Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky těhulky a maminky,
prosím moc o vaše zkušenosti s těhotenskými vyšetřeními…
Já sama mám vynikající zkušenosti z prvního a uvidíme, jak to bude nadále v druhém těhu. Jsem u OZP a byla jsem u ZP MVČR.
Několik UZV u mojí gynekoložky, prvo i druhotrimestrální screenink, UZV ve 20. a 30. týdnu. Nic jsem neplatila.
Moje švagrová je momentálně v 7. týdnu a dr jí tvrdí, že prvotrimestrální screenink je zbytečný, navíc by si ho musela hradit. Genetický UZV jí udělá ve 12. týdnu a žádá 400,–! Je u VZP.
Prosím, co si o tom myslíte? Mám já nějakou nadstandardní péči a nebo dr. mé švagrové blafuje???
Děkuji moc z odpovědi:-)
Albi
já jsem taky u VZP a neplatila jsem nic.švagrová má asi vybranou nějakou doktorku,ktará za to prostě vybírá-jsou i doktoři,kteří si zvlášť za péči o těhotnou řeknou třeba 2000,– jako za nadstandartní péči-že jim třeba bude dělat ultrazvuk při každé návštěvě.
Ahoj Albi,
už si přesně nepamatuju jaká vyšetření jsem prodělala, ale podle brožur
snad všechna. Jsem u VZP a opravdu nic jsem neplatila, teda pouze s vyjímkou fota na UTZ.
Cate
Ahoj Albi,
už si přesně nepamatuju jaká vyšetření jsem prodělala, ale podle brožur
snad všechna. Jsem u VZP a opravdu nic jsem neplatila, teda pouze s vyjímkou fota na UTZ.
Cate
Ahooooj Albi,
tak hlavně, doufám, že je Anice už lépe. Chudinka malá.
A ted k těm vyšetřením. Já jsem taky u OZP: Jenže si platím soukromou péči u dr. Žantové. Za ten její přístup mi to stojí !!!
UTZ mám u ní při každé kontrole a nic navíc neplatím. Žádný UTZ navíc ani za fotky neplatím.
Genetický UTZ mi moje dr taky dělat nechtěla, že prý až tripple test, protože dle UTZ je mímo zdravé. No , ale já jsem ten screening v prvním trimestru chtěla. Takže jsem si krev i genetický UTZ zaplatila v Gennetu. Celkem 1.500,– ! Ale mám klid v dušičce, protože to dopadlo dobře a na peníze jsem v tomhle nekoukala. ![]()
Myslím, že to s pojišťovnou zase až tak společné nemá. Jde hlavně o to, který dr si co učtuje. ![]()
myslím, že u Uhrové nemusíš mít strach ! ![]()
pa
Ahoj holky,
já mám taky VZP a nikdy jsem nic neplatila a to můj gyn. dělá UTZ při každé kontrole.
Díky, díky:-)
O sebe se nebojím, Uhrová je stoprocentní:-)
Ale zjišťuji pro švagrovou…
Jde mi hlavně o ty screenink(g?)y a genetické UTZ. Přece nemůže být problém, dát jí doporučení a někde jí ho udělají, ne?
Já mám na vybranou jestli Motol nebo Genet.
Albi
ahoj holky,jen chci dodat,nema to ted neco spolecneho s tim jak Dr. maji urcity limit a pak uz si to pacient musi zaplatit nebo pockat na dalsi obdobi?vite takovy to zavedeni od pana Ratha.
Já mám taky OZP. Nevím UZ. Byla jsem na nich asi 6× za celé těhu. Neplatila jsem nic.
Sceering v I.trimestru určitě není zbytečný. Začíná se dělat místo tripple testů atd. Dá ti potřebný klid už na začátku. Nemusíš se nervovat do velkého UZ.
Mně pojišťovna poslala papír s 1200kč na cokoliv během těhu. Já si je nechala na nadstandardní pokoj v porodnici.
Ahoj těhulky,
já si to vysvětluju tak, že je li doktor soukromý, tak si může říct o příplatek…Pravdou je, že to slušný doktor neuděla
Protože to hradí VZP a tá to hradí slušně…
Jen se obávám, že doktor mněl švagrovou informovat už kdyýž k němu začala chodit, že je jaksi"nadstandartní"
Já bych od něho šla honem honem pryč ![]()
Je švagrova z Prahy? Můžu doporučit doktora nad doktory(a to studuju v Motole medicínu, takže se v nich trochu vyznam
) MUDr.Rejman, Praha-Vršovice
Děla UZ i častějíá než 1×měsičně, v poradně je zkušena porodní asistentka, posíla na screening do Motola a na velký UZ taky tam
Díky moc všem:-)
informace přeposílám švagrové, tak pak uvidí a rozhodne se:-)
Díky díky.
Albi
Jsem u VZP a nic neplatím. Jen když chci fotečku Vojtíška, ale to je asi všude ![]()
Ale hodně záleží na dr., zda má smlouvu s tou pojišťovnou.
Ahoooj Albi,
já jsem neplatila nic.Byla jsem na rizikovce a tak UTZ byl co 14dní,dokonce mi dr.nahrával i mini klipy na cd(ale to spíše po známosti)jinak ten screening mi dělal taky a zdarma.
Záleží i na ochotě dr.jak moc chce vyjít svým pacientkám vstříc a jak moc na tom chce rýžovat.
Jinak na Vás myslím a kolik je vůbec Anice??
Mějte se suprácky,Gabka a Štěpula
Taky jsem u VZP a platila jsem pouze za fotečky mimča a potom za CTG, jelikož VZP toto mému dr. nehradí, dělalo to 50Kč.No než lítat na monitor do nemocnice, tak si to radši zaplatím.
R.
Mě dělá můj dr. také při každé návštěvě UTZ, kontroluje hlavně srdeční akce a zadarmo.