Umělá sladidla

3
17.5.06 07:41

Umělá sladidla

Ahoj, než jsem otěhotněla, pila jsem samá lehká nealka a ochucené minerálky (s umělými sladidly). Teď už je to skoro všude, kromě džusů a neochucených minerálek. Vlastně i první 3 týdny těhotenství jsem to do sebe ládovala, než jsem zjistila, že čekáme mimi. Nevíte někdo, jestli by to mohlo nějak ovlivnit vývoj miminka? Moc se toho bojím. Diabetičky s tím problémy nemají, tak snad…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
107
17.5.06 07:52

Ahoj Kvítečku,
myslím, že se nemusíš bát.Já jsem taky před těhotenstvím pila light nápoje,dokonce jsem si i sladila umělým sladidlem.O těhotenstvím jsem se dozvěděla v 6.týdnu a do tý doby jsem je používala.A Pepča je naprosto v pořádku.
Můžu tě uklidnit.Kvuli mentálnímu postižení v rodině,jsem byla na genetických testech a v anamnéze se vyptávají na vše možné(jestli si nbrala na začátku těhu. nějaké léky apod.)ale o umělých sladilech ani zmínka.
Takže buď v pohodě a užívej si těhotenství.
 Kiky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
472
17.5.06 09:43

Ahoj,
můžeš být v klidu, umělá sladidla můžou negativně ovlivnit mentální vývoj plodu - takže pití před těhu neva a první 2 týdny je mimi vyživované z gestačního váčku, takže taky v poho. :lol:

Cami + 2prcci 33tt :P :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107
17.5.06 09:49

Jen bych chtěla dodat,že nikdo nepotrdil,že by um.sladidla měla negativní dopad na mimi.Ale samo je jistější je nepoužívat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
472
17.5.06 11:03

Mně bylo prvních 6 měsíců strašně, zvracela jse mi po 20minutách ikdyž nebylo co ( i vodu ), šla jsem s váhou 7 kg dolů. Doktorka mi doporučovala už cokoliv, jen abych zastavila snižování váhy, hlavně abych zkoušela hodně slazené pití, třeba i iontové nápoje. Pomáhala mi třeba i cocacola po lžičkách :) Pak jsem přešla na slazené minerálky, které jsem pila po zbytek těhu. Tedýsek je v naprostým pořádku 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2518
17.5.06 11:33

Tak to jsem se zase dozvěděla něco nového. Vážně jsou um. sladidla nevhodné v těhotenství? To jsem nevěděla 8O

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
981
17.5.06 14:15

Ahoj,
já jsem pila takové ty levnější limonády, co se prodávají vkaždém obchodním řetězci. Grep, maliny, pomeranče, citrony. A celé těhu jsem je pila. Malá je zdravá, jak řípa. Faktem je, že jsem si ani nezjišťovala, zda to umělé sladidlo v těch limo nemůže mít nějaký dopad na zdraví plodu a mimi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
17.5.06 15:07

Promin, ale jak te to vubec napadlo? Ja bych rekla, ze umela sladidla nejsou uplne idealni pro cloveka vubec. No ale kazdy pije, co mu chutna.
Dejme tomu, ze chceme pro deti udelat to nejlepsi. Jist zeleninu, ovoce, syry.
Tak treba sem umela sladidla nepatri. Ale jinak to podle me nevadi. Treba plkam, ale je to muj nazor.
Jinak me bylo taky zle a casto jsem pila lehkou kolu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
981
17.5.06 15:22

No pila jsem je před těhu, během těhu i po těhu. Vzhledem k tomu, že jsem v těhu hodně pila, tak jsem to hodně prokládala převařenou chlazenou vodou.
A jak mě to napadlo? No ne každý si může dovolit kupovat denně cocacoly atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
17.5.06 19:16

To byla reakce na me Namape?????? Ja rikam, ze podle me neni nebezpecne pit piti s umelymy sladidly. Myslela jsem, jak tazatelku vubec napadlo, ze by to mohl byt problem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
17.5.06 19:17

A chtela jsem tou kolou rict, ze jsem taky pila umela sladidla:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
981
17.5.06 19:52

ALADINA: tak to se omlouvám…myslela jsem, že do mě záměrně rýpeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
17.5.06 21:05

No, ja jsem se akorat vzbudila a nebylo mi dobre a prislo mi to jako prehnana otazka. Ale pozdeji, kdyz jsem si odpoved po sobe precetla, rikala jsem si, ze jsem se mela prvni probrat a ze uz se neumim ani vyjadrit.

Jeste tak bac, ham, haji, haci. To by mi slo:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
420
18.5.06 10:52

Já myslím, že vím, jak to tazatelku napadlo: taky jsem někde četla - vyhýbejte se umělým sladidlům (ale nikde nebylo napsáno, proč !) No ale taky jsem je pila a taky se nic nestalo. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25136
8.5.13 21:48

Ahoj emimiňačky,
nechci vyvolat žádnou vášnivou diskuzi a hádanice, jen se ptám… jaký máte názor na umělá sladidla??? Podle mě je to (pro zdravého člověka) zbytečné svinstvo a v jídelníčku by to mít vůbec neměl. Dostala mě manželova maminka (máme výborný vztahy, jen tak mimochodem), že jiné minerálky (pijou hlavně minerálky) než s um. sladidly nekupuje… že je to jakože lepší. Nejsou diabetici, ale náběh tam už někdy byl.
Já osobně nesladím, manžel se to odnaučil se mnou a malé taky ne. Minerálky nekpujeme, sirupy teda jo, to se přiznám.
Máte někdo osobní zkušenosti, nebo vyloženě odborný názor???
 Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky