3 měs. mimi vztekání? zoubky?

3588
22.11.10 17:34

3 měs. mimi vztekání? zoubky?

Ahoj holky,
nás malej 3 měsice je už asi týden takovej víc uřvanej, vyloženě řve a narovnává se přitom. dost taky slintá a cpe si ručky pořád do pusy. můžete to bejt nějakej spurt nebo zoubky? přijde mi to, že to dělá něž má jít spát tak jestli už je hodně přetaženej nebo nevim. pomohlo na to pevně ho zavinout. je to docela o nervy nevim jak dlouoho to bude trvat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2547
22.11.10 17:37

ahoj, mozu byt zubky, ale v tomto veku byva este kolika..skus kapicky sabsimplex, dost to pomaha a neskodi..a hodne cvicit s nozickami a na brisku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
22.11.10 17:38

U nás to trvá od toho 3.měsíce průběžně doteď :lol: Jakmile u něj nejsem a nevěnuju se mu, ječí a kvílí jak na lesy :lol:
Klidně to může být spurt, ale i zoubky…držím palce, aby se to zlepšilo, vím, jaké to je :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2547
22.11.10 17:39

a ak je to to, tak to este chvilu potrva…hovori sa o chlapeckej troj-mesacnej kolike, ale povacsine to trva o 4-5 mesiaca. Kym sa nenauci poriadne sa sam vyprdkat :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3588
22.11.10 17:39

della: pridiky to nebudou on uz prdi krasne sam, dost se totiz hybe. prdiky mel predtim a takhle teda nebrecel

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3588
22.11.10 17:40

a co je to vlastne ten spurt?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7569
22.11.10 17:45

Růstový spurt je období, kdy dochází k náhlému zrychlení růstu u kojence. Bývá to v období 3. a 6. týdne a 3. a 6. měsíce. Děťátko během krátké doby dosti povyroste a proto má častou potřebu příjmu potravy. U některých maminek nedochází ke spuštění zadního mléka (nejčastěji ze stresu) a proto se miminko vzteká. Zná chuť zadního mléka, chce se i nasytit a ne jen napít. Může mít i nazelenalou stolici. Pláče, protože je nevyspalé, z důvodu častého přikládání a pití sladkého předního mléka má koliky. Ale hlavním důvodem pláče není jen hlad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7569
22.11.10 17:48

a ještě jsem našla :

Milá maminko,
růstový spurt je období zrychleného růstu v životě novorozence a kojence.
Obvykle přichází okolo 3. a 6. týdne a okolo 3. a 6. měsíce. Růst dítěte a tedy i přibývání neprobíhá v krátkodobé perspektivě naprosto rovnoměrně, střídají se období, kdy dítě roste pravidelně a rychleji a období, kdy třeba nepovyroste 14 dní (později i měsíc) ani trochu nebo méně než dřív.
Projevuje se na dítěti tím, že začne být hladovější. Dosavadní růstové tempo vyžadovalo určité množství energie, ale jakmile dítě začíná rychleji růst /spurt/ chce i jíst více, znamená to u kojící matky, že mléko nestačí v takovém množství a pití tolikrát za den jako dříve. Dítě si žádá na matce víc mléka a častěji, třeba se v noci už nebudilo a teď se zase začne budit. Matce je to divné a začne si myslet, že má "slabé "mléko, nebo že ho mám málo. A často sáhne po umělé výživě, začne dítě dokrmovat dudlíkem a pak je s kojením často konec. Pravda je zatím jiná. Tím, že se dítě častěji hlásí k pití, vymáhá na matce zvýšení tvorby a to se skutečně dostaví, když matka dítěti vyhoví, věnuje se přechodně dítěti více a nedává mu místo přiložení k prsu dudlík. Jakmile období rychlejšího růstu pomine, zase se požadavky na pití sníží. Týká se to buzení v noci například.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3588
22.11.10 17:50

lenka: tak to mi neprijde, ze by mel spurt, spis mi prijde ze ho k tomu prsu musim vic nutit a pije kratsi dobu, treba chvilku pije a pak na me kouka, nevim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.11.10 20:00

malá mi od 3. měsíce všechno cpe do pusinky, hračky, svoje ručičky i naše prsty, slintá ostošest, nechce moc jíst. Přikládám to zoubkům, bude mít 5 měsíců, zatím ještě žádný neleze. První syn to měl taky tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.11.10 20:04

a ukřičená je taky pořád, chce se nosit, chce hodně sedět, to přitom vykládá o 106, na nohy se zukouší stavět

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
22.11.10 20:54
lovelytelle píše:
lenka: tak to mi neprijde, ze by mel spurt, spis mi prijde ze ho k tomu prsu musim vic nutit a pije kratsi dobu, treba chvilku pije a pak na me kouka, nevim.

Při spurtu se taky děti od prsa/flašky často trhají a pláčou, u nás v tom období trvalo krmení třičtvrtě hodiny, nejdřív se takhle vztekala, byť byla hladová jak herec a v půlce krmení se to lámalo a pila zas normálně. A kolem 3m mají taky děti lehčí spaní, už nemusí usnout jen tak, kam zrovna padnou, já musela od cca těch 3m dávat vždycky do postýlky a aby měla klídek. Rádi se taky muchlají do plínky, zkusilas jí dát?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3588
22.11.10 21:07

zuzous: nas malej usina jen u prsa nebo ho uhoupeme. plinku mu davam ,ale tedka ji spis jen cuclam porad. no nevim jestli to je ten spurt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7569
22.11.10 21:26

Na to uhoupávání pozor…až bude těžší, urveš si záda…
Začla jsem mu tamá dávat svoje tričko a je klidnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.11.10 15:26
della píše:
ahoj, mozu byt zubky, ale v tomto veku byva este kolika..skus kapicky sabsimplex, dost to pomaha a neskodi..a hodne cvicit s nozickami a na brisku.

nám sab vůbec nepomohl spíš lefax

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky