Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@janickaIII píše:
Třeba to, že nejste kompatibilní? Nebo že je neplodný? Ale to si z tvého vyjadřování nemyslím. Jen hledáš záminku ji to prostě neříkat. Na posilovnu je Ti dobrá, ale abys ji dala stejné informace, jako své matce to už ne…vzij se, že i ty můžeš mít někdy syna a on si může najít podobnou jako jsi ty.
Jako prrr kdo řekl že jsem to své rodině řekla? Ta posilovna je jenom naše a nikoho jiného
jakože jsem hrozně hrozná když jí nechci říct že už mám za sebou 5 potratů a nechci se o tom bavit? Jako halo co ty jsi za člověka že soudis? ![]()
Jestli jsi to neřekla svým rodičům, tchyni bych to neřekla. Jestli to vaši vědí, tchyně by to měla vědět taky.
@Šílená Bafunka píše:
Jakože cože?:D co je špatného na tom že chodíme spolu do posilovny cvičit? Proč bych si měla jako hledat jiný program? To jsem jako nepochopila
co se vztekas?
napsala jsem to ještě před tou posilovnou a normálně v dobrým, proč si vymyslet přesčasy, kdyz prostě můžeš jít třeba s kamarádkou na kafe, ne? Že přeci nemusíš pokaždy přijít s pritelem.. A ty si se hned vztekas, nechápu
@Šílená Bafunka píše:
Jako prrr kdo řekl že jsem to své rodině řekla? Ta posilovna je jenom naše a nikoho jinéhojakože jsem hrozně hrozná když jí nechci říct že už mám za sebou 5 potratů a nechci se o tom bavit? Jako halo co ty jsi za člověka že soudis?
Začínáš být nějak zbytečně útočná
nechápu, proč to tolik zakladatelek dělá.. Ja třeba nenapsala nic proti tobě a ty jdeš do útoku
pritom tu většina stojíme na tvoji straně ![]()
@EvieK píše:
My jsme to tchýni řekli. Ale musím zaklepat, mame úžasný vztah. A občas mi byla oporou.
Já bych jí to klidně řekla. O co jde, proč to tajit. Pokud máte dobrý vztah, tak může být oporou. A tvoje máma to ví?
Jestli je to drbna, co to vyžvaní zbytku rodiny a půlce vsi, tak bych mlčela. A příteli vysvětlila, že mi není příjemné to řešit s každým.
Že mě to trápí a nemyslím si, že lítostivý pohledy okolí by pomohly.
Že tam jste denně na cvičení… No tak občas máš jiný program… To je toho.
Bohužel chlapi potrat a nemožnost otěhotnět vnímají jinak. Netýká se jich to. Tolik je to nezasahuje.
A jestli třeba cvičení neomezit, kdyz si 5× potratila a 5× týdně cvicis, takže asi i v těhotenství.. Jo, spousta ženských v těhotenství cvičí a nic jim to nedela, tobě to treba dobře nedělá, kdoví ![]()
My se snažíme skoro dva roky… od ledna docházíme do caru, do toho jsem ještě v létě musela na konizaci děložního čípku a příští týden jdu na laparoskopii s hysteroskopií. Naše rodiny nevědí NIC.
Jak už tu bylo řečeno - nepotřebuju aby nás každou chvíli někdo z rodiny bombardoval neustálýma dotazama. Stresu máme dost i bez toho.
Horší je, že já vždycky prohlašovala, že chci dítě brzy (je mi 24) a přítel už je zase ve věku kdy by dítě podle rodiny dávno mít měl… takže se každou chvíli někdo z rodiny vyptává kdy už si konečně pořídíme dítě. Tak odpovídáme, že časem jo, ale že chcem mít nejdřív našetřenou velkou rezervu.
My teda od obou rodin bydlíme celkem daleko a vídáme se třeba jednou za čtvrt roku, takže to není zas tak těžký. O celém tom našem „procesu“ jim řekneme teprve až budu těhotná a nejdřív ve druhym trimestru. ![]()
Já jsem to svým rodičům řekla. Potom jsem otehotnela a ještě ten den to naši taky věděli. Pritelova maminka se to dozvěděla v 6tt a sama říkala, že cítila, že je naky problem a proto se nás nechtela ptát. A přítelův táta to ještě neví, tam to řekneme až po genetice. Včetně babičkám.
Neřekla bych to ani mámě, ani tchyni. Jedna by se z toho hroutila a druhá by začala vehementně řešit něco, co není její starost. Nechtěla bych ani jedno.
Problém ovšem není tchyně, ale muž. Musíte se společně dohodnout, jak budete tuto záležitost komunikovat dál. Měl by respektovat, že pro tebe je to velice citlivá záležitost, že to není jako odvézt auto do servisu. Určitě najdete nějakou pro oba schůdnou možnost na škále říct všechno i s detaily - zamluvit a neurčitě mlžit - lhát a vymýšlet si i s detaily.
Obecné pravidlo - neříkejte nic, co nechcete, aby se rozneslo i mezi ostatní. „Nikomu nic neříkej“ opravdu nefunguje.
@a12 píše:
Začínáš být nějak zbytečně útočnánechápu, proč to tolik zakladatelek dělá.. Ja třeba nenapsala nic proti tobě a ty jdeš do útoku
pritom tu většina stojíme na tvoji straně
Jj zakladatelka je dost útočná a naprosto zbytečně, kdo ví, jak se chová ke tchýni.
Asi hodně záleží na tom, jaké máte vztahy. Já bych to neříkala ani vlastním rodičům, ale to proto, že jim příliš nedůvěřuji a tuším, že máma by to hned poslala dál.
Pokud tchyně tvrdí, že máte spoustu času, asi není důvod jí to říkat. Kdyby tlačila ns vnouče, byla by to jiná situace.