Řezná rána - krvácení

Anonymní
9.11.11 07:23

Řezná rána krvácení

Ahoj, chci se zeptat, včera mi prolétla ruka skleněnou výplní dveří a pořezala jsem si na více místech ruku. Nejvíc na malíčku. Vypadalo to, jako jenom malá rána, ale krvací to po sundání náplasti i teď po více než 12 hodinách… Co s tím? Musím s tím na chíru, nebo se to ještě zatáhne?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20662
9.11.11 07:25
Anonymní píše:
Ahoj, chci se zeptat, včera mi prolétla ruka skleněnou výplní dveří a pořezala jsem si na více místech ruku. Nejvíc na malíčku. Vypadalo to, jako jenom malá rána, ale krvací to po sundání náplasti i teď po více než 12 hodinách… Co s tím? Musím s tím na chíru, nebo se to ještě zatáhne?

Jestli se to krvácení nespustilo tím,že jsi sundala tu náplas a tím vlastně tu ránu otevřela.A protíkalo ti to i přez tu náplast?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5misa6
9.11.11 07:27

Tak si nemoč ruku ve vodě,a nechej to ať to sroste.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.11.11 07:34

Ve vodě? To bych se načekala, ono je to hluboký :mrgreen: Náplast proteklá nebyla, ale ani nebyla přilepená :nevim:

• Citovat
  • Upravit
5misa6
9.11.11 07:43

NEMOČ ruku ve vodě,ať ti to nezmokvá.Jinak ti se ti to nezatáhne nikdy.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.11.11 07:46

Já to nemáčím, včera jsem to umyla vodou a polila kysličníkem. Ted jsem jen vyměnila náplast…Se bojím, aby to zarostlo a nezůstala mi tam díra :cry:

• Citovat
  • Upravit
11689
9.11.11 07:59

Ahojky, dej si na to radši obvaz, nech to tam aspon 6 hodin, mělo by to přestat téct a neboj, já si takhle uřízla kus lůžka na prstu, bylo to hodně hluboké a zarostlo to. Jo a kdyby ti z toho teklo nějak moc krve, nech si to radši zašít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2673
9.11.11 08:23

Stáhla bych to pořádně fáčem,až by to přestalo téct,tak bych to odmotala.Ať se to může hojit.Kdyby to nepřestalo asi bych jela na chirurgii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2458
9.11.11 08:48

Jestli rana neni hluboka a vytika z ni krev pomalu, tak to prelej kyslicnikem-ranka se stahne a pak to osus a prelep maslickama, jestli vis jak se to dela, jestli ne tak navod zde-http://www.pralek.cz/naplastovy_steh/

Nekdo ma proste mene koagulacnich faktoru a rany mu krvaceji dele, anebo se to deje po kave, alkoholu, vyssim tlakem atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
9.11.11 09:03

dala bych kdyztak naplastovy steh - maslicku (vystrihnes maslicku z naplasti bez polstarku a nalepis tim uzkym mistem na ranu tak, aby se neotevirala). Potom jeste prekrejt nejakym polstarkem a moc casto nevymenovat kryti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.11.11 09:16

Na ten steh jsem teď koukala, ale to nespojím, mi tam kus chybí, mám to asi 4mm od sebe. Ale ještě mě uklidněte že mi nehrozí tetan, když to bylo sklo doma za dveří… Nejsem očkovaná kvůli těhu a kojení… :cry:

• Citovat
  • Upravit
43035
9.11.11 09:23
Anonymní píše:
Na ten steh jsem teď koukala, ale to nespojím, mi tam kus chybí, mám to asi 4mm od sebe. Ale ještě mě uklidněte že mi nehrozí tetan, když to bylo sklo doma za dveří… Nejsem očkovaná kvůli těhu a kojení… :cry:

jestli jsi byla nekdy ockovana, tak dost mozna protilatky jeste mas, oni tedka ty intervaly preockovani prodluzuji. Bakterie tetanu najdes v hline, trusu dobytka a podobne - tak se rukou v nicem takovem nehrabej.
Tak to hlavne moc casto neprelepuj, pokud bys to nemusela macet, tak by bylo dobre vydrzet treba 3 dny. Neni taky spatne mastne kryti - to by ti prodali v lekarne, ctverecek mastneho tylu, co se da na ranu pod naplast - pak se to neprilepuje a muzes vymenovat tu horni nasakavou vrstvu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.11.11 09:27

Pudoslavo děkuji. očkovaná jsem byla ve 14 letech a pak na mě doktorka zapomněla a je mi 32 :oops: .Tak nevím, asi chráněná nebudu, ale taky nehodlám strkat nikam ruku. Přijde do styku jen s výkaly mimina a tam snad nebezpečí nehrozí :oops:

• Citovat
  • Upravit
2458
9.11.11 09:53

Ockovani proti tetanu se prodlouzilo z 10 na 15 let co se tyce te rany tak jeste muzes zkusit framikoin pudr, hoodne zasypat, anebo se daji poridit i jine podobne pripraky slouzici na zasypani sirsich s hlubsich ran.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
9.11.11 10:39

do ran bych teda zadnej pudr nesypala. ucili nas, ze na mokre patri mokre, suche na suche. Pudry namokrem vytvori skraloup, pod kterym se mnozi bakterie. Kdyz uz framykoin, tak masticku, ale podle me by melo stacit udrzovat to ciste, pripadne vyplachovate betadynou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí