Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky. Jak jste zvládaly těhotenství, když jste měly doma malé dítě cca rok? Minulé těhotenství jsem měla rizikové, od 24. týdne mi hodně tvrdlo břicho a hrozil předčasný porod…a ted, když jsem v 6.tt jsem už zakrvácela, naštěstí zatím nic strašného, ale mám se šetřit a nezvedat prcka, což si moc nedokážu představit, jak to realizovat…Budu moc ráda, když mi napíšete vaše zkušenosti. Bojím se, jak to zvládnu a hlavně se děsím toho, že budu muset ležet v průběhu těhu v nemocnici…Díky moc.Verča
Zkus zavitat do diskuze skorodvojcat (deti do dvou let od sebe). Uz jsme tam castecne resily i tohle tema.
Jasne, ze obcas se tomu zvedani mimca nevyhnes, ale zkus to aspon omezit.
Terik, Charlie a Zoe
Ahoj TULEN.........
mrkni na tu diskusi…jsem tam i těhule..... ![]()
Jinak taky mi gyndr řekl, at malou nezvedám, ale spíš, jako že mi to říct musí, ale chápe, že to nejde
![]()
Tak se snažím jí zvedat tak, abych šetřila břicho a záda.....takže většinou z podřepu, ale třeba z postýlky je to děsný…to jinak než blbě ani nejde ![]()
Na tvrdnutí jsi asi měla brát léky, já teda brala Magnézium a to pomáhalo ![]()
Jinak obecně se prostě musíš šetřit, abys do nemocnice nemusela…takže zapoj manžela a ostatní členy rodiny pokud můžeš, at ti koukaj pomáhat… ![]()
Diskuse: https://www.emimino.cz/modules.php?…
MoC GRATULUJU!!! ![]()
Jinak moje zkušenost je taková, že druhé děti, počaté brzy po prvních jsou většinou dost velcí držáci, znám spoustu mamin (včetně mě), v klidovém režimu při druhém těhotenství a dětičky jsou buď na termín, po termínu, a dokonce i vyvolávané.
Šetři se, zapoj rodinu a mysli optimisticky. Opravdu je každé těhu jiné, třeba budeš úplně v pohodě (moc bych ti to přála!!! ![]()
Ahoj,
tak já malou zvedám tak, že jí řeknu, ať se postaví, pak se mě chytne ručičkama okolo krku a já ji jenom obejmu okolo nožiček a dupky. Je pravda, že se sama udrží jenom za ty ruce okolo krku. Nějak jsem vysledovala, že je to pro mě opravdu jednodušší a břicho mi skoro netvrdne (oproti začátku druhého těhu).
Máme 12 kg, možná víc.
Míša