Malá děloha a potrat

3
17.5.06 12:19

Malá děloha a potrat

Ahoj, nemáte někdo zkušenosti s malou dělohou? Prý je větší možnost potratu, protože se děloha v určité chvíli nezvládá rozšiřovat. Neporadíte mi, které bylinky nebo čaje by pomohly?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4705
17.5.06 12:32

moje matka to měla, já se narodila v 33t po prasknutí plod. vody. Jestli to mělo souvislost nevím. Asi jsem se tam prý už nevešla…

Jediné co na to pomáhá je prý jedno těhu, to druhé je už v pohodě, protože děloha je roztažená - to je rada naprd,co?
 NiKi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3823
17.5.06 12:44

od sunn

Ahoj, to ti řekl dr. že máš malou dělohu? dle utz?
já mám vývojovou vadu dělohu, je částečně zdvojená…
u toho je vyšší riziko potratu,ale u menší dělohy nevím… zkusím ti najít odkazy co jsem si hledala pro sebe, ale lepší je to nečíst a spoléhat se na přírodu - že to bude dobré!!! Co taky jiného? Stejně to ničím jiným nevyřeším, než že to prostě zkusíš a budeš věřit, že mimčo zdárně donosíš.

Na dělohu je dobrý kontryhelový čaj - zpevňuje jí proti potratům.
Hodně štěstí a zdravé miminko!
 sunn

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26856
17.5.06 12:45

Bylinky nevím, ale naše babičky říkaly třeba Kontryhelu bylinka plodnosti. Má dobrý vliv na menstruační problémy, napomáhá vytvořit vhodné děložní prostředí (sliznici) k uhnízdění oplodněného vajíčkla nebo i v období menopauzy. Zda se ale smí pít kontrahelový čaj v těhotenství, to nevím. Před otěhotněním jsem ho pila každý den. V lékárně jsem kupovala Gynastan, je chuťově přijatelný.

Jinak bych se asi poradila s Dr. co je nejlepší v takovém případě dělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1773
17.5.06 12:57

Ahoj, prý na to (jako na spoustu jiných věcí) pomáhá cvičení a odblokování podle Mojžíšové :wink: Já sice neměla malou dělohu, ale zase jsem jí měla zakloněnou…no a mimíska čekáme jen díky Mojžíšové :! Tím nechci říct, že zakloněná děloha byl jediný problém, proč se nám dlouho nedařilo, měla jsem nejspíš i stažené pánevní dno, protože jsem měla trochu nakřivo kostrč, ale obecně na nevyvinuté pánevní orgány Mojžíšová pomáhá zázračně. Já byla tady: www.ld.cz .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2518
17.5.06 13:10

Kvítečku, myslím, že je úplně jedno, jestli máš malou nebo velkou dělohu. Mě také moje dr. říkala, že ji mám hodně malou a otěhotněla jsem normálně - teda po skoro 3 letech snažení - a mimi si ji už teď dooos „vytahuje“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5846
17.5.06 13:16

Taky jsem měla malou dělohu - už asi nemám, protože v ní nějakou dobu tábořil Dalísek :D a když po 41 týdnech vylezl, měl 3950/53 - bylo to 1. těhu, nikdy jsem nepotratila.

Zkus promluvit s dr.

Eva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2518
17.5.06 13:22

Maxiku, mě to také řekla dr. po 2 těhu (synkovi je dnes 6 let), takže to asi nemá vliv na to, zda jsi již těhulka byla či ne :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5846
17.5.06 13:51

To riziko je tam asi zvýšené, ale je i spousta dalších důvodů, proč může člověk potratit, a kolikrát ani neví, proč to nakonec nedopadne. Dalísek se neměl udržet kvůli malé děloze, hormonům, a kdovíčemu dalšímu, a je donošený a v pořádku.
Jsem myslela, že aspoň ta děloha už je v normě. :wink: Eva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
242
17.5.06 14:29

Mám taky malou dělohu a ještě k tomu jsem musela na IVF (ale ne kvůli tomu) a podařila se dvojčata. Dr. z tohonadšený kvůli té děloze nebyl, ale celé těhotenství jsem měla absolutně bezproblémové a děti byly donošené. Takže se neboj. Od známé kamarádka má taky malou dělohu a taky porodila dvojčata.V těhotenství se pak zkrátka děloha roztáhla jak měla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107
17.5.06 14:53

Mě taky na gyn. říkali,že mám malou dělohu.Co se týče otěhotnění,tak se nad tím moje gynekoložka nijak nepozastavovala.Otěhotněla jsem po třech měsících snažení a těhotenství bylo v poho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6954
17.5.06 16:34

Taky mi před pár lety dr. říkala, že mám malou dělohu… Otěhotněla jsem hodně rychle a porodila v termínu… Myslím, že se i malá děloha prostě roztahne… Teď jsem 7+5, dr. pohmatem říkal, no je to trochu zvětšené, ale přišlo mu to málo, podle UTZ mimi odpovídá velikostí svému „stáří“… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2787
7.10.12 19:59

Ahoj holky, mela jste nektera delohu max 6,5 cm a donosily miminko napoprve? Jeste nejsem ani tehotna, ale mam z toho hruzu uz ted :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13021
7.10.12 20:04

Mě taky dr diagnostikoval malou dělohu a v pohodě se roztáhla a ještě jsem přenášela. Tak nevím :nevim: ale asi jsou i vážnější „druhy“…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8071
7.10.12 20:05

Nepamatuju si přesně, ale myslím, že ji nemám o moc větší a mám už tři děti. A před prvním mi doktor určitě říkal, že je hodně malinká, asi tak dvě třetiny co normál, ale že to nevadí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí