Nechce být s tatínkem

35
24.2.05 20:01

Nechce být s tatínkem

ahoj holky, mám bezmála destiměsíčního raráška a poslední dobou máme ten problém, že nechce být s tatínkem. Já doufám, že je to jen nějaké přechodné období, ale manžela to mrzí, a mě koneckonců taky :cry:
Vždycky byl mrňousek s tatínkem rád a táta je na něj moc hodný. Vlastně jsem to já, komu občas dojde trpělivost a plácne ho přes plenku. Teď když si ho tatínek vezme prcek spustí sirénu a nepřestane dokud nepřijdu a nevezmu ho do náruče. A to co předvedl včera na plavání miminek, to bylo úplně hrozné. Táta ho nemohl vzít ani do náruče. Přestal spolupracovat a chtěl z vody.
Podotýkám, že babičky, dědy, dokonce i strýce a tety bere prcek celkem v pohodě. Ale máma samozřejmě vede.
Stalo se vám to někdy? Poraďte co s máminým ocáskem? :wink:
Díky a ahoj
 Jarča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymni
24.2.05 21:05

Nedávno jsem někde četla, že miminko je velice fixoaváno na matku. Je to maminka, která je s mimiskem doma na mateřské a věnuje se mu pocelý den, kdo mu dává papat apod. A je to opravdu jen přechodné období a stojí za to vydržet. A taky je důležité nenásilně miminko s tatínkem tzv. seznamovat. Hrát si společně ( všichni tři ) aby se miminko ujistilo, že ho mají všichni rádi.

Jen mi tedy není jasné, proč dědu a strýce snáší. Proč mu ostatní mužské pokolení nevadí a otec ano.

ALe v každém případě vydržte. Moje sestra měla něco podobného a pak se vše zlepšilo.

Podívám se po tom článečku a pošlu.

Zatím držím moc palce a pevných nervů.

• Citovat
  • Upravit
659
24.2.05 23:07

Jarčo já mám dvojčata a dělala mi to jedna. Druhá byla „prodejná“, mohl ji chovat kdokoliv, na každého se usmívala a byla společenská. Ale Marťa chtěla jenom mámu hrozně dlouho. Kdokoliv (hlavně mužský a nejhorší byli vousatí) nahlédl jenom do kočárku, spustila pláč a úplně se klepala strachem. Ze začátku ji taťka mohl chovat i krmit, pak přišlo asi v 8 měs. období, kdy ho začala taky odmítat. Vzhledem k tomu, že byly dvě, měli jsme je jakoby rozdělené. Ale samozřejmě byly i situace, kdy je hlídal obě a po několika měsících byl klid. Cizích lidí se ale bála skoro do tří let. A i dneska je tátův mazlíček Lucka a ke mně se přijde pomazlit Marťa. A je jim čerstvě 15 let :-)). Tak myslím, že je to v povaze, v chemii, buď to samo odezní, nebo budeš prostě vždycky oblíbenější. Ale taky to může být jen a jen období a samo se to věkem upraví, neboj.
Pajdule

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.2.05 05:29

ahojda,je mě sice 22 a mimčo zatím nemám,ale dovedu si živě představit jaký to bylo na plavečáku.Můj bráška,ale v těchto měsících taky nechtěl tátu,ale děda mu nevadil.Mamka z toho byla špatná,ale pak ji kamarádka-psycholožka řekla,že to může být z toho,že na tatínka mimčo žárlí.Přece jenom jsi ty jako maminka to nejdůležitější a on se nemůže smířit s tím,že tatínek se s tebou taky třeba „mazlí“.Tím ho začne odmítat,ale vše se upravilo.Tatínek musí vytrvat a mít svatou trpělivost.Vše bude OK,takže hodně lásky.PA Marťa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
25.2.05 10:35

děvčátka, děkuji vám za podporu a mi budeme bojovat! :) Taťka teď bude mít pár dní dovču, tak snad to bude lepší. Jistě všichni chápete jaké to je, když nemůžu bez svého „ocásku“ vystrčit nos :wink: Budu doufat, že je to opravdu přechodné období :wink: Jarča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí