těhotenská vyšetření

538
22.5.06 13:26

těhotenská vyšetření

Ahojky těhulky a maminky,
prosím moc o vaše zkušenosti s těhotenskými vyšetřeními…

Já sama mám vynikající zkušenosti z prvního a uvidíme, jak to bude nadále v druhém těhu. Jsem u OZP a byla jsem u ZP MVČR.
Několik UZV u mojí gynekoložky, prvo i druhotrimestrální screenink, UZV ve 20. a 30. týdnu. Nic jsem neplatila.

Moje švagrová je momentálně v 7. týdnu a dr jí tvrdí, že prvotrimestrální screenink je zbytečný, navíc by si ho musela hradit. Genetický UZV jí udělá ve 12. týdnu a žádá 400,–! Je u VZP.

Prosím, co si o tom myslíte? Mám já nějakou nadstandardní péči a nebo dr. mé švagrové blafuje???
Děkuji moc z odpovědi:-)

Albi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
379
22.5.06 13:41

já jsem taky u VZP a neplatila jsem nic.švagrová má asi vybranou nějakou doktorku,ktará za to prostě vybírá-jsou i doktoři,kteří si zvlášť za péči o těhotnou řeknou třeba 2000,– jako za nadstandartní péči-že jim třeba bude dělat ultrazvuk při každé návštěvě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106
22.5.06 13:42

Ahoj Albi,
už si přesně nepamatuju jaká vyšetření jsem prodělala, ale podle brožur :D snad všechna. Jsem u VZP a opravdu nic jsem neplatila, teda pouze s vyjímkou fota na UTZ.
 Cate

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106
22.5.06 13:43

Ahoj Albi,
už si přesně nepamatuju jaká vyšetření jsem prodělala, ale podle brožur :D snad všechna. Jsem u VZP a opravdu nic jsem neplatila, teda pouze s vyjímkou fota na UTZ.
 Cate

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3126
22.5.06 13:58

Ahooooj Albi,

tak hlavně, doufám, že je Anice už lépe. Chudinka malá.

A ted k těm vyšetřením. Já jsem taky u OZP: Jenže si platím soukromou péči u dr. Žantové. Za ten její přístup mi to stojí !!! :wink: UTZ mám u ní při každé kontrole a nic navíc neplatím. Žádný UTZ navíc ani za fotky neplatím. :wink: Genetický UTZ mi moje dr taky dělat nechtěla, že prý až tripple test, protože dle UTZ je mímo zdravé. No , ale já jsem ten screening v prvním trimestru chtěla. Takže jsem si krev i genetický UTZ zaplatila v Gennetu. Celkem 1.500,– ! Ale mám klid v dušičce, protože to dopadlo dobře a na peníze jsem v tomhle nekoukala. :wink:
Myslím, že to s pojišťovnou zase až tak společné nemá. Jde hlavně o to, který dr si co učtuje. :wink:
myslím, že u Uhrové nemusíš mít strach ! :lol:

pa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
613
22.5.06 14:05

Ahoj holky,
já mám taky VZP a nikdy jsem nic neplatila a to můj gyn. dělá UTZ při každé kontrole.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
538
22.5.06 14:10

Díky, díky:-)

O sebe se nebojím, Uhrová je stoprocentní:-)
Ale zjišťuji pro švagrovou…

Jde mi hlavně o ty screenink(g?)y a genetické UTZ. Přece nemůže být problém, dát jí doporučení a někde jí ho udělají, ne?
Já mám na vybranou jestli Motol nebo Genet.

Albi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4258
22.5.06 14:11

ahoj holky,jen chci dodat,nema to ted neco spolecneho s tim jak Dr. maji urcity limit a pak uz si to pacient musi zaplatit nebo pockat na dalsi obdobi?vite takovy to zavedeni od pana Ratha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1119
22.5.06 14:20

Já mám taky OZP. Nevím UZ. Byla jsem na nich asi 6× za celé těhu. Neplatila jsem nic.
Sceering v I.trimestru určitě není zbytečný. Začíná se dělat místo tripple testů atd. Dá ti potřebný klid už na začátku. Nemusíš se nervovat do velkého UZ.
Mně pojišťovna poslala papír s 1200kč na cokoliv během těhu. Já si je nechala na nadstandardní pokoj v porodnici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.5.06 14:29

Ahoj těhulky,

já si to vysvětluju tak, že je li doktor soukromý, tak si může říct o příplatek…Pravdou je, že to slušný doktor neuděla :? Protože to hradí VZP a tá to hradí slušně…

Jen se obávám, že doktor mněl švagrovou informovat už kdyýž k němu začala chodit, že je jaksi"nadstandartní"

Já bych od něho šla honem honem pryč :!

Je švagrova z Prahy? Můžu doporučit doktora nad doktory(a to studuju v Motole medicínu, takže se v nich trochu vyznam 8) ) MUDr.Rejman, Praha-Vršovice
Děla UZ i častějíá než 1×měsičně, v poradně je zkušena porodní asistentka, posíla na screening do Motola a na velký UZ taky tam

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
538
22.5.06 15:23

Díky moc všem:-)

informace přeposílám švagrové, tak pak uvidí a rozhodne se:-)

Díky díky.
Albi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2518
22.5.06 15:29

Jsem u VZP a nic neplatím. Jen když chci fotečku Vojtíška, ale to je asi všude :wink:
Ale hodně záleží na dr., zda má smlouvu s tou pojišťovnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3420
22.5.06 16:01

Ahoooj Albi,

já jsem neplatila nic.Byla jsem na rizikovce a tak UTZ byl co 14dní,dokonce mi dr.nahrával i mini klipy na cd(ale to spíše po známosti)jinak ten screening mi dělal taky a zdarma.
Záleží i na ochotě dr.jak moc chce vyjít svým pacientkám vstříc a jak moc na tom chce rýžovat.

Jinak na Vás myslím a kolik je vůbec Anice??

Mějte se suprácky,Gabka a Štěpula

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1311
22.5.06 17:52

Taky jsem u VZP a platila jsem pouze za fotečky mimča a potom za CTG, jelikož VZP toto mému dr. nehradí, dělalo to 50Kč.No než lítat na monitor do nemocnice, tak si to radši zaplatím.

R.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2518
23.5.06 16:37

Mě dělá můj dr. také při každé návštěvě UTZ, kontroluje hlavně srdeční akce a zadarmo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí