4letý syn nic neumí

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
29.1.25 01:10

4lety syn nic neumí

Ahoj holky jsem už v rozpacích :( malej bude mít 4 roky teď v březnu a neumí vůbec nic. Ani nejí nutim ho jíst ale i tak prostě nic párkrát si do něčeho kousne a toť vše. Neumí ani pořádně mluvit. Nechce si vůbec čistit zuby už je má i zkažené umívat si ruce pred jídlem i když jdeme z venku domu taky ne, několikrát se počura i přes den i když plenky nenosí a někdy si dojde na nočník sám i bez toho aby mi o to řekl ale kakat to ještě neumí a ani nechce do nočníku jen do pleny. Neumi se vyjadrit k ničemu neumí moc mluvit. Jen řve celej den a dělá nepořádek nic víc :( trápí mě to hodně nevím co mám už vůbec dělat snažím co mužu za chvíli půjde do školky a bojím se že to nezvládne ani on ani já :( potřebuji nějakou radu.. mám pocit že je nevychovaný :( bojím se až bude ve školce jak to bude probíhat :( chtěla bych se jen zeptat mám jít s ním třeba k psychologovi nebo logopedie.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3722
29.1.25 01:41

Tys ho nezvládla naučit základní dovednosti a má to za tebe udělat psycholog?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2948
29.1.25 04:33

Tak jako já úplně soudit nebudu, protože nevím, jak to u vás probíhá, jestli to je nedostatečná výchova nebo má to dítě nějaký objektivní problém, kvůli kterému mu nejde ani zvládání základních dovednosti…Co vývoj doteď? Co říkal pediatr na tříleté prohlídce?
Jinak třeba zuby mu holt musíš čistit ty, tam není o cem :nevim: I kdyby si je uměl posmudlat sám, v tomhle věku potřebuji minimálně dočistit od dospelaka. Stejně tak s tím mytim rukou - dohlížet, pomáhat. To jsou věci, přes které moc vlak nejede no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5080
29.1.25 04:59
@Anonymní píše: Více
Ty jsi troll nebo je to jen provokace :roll:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
29.1.25 05:38

Čtyřletý se rozpovídal až ve školce více. Zuby si čistí bez debat. Neexistuje, že se někomu z dětí nechce. Jí sám cca od roka. Stále sice pomaleji oproti sourozencům, ale jí. Pracovala bych na úplném odstranění plen. Mytí rukou učí rodič. Že moc nemluví, to beru. Ale jinak to jsou věci, které učí rodič. A pokud nejde o mentálně postižené dítě, tak to je prostě zanedbání péče. No psycholog by možná pomohl, pokud by totiž nezjistil mentální retardaci apod., tak by mu došlo, že to je zanedbáním, poslal by OSPOD s tím, že v pěstounské péči bude mít šanci vše dohnat. A úplně si nemyslím, že by o nějaké postižení šlo. Nepíšeš, že bys to s ním denně zkoušela a přesto by to nezvládl. Naopak píšeš, že nechce, tak ho nenutíš, vlastně ani nejí. Ono se se zkaženými zuby jí blbě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2948
29.1.25 05:59

@Fiveone : píše, že jíst nutí…ale musela jsem to číst několikrát. Ono při vší úctě z toho psaného projevu matky zrovna vysoká inteligence taky nečiší, na druhou stranu zvažuje odbornou pomoc…já bych řekla, že je na místě, aby se zjistilo, zda fakt neni ve hře nižší intelekt nebo nějaké vývojové opoždění z objektivních důvodu…
Mě třeba zarazil i ten nočník ve 4 letech, vždyť se mu na tom musí sedět hrozně blbě, nebo nevím, jestli už si to blbě pamatuji, mám děti už školního věku, ale 3+ mi přijde, že už se na to ty děti ani moc nevejdou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30384
29.1.25 06:27

Jak jsi na tom ty? S návyky, vzděláním, dovednostmi. Jablko obvykle daleko od stromu nepadá, nic ve zlém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15079
29.1.25 06:39

Bez k pediatrovi at ti napíše doporučení k odborníkům. Jestli je kluk opožděný nebo nevychovaný asi těžko posoudíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
29.1.25 06:45

A dětská doktorka a zubařka na to říkají co? Vždyť psychomotorický vývoj se posuzuje už v 18m a prakticky na každé kontrole, k zubaři máte chodit od prvního prořezaného zubu. Nevěřím, že tohle není troll :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4148
29.1.25 06:59

Na myti rukou neni nic k uceni. Pred jidlem si pujdete umyt ruce spolu, po prichodu zvenku spolu atd. To same zuby. Oba kartacek do ruky, pustim pisnicku o cisteni zubu a cistite, pak mu to prejedes jeste ty. Delate spolu nejake aktivity? Jak travite cas? Tvorite, ma nejaky krouzek, sportujete? To vse dite rozviji. Cteni, malovani, lepeni, strihani. Barvy by mel umet minimalne ukazat stejne. Porad se s pediatrem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.1.25 07:08

To mi připomíná jednu,,mamku,, od nás z města. Na kluka kašle, ten nemluvi, neji, vlastně nic nezná. Jsou věčně doma, max jdou do krámu nebo na urad.On si hraje se psem, takže umí akorát štěkat a ji jen mlíko, sušenky a občas kousek rohlíku. Bude mu pět, pleny má doteď. Začala se na popud okolí zajímat sociálka, tak se to snaží uhrát na autismus. Možná kdyby mu venovala čas místo cumeni do mobilu a hulení by něco uměl :nevim:

• Citovat
  • Upravit
407
29.1.25 07:55

Skoda ze ten maly nema zadne rodice nebo prarodice, kteri by ho vychovali. Takovy vlci dite, no neboj, od prvni tridy dostane asistentku pedagoga a bude postrachem vsech ucitelek a ucitelu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35715
29.1.25 08:09

Tak otázka, jestli je zanedbaný, nebo má nějakou poruchu. Ale to jsi měla asi řešit dřív jak ve 4 letech.
A zuby nečistí dítě, ale ty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
537
29.1.25 08:19

Ve 4 letech už bys asi měla vědět, jestli má nějakou poruchu. Co na jeho vývoj říká pediatr? :think: Teda minimálně to, že má ve 4 letech zkažené zuby není jeho chyba, ale tvoje. Jinak nepíšeš co všechno jsi zkoušela, jak se mu věnuješ. :nevim: 4 roky, každý den příjdete z venku a jdete si mýt ruce a on si je mýt odmítá? Dvakrát denně mu čistíš zuby a on proti tomu i po 3 letech (co má zuby) stále bojuje? Ptáš se ho často jestli se mu nechce čůrat, chválíš ho když je to do nočníku a on se přesto počůrává do kalhot? No pokud si myslíš, že děláš všechno dobře a přesto je to tak jak to je, nejspíš tam bude nějaký problém. Jen mě tedy udivuje, že ve 4 letech ještě není diagnostikovaný (nebo minimálně sledovaný), jeho vývoj byl podle pediatra celou dobu v normě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí