Malá děloha a potrat

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2672
7.10.12 20:07

@Cracky ahoj mám také jednorohou delohu moment najdu rozměry…a dodám ale jako myslím ze normalni ma tak 8cm ne nebo jak určite se roztáhne, me taky ríkali jiste potratite, ale jako nevim myslim ze se roztáhne kdyz normalni unese dvojčata trojčata..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2672
7.10.12 20:10

Takze mam děloha v AVF, dl.osa 53mm, ve fundu 32×17mm..tak nevim co to mam:)ale pri ultrazvuku gyndar rikal ze neni uplne malička, ze kdby to nevedel tak to skoro nepozna..tak nevím.. :mrgreen: zde wikipedie: ěloha ženy

Ženská děloha má tvar jednoduchého hruškovitého vaku. U ženy, která ještě nerodila a není těhotná se uvádí délka 7,5–8 cm (někdy až 10 cm),[1] šířka (v horní části) 5 cm, tloušťka zhruba 2,5 cm[2] a váha přibližně 50 gramů.[1] U ženy, která již rodila, jsou údaje o trochu vyšší.[1] Rozlišujeme na ní dvě části, a to děložní hrdlo (cervix uteri) a děložní tělo (corpus uteri).[3] Děložní tělo je ta velká jednolitá dutina uvnitř, krček dělohy je tlustostěnný kanálek, který spojuje dělohu a pochvu.
Na opačné straně do dělohy ústí dva vejcovody.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2185
7.10.12 20:21

Mně po prvním porodu :mrgreen: taky Dr. říkal že mám velmi malou dělohu ;)

Byla jsem předtím hubená a měla i malé břicho :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2787
7.10.12 20:32

Tak maminky co maji dvojcata rodi vzdycky pred terminem, ne? :nevim: ale snad se roztahne, me teda po laparce v nemocnici rikali, ze je moznost, ze potratim a tim se deloha roztahne az se roztahne tak, abych mimco donosila. Ale pry ze muzu donosit hned na poprve :nevim: muj dr byl nastvany, ze me takhle strasi jeste kdyz ani nejsem tehotna, coz je i pravda, protoze mam z toho fakt strach :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2672
7.10.12 20:39

@Cracky a kdes si byla naoperaci? me tu mudr.rekl také hned po operaci…ale nerekl mi ze mi nepujde se ani oplodnit :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2787
7.10.12 20:47

@cvana tady u nas na vsetine ;) a co ti pri laparce delali? me delali i drilling vajecniku a rikali, ze ted mam pul roku sanci na otehotneni. ale jelikoz nemam „druhou pulku“ delohy s vejcovodem, tak mam jen 50% oproti ostatnim :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
907
7.10.12 20:50
@Cracky píše:
Ahoj holky, mela jste nektera delohu max 6,5 cm a donosily miminko napoprve? Jeste nejsem ani tehotna, ale mam z toho hruzu uz ted :(

Taky jsem měla malou dělohu a Mudr. to léčila tak, že jsem brala hormonální antikoncepci bez přestávky snad celý rok a děloha vyrostla o cca 1 cm. Pak už byla Mudr. spokojená. Jiná Mudr. mi na to řekla, že to bylo zbytečné, že si příroda poradí sama. No nevím, ono to, že si příroda poradí sama může znamenat potrat, takže jsem ráda za léčbu. Po léčbě se mi i MS srovnala. Do té doby mi ani sama nechodila.
Antikoncepce braná bez přestávky má navodit tělu pocit, že je těhotné, proto děloha roste.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2672
7.10.12 20:53

@Cracky já mela endometriozu tak 4hodky rezali srustyy a odstranovaly ložiska, také mi chybí jeden vejcovod..ale pak sjem chodila jeden čas do caru a co mi delali 3× za sebou kontroly ovulovala vzdy jen ta strana kde vejcovod byl:))) :mrgreen: tělo je mocná čarodějka :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2672
7.10.12 20:53
@Alenaxxxx píše:
Taky jsem měla malou dělohu a Mudr. to léčila tak, že jsem brala hormonální antikoncepci bez přestávky snad celý rok a děloha vyrostla o cca 1 cm. Pak už byla Mudr. spokojená. Jiná Mudr. mi na to řekla, že to bylo zbytečné, že si příroda poradí sama. No nevím, ono to, že si příroda poradí sama může znamenat potrat, takže jsem ráda za léčbu. Po léčbě se mi i MS srovnala. Do té doby mi ani sama nechodila.
Antikoncepce braná bez přestávky má navodit tělu pocit, že je těhotné, proto děloha roste.

tak to slyším poprvé :think: nicméne mě hormony moc nesedí…ale děkuji za tip :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2787
7.10.12 20:56

@Alenaxxxx no to si ale ani nemenstruovala ne? to taky neni dobre ne? ja jednou brala HA dva mesice bez prstavky a byla sem nafoukla jak zaba :mrgreen: ale predstava cekani dalsiho roku no nevim nevim :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
687
7.10.12 21:14

Nevim, jestli mam primo malou delohu (vim, ze ji mam zaklonenou a to taky neni primo idealni), ale pri prvnim tehu se mi deloha neroztahovala - dr rikal, ze priroda si poradi a poradila. Nejake spineni probehlo a musela jsem dodrzovat klidovy rezim, ale nakonec se potvurka deloha vytahla, tak jak ma, i kdyz si davala na cas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
907
7.10.12 22:31
@Cracky píše:
@Alenaxxxx no to si ale ani nemenstruovala ne? to taky neni dobre ne? ja jednou brala HA dva mesice bez prstavky a byla sem nafoukla jak zaba :mrgreen: ale predstava cekani dalsiho roku no nevim nevim :nevim:

Já jsem nemenstruovala bez léků ani předtím, celkově jsem měla hormonální poruchu a proto ani děloha nerostla jak měla a ani MS bez léku (Provera nebo H. A.) nebyla.
Rok bez MS byl v pohodě, to jsem si užívala :-) Lékařka mě strašila možným váhovým přírustkem, ale přibrala jsem jen 2 kg a nemuselo to být jen tím,,, takže v pohodě. A je to už 14 let, takže si nepamatuju ani jméno H. A., ani jak malou jsem dělohu měla, ale tuším, že před léčbou to bylo dokonce necelých 6 cm. Pro mě bylo hlavní, že po léčbě jsem MS dostávala alespoň každé 1-2 měs. a konečně jsem si připadala jako ženská. Jo a strašili mě, že kvůli málo hormonům budu mít problém přirozeně otěhotnět, že mi nějaké hormony dodají a nakonec se zadařilo v 25-ti při první „nehodě“ bez braní hormonů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2185
8.10.12 09:02

Mně s tím nikdo nic nedělal, ale já žádné problémy s otěhotněním neměla a jak říkám, Gynekolog mi to řekl až po porodu :think:, nejstarší měl skoro 4 kg.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí