Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Aho maminky…chtěla jsem se zeptat jestli máte zkušenost s kapkamy Hylak na prdíky u mimča. Malá na to dost trpí..vyzkoušela jsem baby swiss..espumisan, infacol, baby calm…
já piju fenykl čaj,,,hlídám si co jím..Malý je 5 týdnů. Tak zkoušíme dál co by zabralo. Zatím to užívá první den.Ona by tak spala ale usne mi na 20 minut a pak se začne kroutit, slyším jí jak prdíkuje ale začne plakat a takhle to jde celý den. V noci je to lepší..budí se co dvě hodky, nakojím a spí dál…díky za odpovědi ![]()
@geilens píše:
Co probiotika? Nám zabral BioLac Baby
Probiotika jsem dávala od swiss a ten hylak je něco podobného obsahuje ty zdravě prospěšné bakterie
Ahoj, my jsme měli Hylak na průjem nebo je ještě naopak vhodný na zácpu. Nemá moc dobrou chuť, tak to malý ani moc nechtěl.
Zkoušeli jste obyčejný odvar z kmínu?
Ono někdy nepomůže nic, až mimino z toho vyroste.
Za 5 týdnů jste toho vystřídali až moc a Hylak forte je pro malou zbytečný dryák. Dává se po infekčních průjmech na obnovení mikroflory a funkčnosti peristaltiky
![]()
U nás zabrala kombinace Espumisanu a pokládání na teplý rašelinový polštářek - bříškem nebo na něj, masírování bříška, když bylo nejhůře rektální tyčinka.
Hlavně je potřeba trpělivost a delší dobu na zažití kapiček nebo čehokoliv.
![]()
Ja dávala malýmu i feniklovy čaj docela to pomohlo a taky bylo dobry masírovat brisko měla jsem olejicek od weledy a taky pomohlo nahřívat brisko nam zádný kapky nepomahali a první 3 mesice bylo peklo malej plakal i 3 hodiny v kuse a kolikrát i celou noc ![]()
Tak nepij ty hnusočaje s fenkylem! já jsem si myslela u první holky že fenykl je na prdíky, ale holka potom ještě horší. pak mi řekla dr. že některé děcka fenykl nesnesou, a má to opačný efekt! hylak mimina můžou ale na průjem při střevní chřipce, je to fakt driák jak prase který jediný působí i na srajdy v egyptě a ty to chceš dát miminu? neblázni!!
@Paaja22 Zkoušela jsi ten HYLAK? Je to kyselé jako ocet. Pokud chceš prckovi pomoct od prdů, kup Bio-Gaja. Cca po 3 týdnech užívání máte po problému.
Můj syn měl cca ve 3 měsících E-coli, mudra ho léčila 2 měsíce Hylakem. Malý jak viděl lžičku, tak už začal hysterák. Bakterie, ale byla pořád ve střevech.
Pak na můj dotaz, jestli není něco jiného, nám poradila Bio-Gaju a bylo jak po bakterii, tak po bolení bříška.
Mě právě pani v lékárně říkala že na prdíky to dávat můžu,tak těd nevím jesli radši nekoupit něco jinýho když e to spíš na zácpu a průjem
@maxi2408 píše:
Za 5 týdnů jste toho vystřídali až moc a Hylak forte je pro malou zbytečný dryák. Dává se po infekčních průjmech na obnovení mikroflory a funkčnosti peristaltiky![]()
U nás zabrala kombinace Espumisanu a pokládání na teplý rašelinový polštářek - bříškem nebo na něj, masírování bříška, když bylo nejhůře rektální tyčinka.
Hlavně je potřeba trpělivost a delší dobu na zažití kapiček nebo čehokoliv.
Té paní bych
…prosím Tě, raději něco jiného. Tohle je pro její malinkatý organismus nesmírná a zbytečná zátěž, zbytečně razantní řešení, které může být ve výsledku dost kontraproduktivní.
Přidej i čajíčky - u fenyklu jsem také měla pocit, že spíš prdíky vyvolává, dávala jsem slabý kmínový odvar nebo klasickou dětskou směs, všechny ostatní pomůcky - dudlíky, lahvičky - antikolikové. Plus ty různé mechanické pomůcky - nahřívací polštářky, masážičky a úspěch máš zaručen. ![]()
Tak tu asi nejni maminka která by to vyloženě používala na prdíky…
mám chut do tý lékárny dojít a vylejt to té ‚pani‘na hlavu..fakt!! ![]()
Doporučuji kapky BioGaia. po 14 dnech užívání je klid od bolení bříška.
@Paaja22 píše:
Tak tu asi nejni maminka která by to vyloženě používala na prdíky…mám chut do tý lékárny dojít a vylejt to té ‚pani‘na hlavu..fakt!!
Ne vyloženě na prdíky se to fakt nepoužívá
Sab simplex jste zkoušeli, chce to ale ty kapičky na prdíky užívat dlouhodoběji, jinak jak už jsem psala, musí se vydržet, miminko povyroste, začne se hýbat a bude dobře.
Jo a nevím nevím jestli by to té lékárnici nevyžralo oči, je to jak citron
![]()
@Paaja22 došla bych to paní vrátit, s tím, ať si laskavě přečte příbal. leták. Na bolest bříška - prdíky, to fakt není. Zkus nějaké z předešlých kapek, ale vydrž aspoň týden - 14 dní než do zabere. Nebo fakt ten kmín. odvar. Kmín určitě doma máš. Cvičit s nožičkama, nahřívat a masírovat bříško. Já vím, že je to strašný, když prcek řve…ale musíš vydržet. Hůř už snad nebude. ![]()