Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, nemáte někdo zkušenosti s malou dělohou? Prý je větší možnost potratu, protože se děloha v určité chvíli nezvládá rozšiřovat. Neporadíte mi, které bylinky nebo čaje by pomohly?
moje matka to měla, já se narodila v 33t po prasknutí plod. vody. Jestli to mělo souvislost nevím. Asi jsem se tam prý už nevešla…
Jediné co na to pomáhá je prý jedno těhu, to druhé je už v pohodě, protože děloha je roztažená - to je rada naprd,co?
NiKi
Ahoj, to ti řekl dr. že máš malou dělohu? dle utz?
já mám vývojovou vadu dělohu, je částečně zdvojená…
u toho je vyšší riziko potratu,ale u menší dělohy nevím… zkusím ti najít odkazy co jsem si hledala pro sebe, ale lepší je to nečíst a spoléhat se na přírodu - že to bude dobré!!! Co taky jiného? Stejně to ničím jiným nevyřeším, než že to prostě zkusíš a budeš věřit, že mimčo zdárně donosíš.
Na dělohu je dobrý kontryhelový čaj - zpevňuje jí proti potratům.
Hodně štěstí a zdravé miminko!
sunn
Bylinky nevím, ale naše babičky říkaly třeba Kontryhelu bylinka plodnosti. Má dobrý vliv na menstruační problémy, napomáhá vytvořit vhodné děložní prostředí (sliznici) k uhnízdění oplodněného vajíčkla nebo i v období menopauzy. Zda se ale smí pít kontrahelový čaj v těhotenství, to nevím. Před otěhotněním jsem ho pila každý den. V lékárně jsem kupovala Gynastan, je chuťově přijatelný.
Jinak bych se asi poradila s Dr. co je nejlepší v takovém případě dělat.
Ahoj, prý na to (jako na spoustu jiných věcí) pomáhá cvičení a odblokování podle Mojžíšové
Já sice neměla malou dělohu, ale zase jsem jí měla zakloněnou…no a mimíska čekáme jen díky Mojžíšové
Tím nechci říct, že zakloněná děloha byl jediný problém, proč se nám dlouho nedařilo, měla jsem nejspíš i stažené pánevní dno, protože jsem měla trochu nakřivo kostrč, ale obecně na nevyvinuté pánevní orgány Mojžíšová pomáhá zázračně. Já byla tady: www.ld.cz .
Kvítečku, myslím, že je úplně jedno, jestli máš malou nebo velkou dělohu. Mě také moje dr. říkala, že ji mám hodně malou a otěhotněla jsem normálně - teda po skoro 3 letech snažení - a mimi si ji už teď dooos „vytahuje“.
Taky jsem měla malou dělohu - už asi nemám, protože v ní nějakou dobu tábořil Dalísek
a když po 41 týdnech vylezl, měl 3950/53 - bylo to 1. těhu, nikdy jsem nepotratila.
Zkus promluvit s dr.
Eva
Maxiku, mě to také řekla dr. po 2 těhu (synkovi je dnes 6 let), takže to asi nemá vliv na to, zda jsi již těhulka byla či ne ![]()
To riziko je tam asi zvýšené, ale je i spousta dalších důvodů, proč může člověk potratit, a kolikrát ani neví, proč to nakonec nedopadne. Dalísek se neměl udržet kvůli malé děloze, hormonům, a kdovíčemu dalšímu, a je donošený a v pořádku.
Jsem myslela, že aspoň ta děloha už je v normě.
Eva
Mám taky malou dělohu a ještě k tomu jsem musela na IVF (ale ne kvůli tomu) a podařila se dvojčata. Dr. z tohonadšený kvůli té děloze nebyl, ale celé těhotenství jsem měla absolutně bezproblémové a děti byly donošené. Takže se neboj. Od známé kamarádka má taky malou dělohu a taky porodila dvojčata.V těhotenství se pak zkrátka děloha roztáhla jak měla.
Mě taky na gyn. říkali,že mám malou dělohu.Co se týče otěhotnění,tak se nad tím moje gynekoložka nijak nepozastavovala.Otěhotněla jsem po třech měsících snažení a těhotenství bylo v poho.
Taky mi před pár lety dr. říkala, že mám malou dělohu… Otěhotněla jsem hodně rychle a porodila v termínu… Myslím, že se i malá děloha prostě roztahne… Teď jsem 7+5, dr. pohmatem říkal, no je to trochu zvětšené, ale přišlo mu to málo, podle UTZ mimi odpovídá velikostí svému „stáří“… ![]()
Ahoj holky, mela jste nektera delohu max 6,5 cm a donosily miminko napoprve? Jeste nejsem ani tehotna, ale mam z toho hruzu uz ted ![]()
Mě taky dr diagnostikoval malou dělohu a v pohodě se roztáhla a ještě jsem přenášela. Tak nevím
ale asi jsou i vážnější „druhy“…
Nepamatuju si přesně, ale myslím, že ji nemám o moc větší a mám už tři děti. A před prvním mi doktor určitě říkal, že je hodně malinká, asi tak dvě třetiny co normál, ale že to nevadí…