakt dobře na to, co jsem o tom četla. Hlavně laktobacily dávej, to hodně pomáhá :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6865
20.9.17 11:38

@sarink tak to jste měli super, malého to trápilo měsíc, a první dva týdny kakal co pár min, poslední týden už dokonce jen krev :( bylo to strašné, i teď když už má výsledky zcela v pořádku, po jídle ještě bříško pobolívá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
20.9.17 17:52

@brumi ano,hygiena me poucila a vzhledem k tomu, ze nemaji hlášeny vic případů, tak to asi ze skolky není. Otazka je, jestli rodiče jsou tak dusledni a jdou s ditetem pri prujmu na výtěr. Jinak ja vubec v dobe nakazeni kuřecí nedelala, takže jsme se zdroje nedopatrali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
20.9.17 17:54

@sarink davam davam, ale nevim co mam čekat. Děsí me predstava, ze budem mesic doma, žádný kroužky apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6865
20.9.17 18:07

@kacuch třeba právě někdo kdo toho bacila měl, nedbal na opatření a nakazil se úplně někde jinde :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8917
20.9.17 18:25

Můj (16 měsíců) to chytil teď v srpnu a dietu měl jenom ty první dny kvůli průjmu.. Pak mi všichni řekli, že jestli už nemá žádné potíže, tak může jíst všechno :nevim: Při minulém výtěru to tam ještě bylo, na další půjdeme asi zítra nebo pozítří

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
20.9.17 20:13

@Correy a jak dlouho uz se lecite?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
20.9.17 20:16

Je vůbec šance, ze by byla zdravá do měsíce? Ted se dva týdny stridaj babičky a osetrovny je jen 9dni.Jak to udělám dal teda vůbec nevim :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí