Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Tvoje děcko neví, kdy má kadit, to musí spotřebovat tolik plín?
![]()
U nas tohle delaly zuby..Syn byl jako mlynek, jednim otvorem tam a druhym hned ven..taky cvachta ![]()
@zbrna fakt? To jsi mě docela uklidnila, je fakt, že jí teď rostou horní zoubky, ona jak má ty čvachty a sedí třeba v kočárku i hodinku, tak má z toho hned opruzený zadek a jsem z toho docela nešťastná, protože při tuhošovi se to nedělo, ale snad to teda přejde až zoubky vylezou. ![]()
Moje dite kadi jak ji. Ji tekuty, ma tekuty, ji tuhy je tuhy. 2-5denne
ja ji teda nejak nebuzeruju jak casto ma mit stolici, ja ji mam taky jinak nez manzel, ze
a navic kaka jen doma a dost u toho smrdi, takze prebaluju hned no.. Konec fekalniho hlaseni
Příspěvek upraven 03.09.14 v 22:42
@Makikki kamarádky děcko taky kadívalo takhle jako tvoje, zuby nezuby. moje v tu dobu (bylo jim kolem roku) zas jednou za 2-3 dny a řeknu ti, že jsem tenkrát velice záviděla
protože u nás byly zas tvrdý bobky, bolestivé tlačení a bolení bříška ![]()
@pikola Jo jo doma taky hned jak zavětřim, tak přebalím, ale když spinká v kočárku, nebo tam desí, težko něco poznám a hned je opruzená, minule jí to i úplně popraskalo až do krve, takže právě nevím, jestli je to normální, že i v roce je řídká, když už nemá jídlo vyloženě na kaši.
@dani24687 Jinak kamarádka taky říkala, že malej to hodně oplakává a mnohdy tlačí i půl dne no. ![]()
@Makikki, naše pediatrička vždycky říkávala a říká, že je druhořadé, jak často a v jaké konzistenci to je. Každý organismus je jiný. Nepůsobí-li to dítěti problémy (bolesti, apod.), je daleko podstatnější, aby to bylo trvalé a neměnné.
Když dojde k nenadále změně stavu - tedy např. kdyby Tvoje dítě zničehonic začalo mít tuhou stolici jednou za tři dny - je načase zbystřit a pátrat po důvodu.
To je snad dobře že kajdí já bych to neřešila plína se vymění zadeček se umyje a jede se dál.
Horší by bylo kdyby byl bobek tuhej a nešel vůbec ven
nebo byla čvachta až nebudou plínky na zadečku
Jo..a ty neustale opruzeniny jsem taky zapomnela zminit.No, budme rady, ze to je spis vic nez malo, to by byly teprve stresy. I kdyz s dnesnimi cenami plinek jsme to taky moc nevyhraly
@Makikki A co takhle malá baští během celého dne
třeba nějaká reakce na potravinu
Hlasim se do klubu sr.acu. ![]()
Nas to mel taky, kakal i 5× denne, kasovita konzistence, kdyz si v tom sedl, rozplaclo se to po celem zadku, rikali jsme tomu placka.
Uz to bylo unavne, furt se v tom hrabat.
Pak se to zacalo zlepsovat az na bobky 1× denne.
Zpetne soudim, ze to bylo zrejme z hodne vlakniny, delala jsem mu hodne ovocne presnidavky a i vecer kase a jak postupne chtel papat jen nakrajene ovoce a musel kousat, uz toho ovoce na mnozstvi proste nesnedl tolik. A taky chtel vic peciva.
Ted mame miminko, chce opet bastit presnidavky s nim, tak kaka casteji, ale nastesti uz ne 5× denne. ![]()
Opruzeny zadecek mel hned taky, sotva v tom zustal trochu dele. Pomahalo, kdyz jsem davala hutnejsi kremy (sudokrem, nivea,..) a vetsi vrstvu.
Kakani zdar! ![]()
Ahoj mamči předem se omlouvám za tuto fekální diskuzi, ale mám dotaz, naše dcerka asi od 10 měsíce kajdí denně i 4×, vždy si spíše ukákne, místo tuhoše je to spíše taková čvachta, nebo jak bych to nazvala, když jsem byla s kámoškou venku, ta má 11 měsíčního kluka, tak zrovna kajdil a pěkně se u toho vztekal a kamarádka říkala, že je už na čase, že kajdí vždy 1× za 4-5 dní, tak by mě zajímalo, zda je normální, že já vždy když přebaluji, tak tam najdu bobana.