RH faktor

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5270
11.3.12 11:48
mončíček píše:
Luciet2 píše:
ahojky holky taky se v tom nějak nevyznám jsem RH - a gyndař mi řekl že mi ve 28.týdnu musí ten rh faktor píchnout kdyby náhodou mimi mělo rh+ aby ho tělo nehctělo vyloučit jako nemoc!!je to tak ?
já sem ted podruhé těhu, a taky mi to dr. říkal, že se to píchá, ale u prvního před třemi lety to ještě něbylo.

To je celkem nový přístup. Dříve se to opravdu píchalo až po porodu (a někde se to tak dělá i teď- já jsem také -,oba synové jsou + a protilátky jsem dostala také až po porodu). Ve výsledku moc velký rozdíl není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3126
11.3.12 11:51
janisi píše:
mončíček píše:
Luciet2 píše:
ahojky holky taky se v tom nějak nevyznám jsem RH - a gyndař mi řekl že mi ve 28.týdnu musí ten rh faktor píchnout kdyby náhodou mimi mělo rh+ aby ho tělo nehctělo vyloučit jako nemoc!!je to tak ?
já sem ted podruhé těhu, a taky mi to dr. říkal, že se to píchá, ale u prvního před třemi lety to ještě něbylo.
To je celkem nový přístup. Dříve se to opravdu píchalo až po porodu (a někde se to tak dělá i teď- já jsem také -,oba synové jsou + a protilátky jsem dostala také až po porodu). Ve výsledku moc velký rozdíl není.

takže i kdyby na to u syna nedej Bože zapomněli, a on byl rh+, tak se to ještě ted v tom 28tt zachrání a stačí to až ted? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5270
11.3.12 11:58
mončíček píše:
janisi píše:
mončíček píše:
Luciet2 píše:
To je celkem nový přístup. Dříve se to opravdu píchalo až po porodu (a někde se to tak dělá i teď- já jsem také -,oba synové jsou + a protilátky jsem dostala také až po porodu). Ve výsledku moc velký rozdíl není.
takže i kdyby na to u syna nedej Bože zapomněli, a on byl rh+, tak se to ještě ted v tom 28tt zachrání a stačí to až ted? :think:

No, pokud by na to opravdu zapomněli a syn byl +, tak byste (s velkou pravděpodobností) měla pozitivní protilátky a oni už by teď věděli, že je problém. Na začátku těhu se dělá screening protilátek…a už ten byste měla špatný. Ta injekce co vám chtějí dát teď je kvůli miminku, které se má narodit.
Jen pro upřesnění, ta krevní skupina u dítěte se dělá přímo z pupečníkové krve odebrané hned po porodu. Maminkám Rh - se to dělá automaticky. Ani o tom nemusíte vědět. Takže je možné, že syna vyšetřili a měl -, tak se to dál neřešilo. Až budete mít někdy jeho kartu v ruce zkuste se tam podívat,jestli ji tam nemá. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2195
11.3.12 12:12

no mému miminku v bříšku žádný testy nedělaly…prej mi prostě musí píchnout ten rh faktor

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5270
11.3.12 12:17

…teďse to dává preventivně, právě už před tím porodem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3126
11.3.12 12:26
janisi píše:
mončíček píše:
janisi píše:
mončíček píše:
Luciet2 píše:
takže i kdyby na to u syna nedej Bože zapomněli, a on byl rh+, tak se to ještě ted v tom 28tt zachrání a stačí to až ted? :think:
No, pokud by na to opravdu zapomněli a syn byl +, tak byste (s velkou pravděpodobností) měla pozitivní protilátky a oni už by teď věděli, že je problém. Na začátku těhu se dělá screening protilátek…a už ten byste měla špatný. Ta injekce co vám chtějí dát teď je kvůli miminku, které se má narodit.
Jen pro upřesnění, ta krevní skupina u dítěte se dělá přímo z pupečníkové krve odebrané hned po porodu. Maminkám Rh - se to dělá automaticky. Ani o tom nemusíte vědět. Takže je možné, že syna vyšetřili a měl -, tak se to dál neřešilo. Až budete mít někdy jeho kartu v ruce zkuste se tam podívat,jestli ji tam nemá. ;)

jste moc hodná, děkuji :hug: no právě sem to hledala všude i u jeho dr. a nemá to v kartě :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1836
11.3.12 13:12

Holky, mně U Apolináře (a následně i můj gynekolog) řekli toto: já jsem Rh-, malý byl Rh+. Teď se nic nedělo (první těhotenství není nijak ohroženo), ale injekce se píchá preventivně (tudíž až PO PORODU), kdyby i následující mimčo bylo + (což může, ale také nemusí být), protože by mohl nastat problém, že by ho moje tělo napadlo (ta injekce „vynuluje“ veškeré info o protilátkách - tak polopaticky mi to bylo řečeno ;-) ). Ale prý i tak ta pravděpodobnost není veliká - muselo by se nějak moje tělo setkat s jeho krví, což už samo o sobě by bylo při nějaké komplikaci, kterou by pak jen rozdíl faktoru zhoršil.

Takže těhulky, prvorodičky, určitě klid!!! :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
648
12.3.12 08:14

A ještě bych se chtěla zeptat,když po porodu budu chtít znát krevní skupinua RH faktor svého dítěte dozvím se jí nebo si musím o to zažádat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101710
12.3.12 08:16

Já bych řekla, že budeš muset požádat a možná si to i zaplatit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
808
12.3.12 08:26

Mě aplikovali protilátky ve 28tt-Rhesonativ… :) Nyní jsem ve 31tt.. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
648
12.3.12 08:36
j.a.n.i1 píše:

a oni nedělají novorozenci nějaké krevní vyšetření?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
808
12.3.12 08:41

Já vím,že mám krevní skupinu B-negativní včetně problém s protilátkami :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
648
12.3.12 08:49
Pavučinka píše:
Já vím,že mám krevní skupinu B-negativní včetně problém s protilátkami :think:

a jak jsi to zijstila?To ti řekli?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101710
12.3.12 08:53
Marketink píše:
j.a.n.i1 píše:

co vím, tak u Rh+ ne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
648
12.3.12 08:56
j.a.n.i1 píše:
Marketink píše:
j.a.n.i1 píše:
co vím, tak u Rh+ ne…

Tak kdybych byla Rh- tak to zijstim jakou ma skupinu a Rh faktor?A kdyz teda mam Rh+ tak to nezijstim a budu si muset o to asi z vetsi pravdepodobnosti zazadat :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí