Režim u 4letého dítěte

Anonymní
5.2.25 01:43

Režim u 4leteho dítěte

Ahoj holky chtěla bych se jen zeptat jak to u vás chodí jaké mají vaše děti ve 4 letech režim 🙂

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
53190
5.2.25 07:24

No budila jsem je kolem 7, školka, v 15 vyzvednout a většinou nějaké hřiště nebo jsme šli domů. Do postele jsem je zaháněla kolem 20.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Eva2610
5.2.25 07:32
@Anonymní píše: Více

No, nevím, co přesně by tě zajimalo. Naše čtyřletá dcera vstává po páté hodině, obleče se, nasnída, vyčistí si zuby - to dělá všechno s mladším bráchou. Pak jedeme buď do školky nebo k babičce nebo jsme doma. Pokud jsme doma, tak si hrajou, něco vyrábíme, vaříme, cvičím, tancime a tak, dopoledne svaci ovoce asi v 9. V 11 - 11.30 obedvame, ve 12 jde spat a spi tak do 13.30-14.00. Pak většinou jdeme ven, podívat se k babičce, pak přijde domů manžel, v 17.00 večeře, hrajou si, uklízíme hračky, 19.30 do vany, kazdyho zvlášť uspavame, dcera obvykle tak ve 20.05 spí.

Když jde do školky, tak jde na 6.15 (nemusí, chce tam být první), vyzvedávám 14.30. Do školky chodí cca 3× týdně. Když jde k babičce, odjíždíme v 6 z domu, vrací se v 18.

Příspěvek upraven 05.02.25 v 08:57

• Citovat
  • Upravit
1735
5.2.25 07:55

Vstát, snídaně, zuby, školka
Vyzvednutí ze školky, buď jdeme domů, na hřiště a nebo na prochazku. Pak si doma hrají, malují, uděláme logopedii. Večeře, vana pohádka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2272
5.2.25 08:01

U nas je teda jeste trochu nesamostatno i na 5 letech.

Budime nekdy po 6 rano, pomahame oblect, protoze jak je rozespaly, tak by z toho byl akorat hysterak. Pak nahanime na snidani a odjezd do skolky v 7:20. Tam je do 5 odpoledne. Navrat domu, trochu si hraje, pak se ucime logopedii nebo nacvicujeme grafomotoriku. Nasleduje pohadka pred veceri, v 8 zaciname nahanet na pyzamo, zuby a nakonec spani v 9.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5314
5.2.25 08:11

U nás to bylo vstávání nějak před 7, na půl 8 do školky, vyzvedávala jsem kolem 3, odpoledne jsme většinou chodili ven, 6-v půl 7 večeře, pak koupání, zuby a cca v 19:30 v posteli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
438
5.2.25 08:44

Nemáme 4 leté dítě, ale 3 leté a režim bude mít pořád stejný, dokud nebude chodit do školy.
Vstává v 5:00, snídaně, hygiena, uklidí si hračky, vezme co chce do školky a v 5:50 jedeme do školky.
V 15:45 vyzvedávám ze školky, dle počasí jdeme domů pěšky třeba přes park/ náměstí, to jdeme zhruba hoďku, cestou mi řekne, co dělali ve školce. Doma si uklidí batůžek, připraví věci do školky na další den(oblečení) a hrajeme si spolu ( lego, stavíme koleje, vaříme, čteme, máme různé skládačky atd..). Pak ho nechám chvilku samotného, nebo jde za tátou. V 18h koupání, v 18:30 večeře, vyčistit zuby večerníček a po večerníčku spát.
Nemáme moc času s ním něco vymýšlet.
O víkendu vstane kolem 6h, snídaně, hygiena, chvilku si hrajeme společně, pak jde kolem 10h na procházku s tátou, ve 12h oběd, někdy spánek po obědě do 15h, svačinka, něco spolu děláme, nebo se díváme na pohádku, pak zase něco podnikne/me s tátou.

Příspěvek upraven 05.02.25 v 08:45

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1552
5.2.25 08:44

Ráno nejpozději v sedm vstává -hygiena, obliknuti, snídaně
8,00 -12,00 školka
13,00-15,00 procházka po návratu domů svačina
Pak její program
Kolem 16,30 cvičení (fyzio)
Pak její program
18,00 se jde vykoupat
Večeře
Chodí spát ve 20,00

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6443
5.2.25 11:31

Všední den:
Vstane kolem 7, dostane jogurt a oblečení, nasnída se, obleče se, jde do koupelny - wc, zuby, vlasy (tam vyžaduje většinou nějakou dopomoc). Do školky jdeme na 8. Po 3 hodině vyzvedávám, 3 dny v týdnu jedeme rovnou na kroužek a vracíme se po 18 hodině. Jinak podle nálady mojí, hřiště, procházka, nákup, herna…ale vetsinou už chce domu procházkou přes jednotu, už je ze školky vyhraná dost a chce si pohrát doma sama podle sebe. Po 18 hodině vana, večeře, když stíhame, tak televize, zuby a ve 20 do postele.

O víkendu se jí to cca o hodinu posunuje, to vstávání a usínání, tj vstava v 8 a spát jde po 21. Co se týká jídla, snažím se držet podobný režim jako ve školce, žádné že mají celý den přístup k jídlu, protože to byl chaos a před obědem se nacpaly svačinou a podobně. Jinak jestli je o víkendu doma v pyžamu je mi jedno, to ať si řeší sama. Já jen koukám aby jedly, pily a cistily si zuby. Taky se snažím, aby si po sobě uklidily hracky a pomohly mi uklidit nějaký binec doma a třeba se sušičkou. Jinak jezdíme na návštěvy a výlety.

Úplně bez režimu to u nás nejde, protože dítě se celý den válí na gauči a je v depresi. A já právě taky. Školka nás naučila :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí