Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Mate tam nekdo dite? Jake mate zkusenosti?
@WSMS píše: Více
Já ne ale kamarádka měla a dítko bylo spokojené, nicméně potřebovalo odklad skrz celkové „nedozrani“.. ale je to dítě od dítěte..
Byla jsem tam na praxi. Nikdy bych tam své dítě nedala. Jsou tam super věci, se kterými souznim, ale převažují ta negativa. Pro mě. Pro někoho, kdo si v alternativach libuje, to je asi ok. Nicméně je pak skoro nutné pokračovat na waldorf ZŠ anebo dát diteti odklad a dát ho třeba do přípravky nebo s ním předškolní přípravu jet doma.
Mě hodně zarazilo, že oni nemají vůbec pastelky ani žádný jiný výtvarný potřeby. Jen speciální voskovky do dlaně. Vůbec netrenuji úchop, to prý až v první třídě. Tam je to celkově posunutý, ve školce nic, v první třídě dělají to, co se běžně dělá v předškolácích, číst se naučí až ve třídě.. ve skolce nebyly v podstate skoro zadny běžný hračky, byly tam velký kostky, kuchyňka, jedno auto, par monte „hracek“.. vše bylo ze dřeva, což je super, ale ono to nebylo ani nabarveny, celá třída byla hnedo hnědá… Žádné výtvory dětí, výzdoba byl strom na zdi. Prostory byly velký, krásný, šatna se mi moc líbila. Ale celkově prostě negativní dojem. Ty deti tam byly jak ovce, samy nesměly na záchod, samy se nesměly napít, nic. Jedlo se hromadně, pilo se hromadne, curalo se hromadně… na jednu stranu byli všichni „poslusni“, ale tak nějak děsivě.. za mě prostě ne.
@Midaku super dekuji to mne nejako ujistuje ze waldorf asi ne. Moc dekuji.