4letý syn nic neumí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4354
29.1.25 08:24

Hmm, tezko rict… muze byt problem ve vychove, muze byt problem v diteti…anebo oboji naraz

me zarazi ze zakladatelka pise ze si mysli ze je nevychovany, no tak asi ano, matka co se diteti venuje a presto nic, tak tady vetsinou plasi ze se boji autismu apod. (a o nevychove mluvi lidi v okoli do problemu nevidi :cert:)

urcite chvalim snahu o hledani pomoci :potlesk: :potlesk: :potlesk:, asi bych sla pres pediatra, kdyz je tezke rict co se zde deje a proc?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
29.1.25 10:01

Asi bude po tobě, písemný projev by tomu odpovídal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.1.25 10:02

Řešit to ve 4 letech :zed:

• Citovat
  • Upravit
1360
29.1.25 10:25

Urcite to neni standardni, zrejme mu neco bude, co je treba resit. Takze smer prakticka, nasledne psycholog a logoped a co nejrychleji…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1000
29.1.25 10:42

Skoda, ze zakladatelka neodpovida…

Dost by me zajimalo, jak se situace resila do dnesniho dne. S odborniky asi tezko, ze?

Ze si necisti zuby a nemyje si ruce?
Zuby prece musi v takto nizkem veku cistit rodic. Dite rekne, ze zuby cistit nechce a ty je proste nevycistis? Kdyz prijdete domu, to jako nejdete vsichni automaticky do koupelny umyt si ruce? Dite nevidi rodice, si myji ruce a neopakuje po nich? 8o

Ze se pocurava?
Co na to pediatr? Vzdyt muze jit o tolik problemu od psychologickych, mentalnich az po nefrologicke.

Ze nemluvi?
OK. Muj syn ve 4,5 letech taky spatne mluvi. Ale situaci davno resime a mame potvrzene, ze jde „pouze“ o opozdeny vyvoj reci prosty. Intelekt ma naprumerny, na neurologii i foniatrii vse v poradku. Dojizdime na logopedii, trenujeme doma…

Kazde dite je jine a ma jinou rychlost vyvoje, schopnosti apod. Ale u vas jde o tolik problemu najednou, ze bud jste situaci zcela podcenili nebo zanedbali. Pripadne trolling?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28948
29.1.25 10:46

Já tě teda nepovažuju za trolla, ale měla bys to urychleně řešit s pediatrem, at ti napíše žádanku k psychologovi, pak k zubaři a řešit zuby (třeba nechce jíst kvůli bolestem zubů). Počítej s tím, že všude jsou čekací lhůty a zuby stojí hodně peněz… takhle ti ho ani do školky nevezmou, popř ho hned vyřadí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
438
29.1.25 11:47

Přijde mi, žes ho zanedbala.
Ale zase nepíšeš co si s ním dělala, jak si ho učila apod.
Jako neříkám, mám syna (3 roky) a neumí úplně vše, ale rychle se učí. To že neumí úplně vše beru dle toho, jak začal chodit do školky. Tam se projevil, není opožděný, rychle se učí, ale třeba v oblékání je jak dva a půl letý dítě.
Co začal vnímat, lézt atd., tak jsem s ním denně stavěla kostky( dřevěné, lego apod.), učila zvířata ( ukazovala v knížkách, venku, dělala zvuky), učila rodinu, házeli jsme míče do kbelíku, učila řikanky, předváděčky, skládali puzzle apod. I kdyžmě to nebavilo, tak každý den jsem se mu aspoň dopoledne věnovala a odpoledne si hrál sám. Od 2 let si zuby čistí sám, jen mu je pak ještě přejedu, jí všechno (posadila jsem do židličky, všeho nechala, vše vypla a prostě jsme jedli).
Ohledně plínky, léto je na to nejlepší, tak jsem naučila toho svého- pořád jsem se ptala, zda nepotřebuje čůrat, zda nepotřebuje dělat bobíky. Hodně pomohlo to, že venku začal čůrat u stromků s jinými dětmi, chtěl to dělat jako ostatní.
Ale pokud chodíte na preventivky, tak tam by se mělo zjistit, zda někde není problém, nebo si to mohla říct sama doktoru, že něco.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
144
29.1.25 13:00

Preventivní prohlídka je ve 3 letech. A dcerka teda naprosto odmítala mluvit. Doktor se ptal tedy mě co řekne/neřekne. Další je v 5 letech. Tím chci říct, že na preventivce nemusí nic zjistit. Zakladatelka sama musí oznámit problém.
A zuby, mytí rukou…když nechce, tak hold musí rodič.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
438
29.1.25 16:00

Tak myslela jsem to tak, že pokud pravidelně chodila s dítětem k Dr., tak sama mohla říct, že se něco děje a i sám Dr. by měl poznat, že je něco v nepořádku. Prostě to dle mého názoru zanedbala(mytí rukou, zuby..), nebo viděla, že je něco špatně, ale bála se to řešit, nebo to nechtěla vidět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4354
29.1.25 17:39
@Rézina7 píše: Více

ja zas videla rodinu kde dite mel „v hu.be“ otec pripadne jeho matinka, a pro ne to byl nevychovany parchant bez ohledu na to jak to male dite bylo a cim bylo starsi tak se problemy jen kupily… a matka? z nejakeho duvodu se tomuhle postoji nebranila, bud ji to bylo jedno nebo ji tatinek ditete nemel problem pretahnout taky…
bylo to smutne…

to jen k tomu ze slova ze je dite nevychovane z ust matky jsou zvlastni a v tehle diskuzi me to vyslovene zaujalo :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1239
29.1.25 17:44
@Anonymní píše: Více

Trolololo lalala. Ale dobrá práce, jako když se přehodí slepicím zrní a ony začnou klovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76938
29.1.25 17:53
@Housenkaromca píše: Více

máš pravdu :palec: 98 % anonymních diskusí tady je troll, hlavně poslední dobou, co Mafra poručila adminkách, že nesmí anonymy odtajňovat,
ještě je teda možnost, že zakladatelky synek je po ní, každému v apatyce nebylo naděleno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1239
29.1.25 17:58
@stinga píše: Více

Bez těchto jakoby pobuřujících diskuzí by tu nic nebylo, takže to tipuji za účelově založené diskuze samotným emiminem. Někdy jsou to i tak dobrá témata, že něco napíšu i když je mi to jasné, co je to za diskuzi. Ale musím se smát, jak se vždy slétnou pobouřené diskutující.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76938
29.1.25 18:01
@Housenkaromca píše: Více

to máš pravdu, tyhle diskuse vždycky táhnou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.1.25 18:22

Děkují za odpovědi, on má totiž i přehozený spánek takže celej den skoro prospí a v noci je aktivní, je zavisly na mobilu i když mu ho vezmu zakažu tak hned okamžitě řev. není zas takový troll umí barvičky umí zvířatka pojmenovat i řekne třeba kráva dělá búú umí si i hrát. zkoušeli jsme spolu čistit zuby ale on se nenecha to bych ho musela přivázat on si vezme pastu a všude jí rozmaže. možná jsem asi zanedbala protože to je moje první dítě takže žadne zkušenosti :( je mi z toho hodně smutno :( dá se to nějak napravit když tomu dám maiximum a budu se mu plně věnovat na100procent dá se to nějak ještě zachránit.

Příspěvek upraven 29.01.25 v 18:29

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí