Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
ahoj holky, mám bezmála destiměsíčního raráška a poslední dobou máme ten problém, že nechce být s tatínkem. Já doufám, že je to jen nějaké přechodné období, ale manžela to mrzí, a mě koneckonců taky ![]()
Vždycky byl mrňousek s tatínkem rád a táta je na něj moc hodný. Vlastně jsem to já, komu občas dojde trpělivost a plácne ho přes plenku. Teď když si ho tatínek vezme prcek spustí sirénu a nepřestane dokud nepřijdu a nevezmu ho do náruče. A to co předvedl včera na plavání miminek, to bylo úplně hrozné. Táta ho nemohl vzít ani do náruče. Přestal spolupracovat a chtěl z vody.
Podotýkám, že babičky, dědy, dokonce i strýce a tety bere prcek celkem v pohodě. Ale máma samozřejmě vede.
Stalo se vám to někdy? Poraďte co s máminým ocáskem? ![]()
Díky a ahoj
Jarča
Nedávno jsem někde četla, že miminko je velice fixoaváno na matku. Je to maminka, která je s mimiskem doma na mateřské a věnuje se mu pocelý den, kdo mu dává papat apod. A je to opravdu jen přechodné období a stojí za to vydržet. A taky je důležité nenásilně miminko s tatínkem tzv. seznamovat. Hrát si společně ( všichni tři ) aby se miminko ujistilo, že ho mají všichni rádi.
Jen mi tedy není jasné, proč dědu a strýce snáší. Proč mu ostatní mužské pokolení nevadí a otec ano.
ALe v každém případě vydržte. Moje sestra měla něco podobného a pak se vše zlepšilo.
Podívám se po tom článečku a pošlu.
Zatím držím moc palce a pevných nervů.
Jarčo já mám dvojčata a dělala mi to jedna. Druhá byla „prodejná“, mohl ji chovat kdokoliv, na každého se usmívala a byla společenská. Ale Marťa chtěla jenom mámu hrozně dlouho. Kdokoliv (hlavně mužský a nejhorší byli vousatí) nahlédl jenom do kočárku, spustila pláč a úplně se klepala strachem. Ze začátku ji taťka mohl chovat i krmit, pak přišlo asi v 8 měs. období, kdy ho začala taky odmítat. Vzhledem k tomu, že byly dvě, měli jsme je jakoby rozdělené. Ale samozřejmě byly i situace, kdy je hlídal obě a po několika měsících byl klid. Cizích lidí se ale bála skoro do tří let. A i dneska je tátův mazlíček Lucka a ke mně se přijde pomazlit Marťa. A je jim čerstvě 15 let
. Tak myslím, že je to v povaze, v chemii, buď to samo odezní, nebo budeš prostě vždycky oblíbenější. Ale taky to může být jen a jen období a samo se to věkem upraví, neboj.
Pajdule
ahojda,je mě sice 22 a mimčo zatím nemám,ale dovedu si živě představit jaký to bylo na plavečáku.Můj bráška,ale v těchto měsících taky nechtěl tátu,ale děda mu nevadil.Mamka z toho byla špatná,ale pak ji kamarádka-psycholožka řekla,že to může být z toho,že na tatínka mimčo žárlí.Přece jenom jsi ty jako maminka to nejdůležitější a on se nemůže smířit s tím,že tatínek se s tebou taky třeba „mazlí“.Tím ho začne odmítat,ale vše se upravilo.Tatínek musí vytrvat a mít svatou trpělivost.Vše bude OK,takže hodně lásky.PA Marťa
děvčátka, děkuji vám za podporu a mi budeme bojovat!
Taťka teď bude mít pár dní dovču, tak snad to bude lepší. Jistě všichni chápete jaké to je, když nemůžu bez svého „ocásku“ vystrčit nos
Budu doufat, že je to opravdu přechodné období
Jarča