Řídká stolice ročního dítěte

Makikki
3.9.14 22:30

Řídká stolice ročního dítěte

Ahoj mamči předem se omlouvám za tuto fekální diskuzi, ale mám dotaz, naše dcerka asi od 10 měsíce kajdí denně i 4×, vždy si spíše ukákne, místo tuhoše je to spíše taková čvachta, nebo jak bych to nazvala, když jsem byla s kámoškou venku, ta má 11 měsíčního kluka, tak zrovna kajdil a pěkně se u toho vztekal a kamarádka říkala, že je už na čase, že kajdí vždy 1× za 4-5 dní, tak by mě zajímalo, zda je normální, že já vždy když přebaluji, tak tam najdu bobana. :think:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15404
3.9.14 22:32

Tvoje děcko neví, kdy má kadit, to musí spotřebovat tolik plín? 8o :roll: :roll: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
227
3.9.14 22:36

U nas tohle delaly zuby..Syn byl jako mlynek, jednim otvorem tam a druhym hned ven..taky cvachta :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Makikki
3.9.14 22:39

@zbrna fakt? To jsi mě docela uklidnila, je fakt, že jí teď rostou horní zoubky, ona jak má ty čvachty a sedí třeba v kočárku i hodinku, tak má z toho hned opruzený zadek a jsem z toho docela nešťastná, protože při tuhošovi se to nedělo, ale snad to teda přejde až zoubky vylezou. :)

• Citovat
  • Upravit
35764
3.9.14 22:40

Moje dite kadi jak ji. Ji tekuty, ma tekuty, ji tuhy je tuhy. 2-5denne :nevim: ja ji teda nejak nebuzeruju jak casto ma mit stolici, ja ji mam taky jinak nez manzel, ze :mrgreen: a navic kaka jen doma a dost u toho smrdi, takze prebaluju hned no.. Konec fekalniho hlaseni

Příspěvek upraven 03.09.14 v 22:42

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
3.9.14 22:41

@Makikki kamarádky děcko taky kadívalo takhle jako tvoje, zuby nezuby. moje v tu dobu (bylo jim kolem roku) zas jednou za 2-3 dny a řeknu ti, že jsem tenkrát velice záviděla :nevim: protože u nás byly zas tvrdý bobky, bolestivé tlačení a bolení bříška :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Makikki
3.9.14 22:46

@pikola Jo jo doma taky hned jak zavětřim, tak přebalím, ale když spinká v kočárku, nebo tam desí, težko něco poznám a hned je opruzená, minule jí to i úplně popraskalo až do krve, takže právě nevím, jestli je to normální, že i v roce je řídká, když už nemá jídlo vyloženě na kaši.
@dani24687 Jinak kamarádka taky říkala, že malej to hodně oplakává a mnohdy tlačí i půl dne no. :lol:

• Citovat
  • Upravit
22004
3.9.14 23:19

@Makikki, naše pediatrička vždycky říkávala a říká, že je druhořadé, jak často a v jaké konzistenci to je. Každý organismus je jiný. Nepůsobí-li to dítěti problémy (bolesti, apod.), je daleko podstatnější, aby to bylo trvalé a neměnné.

Když dojde k nenadále změně stavu - tedy např. kdyby Tvoje dítě zničehonic začalo mít tuhou stolici jednou za tři dny - je načase zbystřit a pátrat po důvodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lucie Pavlisová
3.9.14 23:20

To je snad dobře že kajdí já bych to neřešila plína se vymění zadeček se umyje a jede se dál.
Horší by bylo kdyby byl bobek tuhej a nešel vůbec ven
nebo byla čvachta až nebudou plínky na zadečku

• Citovat
  • Upravit
227
3.9.14 23:21

Jo..a ty neustale opruzeniny jsem taky zapomnela zminit.No, budme rady, ze to je spis vic nez malo, to by byly teprve stresy. I kdyz s dnesnimi cenami plinek jsme to taky moc nevyhraly

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lucie Pavlisová
3.9.14 23:27

@Makikki A co takhle malá baští během celého dne
třeba nějaká reakce na potravinu

• Citovat
  • Upravit
PID
726
4.9.14 08:39

Hlasim se do klubu sr.acu. :lol:
Nas to mel taky, kakal i 5× denne, kasovita konzistence, kdyz si v tom sedl, rozplaclo se to po celem zadku, rikali jsme tomu placka. :) Uz to bylo unavne, furt se v tom hrabat. :| Pak se to zacalo zlepsovat az na bobky 1× denne.
Zpetne soudim, ze to bylo zrejme z hodne vlakniny, delala jsem mu hodne ovocne presnidavky a i vecer kase a jak postupne chtel papat jen nakrajene ovoce a musel kousat, uz toho ovoce na mnozstvi proste nesnedl tolik. A taky chtel vic peciva.
Ted mame miminko, chce opet bastit presnidavky s nim, tak kaka casteji, ale nastesti uz ne 5× denne. :lol:

Opruzeny zadecek mel hned taky, sotva v tom zustal trochu dele. Pomahalo, kdyz jsem davala hutnejsi kremy (sudokrem, nivea,..) a vetsi vrstvu.

Kakani zdar! :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky