Zvykl si na nošení?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12658
31.8.14 16:12

@j-p rob si co chces ;-) podla mna sa male dieta neda rozmazlit, dieta potrebuje kontakt s matkou.. nezvylo si na pravidelne jedlo? aby sa tym nahodou nerozmazlilo, ono je to totiz uplne stejna potreba a na mojej prvej hodne vidiet ze jej toho prveho pol roku co som nenosila, ten kontakt chybal a nie je tak sebavedoma ako ti dvaja mladsi.. takze viem porovnat ;-) a prostredny ma 2,5 roku, kdekolvek prideme, dokaze sa zabavit sam, neboji sa ze mu ujdem, je spokojny a usmiaty.. tak neviem ci je zrovna v diskusii o noseni prinosny nazor niekoho kto to nikdy neskusil, mozni by sa v tebe prebudilo to krasne spojenie ;-) ale je to len a len tvoja vec a ze mi je z toho nazoru smutne je suchy fakt ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
IvetJas
31.8.14 16:13

@maurikaxx Je už trošku větší a má víc rozumu, takže je možné, že tě chce prostě mít víc pro sebe. Jestli ti to nevadí, tak ho nos. Nebo ho nos hodně venku, kamarádka nosila venku pořád a doma jí to děti vůbec nevyžadovaly. Já na prvního nosítko neměla a pořád si říkám, že je to škoda a snažím se s ním mazlit co nejvíc. Navíc na něj stejně přišlo období, kdy chtěl hodně nosit i tak a akorát to bylo bez nosítka náročnější… U druhého jsem si slíbila (až teda bude), že si ho budu ňuchňat u sebe v manduce nebo něčem podobném klidně pořád. Rostou rychle, takže si to chci užít :lol:

• Citovat
  • Upravit
77
31.8.14 16:14

@maurikaxx takže… Kolik má vlastně Váš syn teď? Slyšela jste o seprační úzkosti? Nerostou mu zoubky, nechystá se na něj nějaká nemoc? Pokud je to nějaké období, Váš syn určitě může mít větší potřebu být s matkou v kontaktu. Je důležité miminku vyhovět a jeho potřčebu kontaktu vyplnit a proč? Je to jednoduché, pokud chcete vychovat sebejistého muže, který se nebude bát dát najevo svůj názor, bude se za sebe umět „rvát“, bude se umět s láskou chovat k ženám a nebude si hledat partnerku stejnou jako jste vy (aby mu vynahradila kontakt, který by jste mu po případě odepřela), dál pokračujte v tom, co jste dělala doposud. Přesuňte synka na záda, pokud potřebujete dělat něco doma a dopřejte mu to co nejvíce potřebuje. Věřím, že přájde chvíle, kdy si budete jistá, že to děláte správně a Váš syn Vás překvapí samostatností a osobností. Věřte svému úsudku i jemu. My matky jsme přece od toho aby jsme šly dětem příkladem, zahrnovaly je láskou, polibky, objetím, mazlením. A buďte klidná, nenavykla jste dítě na nošení teď, ono už si na nošení zvyklo vy Vašem bříšku, kdy bylo nošeno 9 měsíců, obklopeno vším co zrovna potřebovalo, nemůžeme se divit, že to vyžadují i venku z našeho těla. :-) Moje 14-ti měsíční holčička je úžasně sebědemomej tvor, kterému ani trochu nevadí, když jí hlída někdo jinej, úplně v klidu se nechá uspat jinou osobou než mnou, protože ví že mi může věřit. Dokázala jsem ji, že vždy když mě bude potřebovat, budu na blízku a to byl mlj cíl. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Verun83
31.8.14 16:15

Blbost, je ve veku kdy chce pozorovat, videt, coz z satku vidi vic nez z kocaru. Syn se v tomhle veku nenechal nikde jinde nakojit nez doma. Po vsem cucel. Detem se potreby meni. Kdyz bys ho dala v kocaru na bricho, aby videl, byl by v pohode?

