Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Taky jsem brala RC ch5 4×5kuliček a došlo ke zlepšení,ale ne na dlouho.Takže je mlíčka tak tak.Bylo mi i řečeno,že to nemám brát déle jak týden,jinak může dojít k opačnému procesu.Tak nevím jak to tedy vlastně je a co by bylo nejlepší… ![]()
Ahoj mamči,
může se u těchto homeopatik pít normálně i bylinný čajík pro kojící maminky? Známá mi říkala, že prý raději né. Díky moc
Ahoj,
beru tato homeopatika ráno večer 5 kuliček po dobu dvou dní. A pak zase když je nutné. A normálně u toho bez problémů piju čaj pro kojící ženy
![]()
Ahoj holky, pomohlo vám na zvýšení laktace ricinus communis 5 ch? díky za info
Ahoj, jak se vlastně užívá Ricinus Communis, nechá se rozpustit v puse, nebo se polyká celý? Nenašla jsme to nikde. A prej se nesmí brát do ruky? Jenom rovnou do pusy. Děkuji za rady.
Ahoj, ja brala na rozjeti laktace 3 kulicky po hodine, zqbrqlo to temer ikamzite. K tomu kojici caj a mliko ze.mne teklo proudem. A kdyz bylo mlecka hodne malo, tak homeo, a po kojo odsavat, popripade se zamyslet jestli neni problem treba u miminka. Ja si myslela ze mam malo mlicka a proto ma mala problemy. Opak byl pravdou, mala mela zazivaci problemy a malo jedla a tudiz se. delalo malo mlecka…
Ano homeo se nesmi vzit do ruky. Jak mas ten obal tak s nim jde otacet. Tak si potrebnou davku naotacis do toho vicka a vysypes do pusy…snad je to srozumitelne ![]()
A jak dlouho se to smí užívat holky? Až se mlíčko rozjede tak ukončita pak kdyby se zase nedělalo tak znova?
Zdravim jenom bych ráda doplníla informaci, na kterou jsem byla upozorněná lékarnicí měly by se cumlat na lačno a po užití 20min nejíst a ani nepít a jinak nesmí přijít do styku s mentolem (zubní pasta, žvýkačky, atd.) ten účinek ruší. Přeju úspěšné kojení. A co se týče odstavení vše co má 15-a více CH laktaci zastavuje ![]()
Potřebuji poradit, prosím obnovte někdo diskuzi.
Holky mám doma holčičku 10dní staruo, koupila jsem si racinum communis 5ch, na rozjetí laktace, ale malá je spáč, není schopná to mlíčko vytáhat. Chci se zeptat jak rychlí je učinek, kdy před kojení to brát, mám strach abych toho mlíka pak neměla moc, když malá není sachopná to ujíst, ale to bych asi odstřikala. Poradíte prosím, kojím poprvé, u prvního se mi to nepovedlo. ![]()
Holky, mám dotaz. Je možné, abych přišla o mléko že dne na den? Nic jsem nezměnila. Malého přikládám max po 3 hodinách. V noci, jak se vzbudí ale max po 5ti, což je vyjímečne.
Ráno se napil, asi 15 minut a pak během dne tak max 10 minut pil a pak u toho spal, což obvykle nedělá. A poslední stoličky měl zelené. Je mu 5 týdnů.
A když jsem chtěla odstříkat, tak se mi podařilo tak 50 ml z obou prsou.
Asi se zítra nevydám pro ty tobolky za jak dlouho po zjištění problémů pomůžou?
Děkuji
@kalypsoooo me pomohly brzo. Cucala jsem pravidelně 5 kuliček už v porodnici a rozlomila jsem se krásně snad 4 den. O mléko jen tak neprijdete.
@kalypsoooo ja jsem je zacla jist po prichodu porodky bo jsem nemela skoro mleko a po 5dnech uz me to aj samo teklo, dle pokynu jsem cucala 3kulicky pred kazdym kojenim
@hadanka27 Já brala az po porodu před každým kojením 3 kulicky
Kojila jsem 13 měsíců
A ted si je vezmu do porodnice taky
@hadanka27 Před porodem určitě ne. 2 týdny před porodem můžeš Arniku montanu 15 CH kvůli menším krevním ztrátám a dobrému hojení po porodu. Je na toto dobrá. Ricinus comunis 5 CH až při kojení. Klidně ze začátku můžeš u každého kojení, až se rozkojíš, tak si nechej v zásobě a kdybys pociťovala úbytek mlíčka, tak kdykoliv nasaď.