Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky maminky,
poradte mi, co mam jist, aby moje 2mesicni mimi nemelo tak ridky kakani. Ma to uplne vodovaty, jsou v tom teda tuhy kousky, ale kaka strasne casto, treba i kazdy dve minuty a strasne u toho breci.
Takze nedelame nic jineho, nez ze oplachujem vodou a cekame v koupelne, co z ni zas vyleti.
Dik, kuzelka
Ahoj Kuzelko,
ridka stolicka u kojenych deti je uplne normalni, ale pokud mimco kaka takhle casto a porad, urcite bych vyhledala lekare. Muze jit treba o nejakou chripku, ktera ted radi a dr. ti urcite poradi nejlepe, co s tim.
Ahoj Kuželko,
já teda nevím, co máš jíst, ale řekla bych, že každé kojené miminko má řídkou stoličku a v tom tužší kousíčky. Aspoň ta moje to tak měla. Mojí mamce se to taky nezdálo, tak jsem se pro jistotu zeptala dr., a ten mi potvrdil, že kojené děti to mají řídké. A taky zpočátku kakala dost často, i osmkrát denně, později se to ustálilo na 2-3× denně a teď je to tak 1-2× denně (má 7,5měs).
Pláč s tím vůbec nemusí souviset, ale pokud se ti na tom opravdu něco nezdá, poraď se raději s lékařem..
Ahoj, Radu
ahoj kuželko,
kojené děti mohou mít skutečně řídkou a velmi častou stolici (o frekvenci kakání bych mohla něco vyprávět
), ale kakání co 2 minuty mi vážně přijde docela síla. Dej pozor, aby mimčo nebylo dehydrované-u miminek to jde při průjmech hrozně rychle. Poradou s doktorem nic nezkazíš. U kjených dětí se při slabém průjmu beztak většinou doporučí jen vytrvat a kojit častěji.
Přeju ať je vše v pořádku
Jana + Kačenka 10týdnů
Nevím, jak dlouho tento stav trvá a zda jsi jej konzultovala s doktorkou, jestli mimko kaká tak často, tak jde zřejmě o průjem a hrozí dehydratace - doporučuje se po 12 hodinách trvajícím průjmu zajet na pohotovost - kvůli hrozící dehydrataci - o mimko se postarají, prohlédnou, doplní tekutiny.. Je důležité si toto ohlídat, mimčo je moc malé… a víkend před námi…
E.
můj klučina takto kakal cca do 4 měsíců, i po půl hodině, takyse nechal kojit po hodině a půl až dvou hod.. Prý to tak je. Ale určitě se zeptej doktora, budeš mít klid.
Tohle bych rozhodně nenechávala být . Mimčo by nemělo kakat zeleně a hnědě, nemělo by to smrdět jenom jako kyselý jogurt. Mám zkušenost s mojí dcerou a ta měla rotavirus. Při prujmu hrozí velmi rychle dehydratace to poznáš podle bledých rtů a jako by se lepil jazyk na patro. Rozhodně volej pediatra ten ti poradí nejlíp já osobně bych popadla mimi a odnesla ho ukázat i s pokakanou plenou. A rozhodně kojit, mléko je sterilní , to mi poradili v nemocnici a taky vedle kapaček to byla jediná léčba rotavirozy. Držím palce at je vše v pořádku a ozvi se jak to dopadlo.
Ahoj Holky, diky za rady.
Mala to ma nekdy takhle a nekdy to je ok. Tentokrat to bylo asi s hermankoveho caje, co jsem si udelala vecer predtim. Zjistila jsem az nasledne, ze je jaksi projimavy. Ted uz je to dobry, kaka min, zato vetsi davky. ![]()
Takze pozor na hermanek. Ale zajimalo by me, jaky jeste potraviny to takhle ovlivnujou. Neznate?
Kuzelka