• Citovat
  • Upravit
j-p
11770
31.8.14 16:19

@pata308 tvuj problem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Verun83
31.8.14 16:19

A nebo si jen vynahrazuje ten kontakt, syna jsem prvni 3 mesice jen chovala. I na me spal. Jinak strasne rval. Proste to potrebuji, pak je to prejde.

• Citovat
  • Upravit
12658
31.8.14 16:29
@j-p píše:
@pata308 tvuj problem

ja problemy nemam :-P evidentne skor ty, takto velmi zvyknu bojovat tie, ktore citia ze by nosenie bolo dobre, ale zvazuju ich nejake ich vlastne mantinely, ci uz rodina, kamarati, obavy :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
j-p
11770
31.8.14 16:33

@pata308 tak nerypej, ze je ti z toho smutno.Ja sve dite miluju a ze ji nemuzu nosit, zato nemuzu.Tak si nech ty urazky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12658
31.8.14 16:38

@j-p tak to si ma nepochopila, mne nie je smutno z toho ze nenosis, kazda mozeme mat dovody preco to nejde, mne je smutno ze tu siris nazor, ze su nosene deti rozmazlene, je spravne dieta odkladat atd, v tom je problem ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
j-p
11770
31.8.14 16:42

@pata308 tak u kamaradky to tak dopadlo, spala jen, kdyz se chovala v naruci, postylku meli jen na okrasu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
j-p
11770
31.8.14 16:44

@pata308 ja te pochopila, kazdej at si dela co chce, at si nosi deti cely den.Mne je to jedno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12658
31.8.14 16:45

@j-p no to mame tiez, dieta spi so mnou, celu noc na prse, zalezi ale ci to kamaratke prekazalo, lebo moja so mnou vari, upratuje, neni problem.. :-)) ono to totiz nemusi byt na skodu, je fakt ze som mohla za postielku rovno usetrit :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
j-p
11770
31.8.14 16:48

@pata308 no cim vic to dite rostlo, tak chtelo byt jen u ni. Nemohla nic, nosit ji na zachod, do vany atd, to uz je prilis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
31.8.14 17:51

Prvního syna jsem nosila opravdu hodně často, lásku neodpírala, spal se mnou v posteli,.. určitě nemohl mít pocit nechtění nebo nedostatek lásky. Do teď se hodně mazlíme a o kontakt opravdu není nouze. Ted je mu 20m. v kolektivu na hřišti, venku na procházce či při kontaktu s okolím je naprosto nebojácný a samostatný ale přesto na mě hodně visí. Pořád chce za ruku, nosit, na záchod taky vyžaduje stále mě a když někdo jiný, není to bez křiku, maminka maminka maminka… (pravda - tráví se mnou hodně času, tatínek je dost mimo dům) tak nevím. Pořád jsme toho názoru, že nosit a dávat lásku co to jen jde, je to pro mě přirozené a nevadí mi mít je na zádech „celý“den, ale nějak ta teorie, že čím víc lásky dětem dáte jako mimi, tím dřív se osamostatní a nebudou tolik závislé, se mi moc neověřila :/ nebo je ještě malý???

KatieBea - teď v týdnu mu budou 4m, nosím převážně venku, kočárek se mu moc nezamlouval ani před tím než „to“ začalo, proto jsem začla nosit více a hlavně venku. Předtím plakal venku, teď už i doma, pokud ho nemám v náruči.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19075
31.8.14 17:56

@j-p mantinely si určujeme sami. A každé dítě je jiné, potřebuje něco jiného ;-) Můj první a má třetí jsou kontaktní. Prostřední jako miminko kontakt tolik nevyžadovala. Nejmladší bych mohla nosit pořád, neumím si představit, že bych ji nemohla nosit. Je to něco úžasného. Určitě na vás nikdo neútočí, ale i mě váš přístup mrzí. Dětem se láska nedá dávkovat. Potřebují ji cítit neustále.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí