Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Můj první syn byl hodně plačtivý a náročný na pozornost. Tak jsem si pořídila šátek a nosila a nosila - bylo to o dost lepší. Můj druhý syn je přesný opak. Pozornost skoro nevyžadoval, sám si vystačil a stačilo mi, když byl v dění. Také jsme nosila, ale jen velmi málo. Pak jsem (ve 4.měsících) začala nosit více - asi týden každý den a… stále pláče, pokud ho nemám v náručí či v šátku, což dřív klidně ležel na sedačce, nebo v houpátku klidně „celý“ den. Je to nějaké období, nebo si prostě na nošení zvykl? Díky za názory a zkušennosti. ![]()
Ono se období mění. Nějaké dítě může vyžadovat pozornost jako malé miminko, pak už ne, jiné naopak. Samozřejmě je zde velmi pravděpodobná šance, že si na nošení prostě zvykl.
No ted vyzaduje tvou pozornost a noseni. Nemela si ho to ucit, nejak se mu to zalibilo.Ja taky nakrmim, pomuchlam a necham lezet v posteli nebo v kocarku. Jinak by to skoncilo jak u vas.
Ano, neměla jsi ho to učit, teď tě bude otravovat až do nástupu na střední.
Je to miminko, jeho požadavky se mění, sám dozraje do fáze, kdy už ho to bavit nebude. Staršího jsem první tři měsíce jen chovala a mazlila a nikdo nikdy neměl dojem, že je rozmazleny. Pro dítě není nic důležitějšího, než vědomí, že je maminka na blízku. Tak mu to neodpírej
Přejde ho to.
@ncc1701 jak to muzes vedet. Kamaradky dcera se tak chovala a spala jen u mamy.Ta nemohla ani na zachod, jakej byl rev. A vydrzelo ji to dodnes ma 2.roky.Miminku se musi dat laska a blizkost ale odtud, potud.
Může to být obdobím i zvykem. Syn byl totéž. Po pár dnech kdy jsem ho tolik nenosila si zase zvykl „vystačit si sám“. Když měl nějaký problém - prdíky, zoubky…tak chtěl zase nosit nebo mít víc pozornosti.
Pokud nechceš nosit celé dny doma, tam u nás zabralo věnovat se dítku na zemi nebo na posteli. Případně nosit a pokládat v krátkých intervalech.
Miminku se má dávat láska neomezeně!!! Nebudu svému dítěti pozornost dávkovat. Mému dítěti budou dva roky a taky uspávám, taky se pořád mazlíme a jsem za to ráda. Mám ještě 17 letou dceru a ta už se fááákt nemazlí. Takže užívejte dokud to jde a oni chtějí-pak vám to bude chybět.
Taky jsem nosila, houpala a začalo to až déle, cca kolem třetího měsíce. Mám náročné dítě na pozornost ![]()
Jinak to není o tom - neměla jsi ho to učit. Prostě jsou situace, kdy se ne všude člověk dostane s kočárem, tak použije šátek nebo nosítko. Ono stačí třeba i jen víkendový výlet…
Zakaž svému chlapovi jakoukoliv péči o domácnost, děti, tebe, žádný vysavač v rukou muže, rodinné výlety nebo splývání těl a duší…!!! Hned!!! Nebo si na to zvykneš, začneš si vynucovat pozornost, když jednou za čas vyrazí s chlapama na pivo a co potom s tebou. Radějc ať si vystačíš sama.
Taky jsem toho názoru, že by se láska dětem neměla dávkovat. nic jiného než najíst a lásku vlastně nepotřebují
jen si říkám, jestli do té doby „jakože“ nevěděl co láska je, že jí nevyžadoval (přestože si hrajeme a mazlíme se také velmi často) a teď nošením se to v něm probudilo, nebo jí předtím prostě nechtěl a teď ano, nebo co… ![]()
@maurikaxx hele ja som u holky zacala s nosenim neskoro a zapacilo sa jej to, dovtedy si tiez vydrzala hrat sama, myslim ze poznali taku tu blizkost k mame, ktora tym nosenim vznika.. ale moze to byt mix so separacnou.. tazko odhadnut. ak ta to neobtazuje, tak by som nosila, dvoch mladsich som nosila od narodenia, najmladsiu skoro cele dni nosim este v jej 10 mes a je to spokojne vesele dieta ![]()
@j-p píše:
No ted vyzaduje tvou pozornost a noseni. Nemela si ho to ucit, nejak se mu to zalibilo.Ja taky nakrmim, pomuchlam a necham lezet v posteli nebo v kocarku. Jinak by to skoncilo jak u vas.
z tohto nazoru je mi fakt smutno ![]()
@pata308 nevim tak proc, ja si s ni hraju, ctu ji, zpivame ji atd.ale netaham ji celej den na rukach, za prve nemuzu ze zdravotnich duvodu a za druhe ji nechci rozmazlenou jen chovanim. Jinak ma prvni a posledni, tak nevim o co ti jde.Ze je tu smutno.