Tříselná kýla - prosím poraďte

7797
2.9.14 12:52

Tříselná kýla - prosím poraďte

Ahoj,
potřebuji prosím poradit. Synovi se ve čtyřech týdnech objevila tříselná kýla. V pátém týdnu mu naplánovali operaci na tento listopad- to bude mít 8 měsíců. Od té doby se mu ale kýla již nikdy nevyklenula, ani při velmi silném křiku. Dětská lékařka nám dala žádanku na dětskou chirurgii na kontrolu kýly, kam jdeme zítra. Vím, že tříselné kýly nezarůstají a musí se plastika udělat. Ale pokud mu nedělá žádné obtíže, můžu chtít odložení operace na jinou dobu? Jak moc můžu chtít odklad? Prosím o zkušenosti, děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12272
2.9.14 12:55

Poraď se s doktorem, ale myslím si, že u tříselné kýly hrozí uskřinutí a to asi není moc hezký zážitek. Když víš, že stejně musí na operaci, proč to odkládáš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12003
2.9.14 12:56

Můj syn měl operaci v 7 týdnech, jemu tedy vylézala opakovaně. Já jsem z toho byla hotová ale on operaci zvládl skvěle, druhý den uz o tom nevěděl a nezůstala mu žádná jizva. S 8 měsíčním si to neumím představit, uz je hodne akční a to hladovění před a po… uvidíš co ti zítra řeknou, taky tě s kojencem nepoženou na operaci kdyz to nebude nezbytné, my šli do týdne po tom co se objevila, říkali že tříselná se velmi snadno uskřine a to je pak nutná akutní operace do 24 hodin a velmi to bolí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7797
2.9.14 12:58

No poprvé se mu objevila-sama okamžitě zmizela a operaci mu naplánovali až za půl roku, od té doby se mu už nikdy neukázala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12003
2.9.14 13:00

@Anael řídila bych se čistě tím co ti doporučí doktor.. řekni mu že by si to radši odložila kdyby se objevila a on ti k tomu řekne jestli je to rozumný nebo ne… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7797
2.9.14 13:02

@ppalea
Já jsem z toho právě jelen, protože dětská doktorka ho viděla jak křičí, prohmatávala bříško a ptala se kde jako tu kýlu mám mít, protože nic nenašla a nic mu nelezlo - což je podstata kýly. Ona mi řekla, že by ho teď určitě neoperovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12003
2.9.14 13:05

@Anael No tak to ti asi rekne to sami chirurg.. Jako nevyšilovala bych dopředu, uvidíš co ti řekne, zbytečně uspávat 8 měsíčni mimino nebudou to se neboj…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7797
2.9.14 13:19

@ppalea
Díky, jak jde o děti, tak vyšiluju :lol:. Dětská mi právě řekla, že by to teď nedělala, aby ho neotvírali zbytečně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
288
2.9.14 13:26

Poraď se s chirurgem. Nás čeká operace teď v zimě, to bude mít malý 1,5 roku. Náš chirurg říkal, že u malých miminek je to blbé, že jak pláčou, tak se jim to trhá, že ideální věk je ve 2 letech. Ale zase si myslím na druhou stranu, že s takovým miminkem ta operace nebude takový problém jako u většího dítka, že to lépe zvládne. A hlavně, proč by vás na tu operaci hnal, kdyby byla zatím zbytečná. Náš malý byl na operaci ve 2 měsících, ale ne s kýlou, měl neprůchodný zadeček, byla to celkem drasťárna, ale zmákl to v pohodě (určitě líp než já). A operace kýly je otázka 3 dní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
767
13.3.19 10:29

Tříselná kýla - strava

Co prosím mohly jíst vaše děti den po operaci tříselné kýly? V nemocnici řekli hustou polívku, např. hrachovou, to přeci nadýmá. Že prý ne polívku kde jsou nudle. To nechápu proč by nemohl vývar se zeleninou a nudlemi. Že prý dnes jen jogurty a kaše?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí