Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj mamky.Já už si vážně nevím rady.Můj malý měl dva měsíce.Jsme od začátku na UM.Jakmile ho nakrmím a neříhne si hned,tak je to v prd…:-)Můžu ho nosit na všechny způsoby třeba hodinu a on nic.Pak ho dám lehnout a tím že je tak akční a za celý den mi naspí tak 20 min v kuse,se pořád hýbe.Mává rukama a nohama a běhěm půl hodiny mi postupně vyblinká všechno co vypil.Vím že nějaký podíl na tom má i to že je tak akční a pořád v pohybu ale je to i tím že si neříhne.Samozdřejmě má potom už za hodinu zase hlad.Já už fakt nevím jak ho mám dát aby si říhnul.
Je to tak, když si neříhne hned, tak vůbec, tedy téměř vždy to u nás tak je. Zkus vychytat tu polohu. Já jsem třeba u prvního dítěte byla zblblá p. Kiedroňovou a pořád dávala mimino odříhávat v nějaké nesvislé poloze… ale jestli jsi to zkoušela všelijak, tak se asi nedá svítit. Neboj, jak poroste, tak by měl mít v bříšku víc místa a nebude tak blinkat.
Nevím, jestli by říhnutí vyřešilo Tvůj problém. Ten můj šikula si říhne i 3× po sobě a pak mě poblinká, zase si říhne, dám ho do postýlky, 20 minut polehává..zase se poblinká…takže taky veselé ![]()
Ahoj,
jestli blinká
pokaždé tak to řekni DR.Třeba potřebuje UM s označením AR.Nemusí to být tím že si neříhne.Domča kolikrát jde spát nebo usne a,ale jídlo zůstane v bříšku.
Myslím že by to mohl být reflux nebo jak se to jmenuje.Navštiv Dr určitě poradí
![]()
Theresa píše:
Nevím, jestli by říhnutí vyřešilo Tvůj problém. Ten můj šikula si říhne i 3× po sobě a pak mě poblinká, zase si říhne, dám ho do postýlky, 20 minut polehává..zase se poblinká…takže taky veselé
Někdy si neříhne a neblinká vůbec.Ale vydím že takové problémy máme všechny ![]()
MegK píše:
Ahoj,
jestli blinkápokaždé tak to řekni DR.Třeba potřebuje UM s označením AR.Nemusí to být tím že si neříhne.Domča kolikrát jde spát nebo usne a,ale jídlo zůstane v bříšku.
Myslím že by to mohl být reflux nebo jak se to jmenuje.Navštiv Dr určitě poradí![]()
Co je označení AR? ![]()
KDyž si neříhne normálně, tak mi pomáhá, že asi hodinu po jídle ho dám pást…a to si většinou říhne …a světe dive se, neblinkne ![]()
Lenka512 píše:
KDyž si neříhne normálně, tak mi pomáhá, že asi hodinu po jídle ho dám pást…a to si většinou říhne …a světe dive se, neblinkne
Taky nám to bčas pomůže ![]()
Miky24-u nás to bylo to samé
Malá si po jídle většinou neříhla,nosila jsem ji někdy i půl hodiny…hlavně v noci to byla zábava
Od narození je taky děsně akční,jako váš mrňousek,takže úspěšně vyblinkala vždycky snad všechno mlíko!
Často si říhne až po spaní..Teď máme už skoro 6 měs,blinká pořád,i když už míň.AR mlíko,nebo zhušťovadlo Nutriton jsem zkoušela,ale nějak jí to něšmakovalo.
Nám zaručené „odříhávací polohy“ nefungovaly
Musíš prostě zkoušet,co zabere…a neboj,ono se to srovná.Mimi si prostě dělá pořádek v bříšku
(alespoň tak to všude píšou)
No,a mamky zase převlékají a převlékají… ![]()
Miky24 píše:Theresa píše:Někdy si neříhne a neblinká vůbec.Ale vydím že takové problémy máme všechny
Nevím, jestli by říhnutí vyřešilo Tvůj problém. Ten můj šikula si říhne i 3× po sobě a pak mě poblinká, zase si říhne, dám ho do postýlky, 20 minut polehává..zase se poblinká…takže taky veselé
Jo, to dělá hlavně brzo ráno, to si neříhne, rovnou usne a nepoblinká se. Prostě se někdy nepřejí a je to v pohodě ![]()
Tak to náš blinká naprosto náhodně, říhnutí, neříhnutí… spíš podle toho jak moc se přežral… ale je fakt, že pokud leží, tak blinká vedle sebe - pravda, když okamžitě nezareaguju, tak se v tom šťastně vyválí…
j.a.n.i1 píše:
Tak to náš blinká naprosto náhodně, říhnutí, neříhnutí… spíš podle toho jak moc se přežral… ale je fakt, že pokud leží, tak blinká vedle sebe - pravda, když okamžitě nezareaguju, tak se v tom šťastně vyválí…
Já dneska obdivovala naši šikulku
Nevím,jak se jí to podařilo,ale nablila si na záda /přesněji-na lopatku/
Seděla zrovna v houpacím sedátku,takže to odneslo taky.Druhou dávku jsem schytala přímo do dekoltu
Mrkvička s brambůrkem je děsná ňamka,takže se přežrala…a tak to dopadá ![]()